Aktuális

Nőként az IT-világban: Te is lehetsz programozó (x)

Az IT biztos választás, ha magas bért, jövőálló lehetőséget keresünk. De milyen készségek kellenek hozzá és hogyan tudhatjuk meg, hogy nekünk való-e?

A tech szektor gyors átalakulása miatt rengeteg új IT pozíció nyílik meg, így a képzett szakemberek iránti kereslet folyamatosan növekszik. Ugyanakkor sajnos még mindig kevés nőben merül fel az informatika a pályaválasztásnál, hiszen nagyon sok tévhit van akörül, hogy valójában mit csinál egy IT szakember, és általában úgy képzeljük el őket, mint a sarokban ülő, magányos embereket, akik sötétben programoznak valamit egy hatalmas monitor előtt. Pedig a fejlesztés sokkal inkább egy vibráló, innovatív, alkotó folyamat, sok kommunikációval és csapatmunkával. 

Milyen lehetőségek várják a hölgyeket az IT szektorban? Lássunk néhány példát!

Anna a pandémia kitörésekor döntötte el, hogy bombabiztos karriert keres, így talált rá a Green Fox Junior programozó képzésére. Full-stacket tanult, majd front-endesként helyezkedett el. Szerinte ezen a területen a vizuális érzék és a problémamegoldás a legfontosabb, és hozzáteszi: “nem csak reálosoknak való ez a pálya. Arra biztatnék mindenkit, akit kicsit is vonz ez az irány, hogy próbálja meg, mert minden előzetes várakozása ellenére kiderülhet, hogy neki való, ahogy az én esetemben is történt.”

Nőként az IT-világban: Te is lehetsz programozó (x)
Dalma 2020 végén csatlakozott a Green Fox képzéséhez: “Egy értékesíthető szakmát szerettem volna, és sokkal többet kaptam, mint amit kerestem.”  A végzés után ServiceNow fejlesztőként helyezkedett el egy multinál. Bár sokan még tartanak ettől az új területtől, Dalma kifejezetten izgalmasnak találja: “Azt élvezem a ServiceNow fejlesztésben, hogy mindent alkalmazok, amit tanultam.”

Honnan tudhatjuk meg, hogy való-e nekünk az IT?

A Green Fox Academy-nél van egy kifejezetten nőknek szóló esemény, a Ladies’ Coding Night, amin rengeteg nőnek sikerült már bebizonyítani, hogy a programozás lehet a karrierjük következő állomása. Az ingyenes eseményen az érdeklődők találkozhatnak olyan női példaképekkel, akik most fejlesztőként dolgoznak, illetve egy két órás, női mentorok által vezetett workshopon ki is próbálhatják magukat a programozásban. Az esemény résztvevői webes nyelvekkel ismerkedhetnek meg, teljesen az alapoktól kezdve. 

Nőként az IT-világban: Te is lehetsz programozó (x)
Belevágnál? 
Gyere el július 29-én a Ladies’ Coding Night-ra, és próbáld ki magad a programozásban! Vigyázz, még a végén beleszeretsz! 😉

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top