nlc.hu
Aktuális

Végez magával a Studio 54 egykori tulajdonosa

Megrázó döntést hozott a legendás Studio 54 egykori tulajdonosa

Mark Fleischman, a New York-i éjszakai élet hajdani királya az asszisztált öngyilkosság mellett döntött.

Mark Fleischman, a nyolcvanas évek legendás manhattani szórakozóhelye, a Studio 54 egykori tulajdonosa, a New York Postnak arról beszélt, hogy megromlott egészségi állapota miatt úgy döntött, véget vet az életének – szemlézte a hírt az RTL.

Mark Fleischman és felesége, Mimi 2006-ban a Los Angeles-i The Century Club előtt. (Fotó: Getty Images)

Mark Fleischman és felesége, Mimi 2006-ban a Los Angeles-i The Century Club előtt. (Fotó: Getty Images)

A Studio 54 tulajdonosaként Flesichman a New York-i éjszakai élet királya volt, olyanokkal mulatott rendszeresen, mint Ron Wood, Keith Richards, Rick James vagy John Belushi, és maga sem vetette meg a tiltott szerek használatát, emlékeztet a lap. 

A vad partik korszaka azonban rég a múlté. 

Nem tudok járni, beszélni is csak nehezen, nem tudom ellátni magam. A feleségem segít, hogy az ágyba feküdjek, a cipőmet sem tudom egyedül felhúzni. Ez számomra a legkönnyebb kiút

– nyilatkozta a Postnak Fleischman, aki az asszisztált öngyilkosság mellett döntött, amire július 13-án kerül sor a Dignitas nevű svájci non-profit cég közreműködésével.

A Dignitas látja el Fleischmant az életét kioltó szerekkel és ők biztosítják a helyet is, ahol beveheti a halálos adagot.

Ők végzik a hamvasztást is, ők küldik el Kaliforniába a hamvakat. Az egész olyan 15 ezer dollárba kerül

– mondta el a lapnak Fleischman, aki július 8-án indul Zürichbe.

Egy csodás tóparti helyen fogunk lakni. Még sosem jártam Zürichben, az is lehet, hogy körülnézünk egy kicsit. És aztán szerdán találkozunk a lakásban, amit a Dignitas bocsát a rendelkezésünkre. Megiszom, amit meg kell, elalszom és ennyi

– mesélt az utolsó napokról a 82 éves férfi.

Felesége, Mimi eleinte tiltakozott férje döntése ellen, de most már elfogadja azt. Az asszony – akivel 27 éve házasok – azt nyilatkozta:

Rettenetes lesz. Ő a párom és el vagyunk kötelezve egymás iránt. Úgyhogy, ami történik, részben az én életemnek is a végét jelenti. De tiszteletben kell tartanom az akaratát! Nem is ad más lehetőséget. Be akarja fejezni az életét és ennek ez a méltóságteljes módja.

Korábban kollégánk egy cikk keretében, hazai szakemberek megszólaltatásával járta körül az asszisztált öngyilkosság témáját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top