nlc.hu
Aktuális

Rendőrautó gázolt el egy nőt

Súlyos lábsérülést szenvedett a nő, akit egy rendőrautó gázolt el

Meglátogatta a kórházban a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) egyik vezetője azt a nőt, akit a múlt éjszakai üldözés során gázolt el egy szirénázó rendőrautó.

Autósüldözés volt péntek hajnalban Budapesten. Egy szabálytalanul közlekedő kocsit próbáltak megállítani a rendőrök, ám a sofőr nem lassított, így végül egy tucatnyi rendőrautó vette üldözőbe.

Rendőri kísérettel ért kórházba a vajúdó kismama Budapesten

Rendőrautó gázolt (Fotó: Police.hu)

A hajsza során az egyik, megkülönböztető jelzést használó rendőrautó elütött egy 60 év körüli nőt a XVII. kerületi Pesti úton. A nő súlyos lábsérülést szenvedett. Markó Attila, Budapest rendőrfőkapitányának rendészeti helyettese pénteken a kórházban látogatta meg a nőt, és ”mielőbbi felgyógyulása érdekében a BRFK támogatásáról biztosította”.

A rendőrök először azért akartak megállítani egy autóst, mert a XV. kerületben egy egyirányú utcában a forgalommal szemben közlekedett. A sofőr a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, nekihajtott egy szolgálati gépkocsinak, és elsodorta a mellette álló rendőrt. A rendőr könnyű sérülést szenvedett.

    
A járőrök több gépkocsival indultak az autós után, aki menekülés közben egy másik szolgálati gépkocsinak is nekiütközött. Ott nem sérült meg senki.
    
Amikor a XVII. kerületben végül megállították, kiderült, hogy az autót egy 16 éves kamasz vezette – jogosítvány nélkül. Őt és két utasát a XV. kerületi kapitányságra állították elő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top