nlc.hu
Aktuális

Elbocsátották, kötekedett, rablásokba kezdett

Kirúgtak egy győri eladót, aki ezután ámokfutásba kezdett

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 20 éves férfival szemben, aki öt bűncselekményt is elkövetett azt követően, miután elbocsátották a munkahelyéről.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség azt írja, hogy a férfi nem tudta feldolgozni, hogy tavaly ősszel azonnali hatállyal elbocsátották a munkahelyéről, ami egy győri bevásárlóközpontban volt. Először könyörgött az üzletvezetőnek, hogy vegye vissza, sírt, a fejét a falba verte, majd a sétálóutcán rákiabált egy szemből érkező nőre. Ezt követően egy férfit szándékosan, nagy erővel meglökött, majd a parkolóba érve egy másik férfit is. Az utcára kiérve folytatta a lökdösődést, majd megtámadott egy nőt, akinek megszorította a nyakát, és pénzének átadására szólította fel. Mikor a nőnek sikerült kiszabadulnia a szorításból és szembefordult a férfival, akkor a férfi megragadta a nő táskáját és megpróbálta kitépni a kezéből, de ez nem sikerült neki.

sziréna, rendőrség, kékfény

Fotó: PixaBay

Az utcán tovább haladva egy másik gyalogost is megállított, a nő elé állt és pénzt kezdett követelni tőle. Közben az arca előtt mutogatott és azzal fenyegette, hogy bántani fogja, ha kiabál. Ekkor érkezett a közelükbe egy újabb nő, akire a férfi rákiáltott, hogy álljon meg, majd utána eredt. Értéket azonban tőle sem vett el.

Röviddel ezek után a férfi utolért és hátulról fellökött egy nyolcvan körüli asszonyt, aki elesett, majd megfogta a néni táskáját és azt a nővel együtt húzta a földön, miközben azt kiabálta, hogy agyonveri, ha nem adja oda neki a táskáját. A támadó kétszer is beletalpalt a nyugdíjas jobb combjába, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A táskát végül megszerezte, és elfutott, de a járókelők feltartóztatták és visszavitték az asszony táskáját.

A letartóztatásban lévő ámokfutó akár 15 évet is kaphat minősített rablás, kétrendbeli rablás kísérlete, minősített testi sértés kísérlete és garázdaság miatt.

Az ügyben a Győri Rendőrkapitányág rendőrei jártak el, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Nemrég egy olyan rablóról írtunk, aki az arcát a kamarák elől egy nejlonzacskóval takarta el, a kocsma bejárati ajtaját kifeszítette, majd a helyiséget át akarta kutatni. Ekkor a riasztó megszólalt, ezért a helyszínről elmenekült, de végül elkapták a furcsán rejtőzködő rablót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top