nlc.hu
Aktuális

Rudolf Péter újra a Vígszínház színpadán

Újra a Vígszínház színpadán játszik Rudolf Péter

Hosszú évek kihagyása után egy népszerű darab főszerepét játssza a színházigazgató.

A Barátom, Harvey egy közel kétméteres fehér nyúlról szóló előadás, aki Elwood bácsi legjobb barátja. Egyesek szerint nem is létezik, csupán a főszereplő képzeletbeli barátja, aki rengeteg bajt okoz. A történetet az amerikai Mary Chase írta, 1944-ben. Még abban az évben bemutatták a Broadway-en, ahol nagy sikert aratott: négy és fél év alatt összesen 1775-ször játszották a darabot. Magyarországon először a Vígszínház színpadán láthatta a közönség, 1963-ban Várkonyi Zoltán rendezésében, Páger Antal, Bulla Elma, Latinovits Zoltán, Bilicsi Tivadar és Nádasi Myrtill főszereplésével.

Rudolf Péter

Hosszú évek után ismét a Vígszínház színpadán Rudolf Péter (Fotó: Smagpictures.com / Piroska Olajos)

Idén egy új változatát mutatják be, Valló Péter rendezésében 2022. április 9-én. A főszerepben Balázsovits Edit, Szilágyi Csenge, Brasch Bence, Kőszegi Ákos, Fesztbaum Béla és Rudolf Péter lesz. A színházigazgató már gyakorlati idejét is a Vígszínházban töltötte, majd a diploma megszerzése után is ide szerződött le. Egészen 1998-ig a társulat tagja volt, miközben folyamatosan szinkronizált és rádiózott, forgatott.  A Kossuth-és Jászai Mari-díjas színész, rendező a magyar filmek mellett nemzetközi produkciókban is feltűnt, 2020 jú­li­us 1-től pedig a Víg­szín­ház ügy­ve­ze­tő igaz­ga­tó­ja lett.

A Barátom, Harvey a Vígszínház következő, 2022/2023-as évadának első bérletes darabja lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top