nlc.hu
Aktuális

Barátnője helyett mást vett feleségül Raman Prataszevics

Barátnője helyett mást vett feleségül a propagandistává vált fehérorosz újságíró

Újabb felvonásához érkezett a fehérorosz propaganda azzal, hogy az őrizetben lévő ellenzéki újságíró megtagadta korábbi barátnőjét, és mást vett feleségül.
Karikagyűrűt húz a menyasszony ujjára a vőlegény az esküvőn

Tavaly májusban bombafenyegetésre hivatkozva Fehéroroszország légterében eltérítették a Ryanair Athénból Vilniusba tartó járatát a minszki repülőtérre. A valós ok azonban minden bizonnyal az volt, hogy a gépen utazott a 26 éves fehérorosz ellenzéki újságíró, Raman Prataszevics, aki 2019-ben elmenekült az országból. Miután a gép földet ért, Prataszevicset és vele utazó, orosz állampolgárságú barátnőjét őrizetbe vették a hatóságok.

Idén aztán Prataszevics váratlanul a fehérorosz rezsim propagandistájaként válaszolt pár kérdésre egy YouTube-videóban, és most újabb meglepő dolog történt vele. A továbbra is házi őrizetben lévő férfi megházasodott. De nem a korábbi barátnőjével, Szofija Szapegával, akit a múlt héten hat év börtönre ítéltek, és akit Prataszevics nyilvánosan megtagadott– írja a 444.

Prataszevics azt írta, hogy a kapcsolatuk amúgy is megromlott, és ha nem térítik el a repülőjüket, akkor is szakítottak volna. A nőt pedig nem azért csukták le, mert a barátnője volt, hanem mert a fehérorosz állam ellen szervezkedett. Prataszevics ellen pedig továbbra sem emeltek vádat.

Pár hete a Pussy Riot egyik tagját kényszerítették arra, hogy videóban álljon ki a fehérorosz diktátor mellett. Rita Flores azt állítja, hogy erőszakkal és börtönnel fenyegették, hogy elkészítse a Lukasenkát támogató videót.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Saeed Sarshar)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top