nlc.hu
Aktuális

Felrobbant fegyver darabja állt a mellkasába a lőtéren

Felrobbant fegyver darabja állt László mellkasába a lőtéren

Majdnem meghalt a férfi, miután egy fegyver váratlanul felrobbant a Pest megyei lőtéren, és egy csaknem 15 centis alkatrész fúródott a mellkasába. Felelős azonban egyelőre nincs.

Élménylövészetet kapott karácsonyra a feleségétől László, de kis híján tragédiába torkollott az ajándék. A 47 éves súlyos balesetet szenvedett 2020 májusában az egyik Pest megyei lőtéren – írja a Blikk.

László elmondása szerint a Barrett M99-es mesterlövész puskát a lövészetvezető éppen töltötte újra az előtte lévő asztalon, amikor a fegyver váratlanul felrobbant, a hátuljából kirepülő, közel 15 centis alkatrész pedig szó szerint beleállt a férfi mellkasába.

A fémdarab átszakította három bordáját elöl, de hátul is szilánkosra törte a csontokat. Szétszakadt a mellizma, sérült a tüdeje, a háromórás műtét nagy részében az orvos csipesszel próbálta kiszedegetni a ruhája darabjait a belső szerveiről.

Fegyverrel céloznak egy lőtéren

Váratlanul felrobbant egy fegyver a lőtéren. A kép illusztráció (Fotó: Pixabay)

Azt mondták neki, ha pár centivel odébb éri a találat, már nem élne. A bordáit nem tudták pótolni, egy lyuk tátong a sérülés helyén, köhögésnél és tüsszentésnél máig fájdalmai vannak.

Az ügyben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indult büntetőeljárás, amelyet háromszor is megszüntettek, de a panaszok miatt tovább folytattak. Az eljárás megszüntetéséről azért döntöttek, mert az álláspontjuk szerint nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése.

A férfi ügyvédje szerint ugyanakkor megállapították, hogy a baleset azért történhetett, mert a megfelelő kenőanyag hiányzott a fegyverből, a műszaki állapota nem volt megfelelő. Lászlóék ezért azt szeretnék, hogy legyen végre felelőse a balesetnek.

A lőtér addig nem akar nyilatkozni az ügyben, amíg a büntetőeljárás nem zárul le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top