nlc.hu
Aktuális

Megölték a Fox News két újságíróját Kijev közelében

Meghalt a Fox News két újságírója, amikor az autójukra lőttek Kijev közelében

Életét vesztette az ukrajnai háborúban az amerikai hírtelevízió két újságírója, egyikük csupán 24 éves volt.

Meghalt a Fox News amerikai hírtelevízió két újságírója, amikor a gépkocsijukra lőttek Kijev közelében kedden az orosz hadsereg által lerohant Ukrajnában. Egy velük utazó harmadik újságíró megsebesült – közölte a televízió.

Pierre Zakrzewski, a televízió videós újságírója és ukrán munkatársa, Olekszandra (Szasa) Kuvsinova életét vesztette a Horenkában történt incidensben, Benjamin Hall riportert sebesüléseivel kórházba szállították.

Pierre Zakrzewski, a Fox News operatőre (balra) a kollégáival a kijevi Intercontinental Hotel előtt

Pierre Zakrzewski, a Fox News operatőre (balra) a kollégáival a kijevi Intercontinental Hotel előtt egy dátum nélküli képen. Az újságíró és egy kollégája meghalt, amikor március 15-én a gépkocsijukra lőttek Kijev közelében (Fotó: FOX NEWS / AFP)

Az 55 éves Pierre Zakrzewski Irakból, Afganisztánból és Szíriából tudósította Fox televíziót – közölte a csatorna. A Fox később jelentette be a televíziós újságírók munkáját segítő Kuvsinova halálát. A fiatal nő csupán 24 éves volt. 

Vasárnap Brent Renaud ismert amerikai dokumentumfilm-rendező és veterán háborús tudósító halt meg, amikor orosz katonák tüzet nyitottak a járművére. Ő volt a konfliktus első külföldi újságíró áldozata.

 Vitalij Klicsko kijevi polgármester múlt héten azt mondta, hogy az ukrán fővárost már lakóinak mintegy fele elhagyta.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top