nlc.hu
Aktuális

Beszámoló lap a 2019 ezer forint támogatásért

Katás vállalkozóként erre figyelj, ha nem akarod visszafizetni a 219 ezer forintos tavalyi támogatást

Két hónapról egy hónapra csökkent a Beszámoló lap beadásának határideje. Aki lemarad, az kamatostul fizetheti vissza a 219 ezer forintos támogatást.
Fodrász beszárítja egy nő haját

2021 júniusában egyszeri 219 ezer forintos kompenzációs támogatásra váltak jogosulttá azok az alkalmazott nélküli önfoglalkoztatók, akik a koronavírus-járvány miatt jelentős bevételektől estek el.

Az ősz elejére már több mint 80 ezren igényelték a támogatást. Nekik csak arra kellett figyelniük, hogy a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet megszűnése után még legalább két hónapig fenn kell tartaniuk a vállalkozásukat, és nem is szüneteltethetik, különben a támogatást kamatostul kell visszafizetniük.

Idén június 1-jén megszűnt a veszélyhelyzet, ám a korábbi két hónapos fenntartási kötelezettség egy hónapra rövidült – írja a Promotions.hu.

Emiatt a vállalkozás működését igazoló Beszámoló lapot 2022. július 1. és 8. között kell beküldeni az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályára elektronikusan, az ePapír szolgáltatás használatával. Máskülönben vissza kell fizetni a támogatást.

(Kiemelt kép: Unsplash/Adam Winger)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top