nlc.hu
Aktuális

vizes vb 2022 döntő kós hubert németh nándor kapás bogi 4x200 női váltó

Szerdán is jól mentek úszóink a vizes vb-n – íme az eredmények

Négy döntőben is érdekeltek voltak úszóink szerdán, a budapesti vizes vb-n.

A Budapesten rendezett vizes vb 2022 szerdai, magyar döntősei közül Kapás Boglárka csobbant először a Duna Aréna vizébe, 200 méter pillangón. Kapás ezúttal is nagyot hajrázott, de az ellenfelek is. Nem előzött meg senkit, mégis a hetedik helyen ért célba, mivel teljesen egyszerre csapott a falra a dán Helena Bachhal. Bogi ideje 2:08.12 volt.

„Elég sokat kivett belőlem a tegnapi úszás

– mondta Kapás Bogi az M4 Sportnak – ezt ma reggel éreztem. Szerettem volna megelőzni legalább egy embert, majdnem összejött, de összességében nem bántam meg, hogy elindultam.” Este fél hétkor Németh Nándor következett, aki a 100 méteres gyorsúszás döntőjében volt érdekelt. Németh reakcióideje a harmadik legjobb volt. Végig a középmezőnyben haladt, végül hatodik lett 48.13-mal. Ha ismét

Kós Hubert Európa-bajnoki bronzérmes válogatott úszó a Duna Arénában 2022. június 14-én

megússza tegnapi országos csúcsát, azzal bronzérmes

lett volna. „Megtettem mindent, de ebben ennyi volt most – mondta Németh az M4 Sportnak. – Nekem négyszer kellett leúsznom ezt a távot, és nem vagyok elégedetlen. Még jön a váltó, majd holnap kiderül, hogy maradt-e elég erőm.” Némethet Kós Hubert követte, a 200 méteres vegyes úszás döntőjében. A rajtot ő kapta el legjobban a kettes pályáról, sőt fél távnál még Ryan Lochte világcsúcsán belül ment a második helyen. Mellen és gyorson azonban

visszaesett, így végül is hatodikként ért célba.

Az M4 Sportnak ezt mondta Kós Hubert: „Mindent kiadtam magamból. Megpróbáltam elmenni az elején, de a táv második felében ez visszaütött. Ez volt az első vb-döntőm, szerintem jó úszás volt.” A nyilatkozatot követően Kós a vegyes zónáig már nem jutott el, mert rosszul lett, így az orvosi csapat segítségére szorult.

Az utolsó szerdai “magyar” döntő a női 4×200-as gyorsváltóé

volt. Lányaink nagyszerűen hajrázva ötödiknek csaptak célba.  Pádár Nikolett, Molnár Dóra, Késely Ajna és Kapás Boglárka egészen pontosan 7:57.90-et úszott.

Hirdetés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top