nlc.hu
Aktuális

Összegyűlt a 40 millió forint Dávid thaiföldi kezelésére

Összegyűlt a 40 millió forint Dávid thaiföldi kezelésére

Fél nappal a határidő előtt összejött a pénz a lebénult kézilabdázó, Koncsek Dávid thaiföldi kezelésére.
Koncsek Dávid

Sikerült összegyűjteni Koncsek Dávidnak a szükséges 40 millió forintot ahhoz, hogy kiutazzon Thaiföldre, ahol egy speciális kezelésnek köszönhetően esélyt kaphat arra, hogy újra lábra állhasson – írja a Blikk.

Dávid 17 éves volt, amikor egy kétszintes ház tetejének bontása közben nyolc méter magasságból lezuhant. Több nyakcsigolyája is eltört, ödéma alakult ki a gerincvelője mellett. Dávid előtte versenyszerűen kézilabdázott, és rendszeresen indult futóversenyeken, a balesetet követően azonban mellkastól lefele teljesen lebénult. Dávid azonban sosem adta fel a reményt, hogy egyszer újra lábra állhat. 

Elindult az adománygyűjtés, és az utolsó pillanatban jött össze a pénz. Május 20-ig kell elutalniuk az összeget, hogy június 25-én indulhassanak Thaiföldre. Dávid gyógytornászát is magukkal viszik, és 36 napot lesznek kint. Érkezésük másnapján megkezdődnek a vizsgálatok, a műtét után pedig még egy hónapos közvetlen rehabilitáció következik. A műtéttel a fiúnak esélye van arra, hogy ismét járjon és önállóan elláthassa magát.

Az operáció során a gerinccsatorna mellé ültetnének be egy stimulálót, ami irányítaná a testében elhalt részeket úgy, hogy folyamatos jeleket küld az idegpályáknak. A hazaérkezés után egy kétéves, megterhelő időszak következik, ami alatt már napi hatórás gyógytornákat végezni.

(Kiemelt kép: Facebook/Irén Koncsek Fogarasi Ervinné)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top