nlc.hu
Aktuális

Újabb drágulások a forintgyengülés miatt

Nyakunkon a 400 forintos euró, további drágulások jönnek

Újra 400-as szintig gyengülhet a forint, a leggyorsabban most az import élelmiszerek és az utazások drágulhatnak emiatt.
bevásárlás

Napokon belül 400 forintot kérhetnek egy euróért a Reuters elemzése alapján. Csütörtökön a 396-os szintig gyengült a pénzünk, 13 százalékkal  kevesebb ér, mint tavaly. A Portfolio szerint a magyar valutát részben az úgynevezett extraprofit-adó hatására értékelték le a befektetők. Emiatt most tovább drágulhatnak az autók, az utazások és az élelmiszerek – számolt be az RTL Híradó.

Az autópiacon az alkatrészhiány miatt már egy ideje hatalmas a drágulás, egy új kocsira akár másfél évet is várni kell. Ezért még többen akarnak külföldről behozott használt kocsit vásárolni. Halász Bertalan a Jóautók.hu vezérigazgatója arról beszélt az RTL Híradónak, hogy az importált használt autóknak az árait közvetlenül, a teljes piacnak az árait pedig közvetetten biztos, hogy mozdítani fogja még tovább fölfelé a forint gyengülése.

Már múlt hónapban 21 éve nem látott szintre, 9 és fél százalékra emelkedett az infláció Magyarországon. A jegybank most úgy számol, a következő hónapokban kétszámjegyűre gyorsulhat a pénzromlás üteme.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top