nlc.hu
Aktuális

Megszavazták a kata-törvényt

Megszavazták a kata-törvényt, egy nap alatt ellehetetlenítettek több százezer vállalkozást

Ahogy várható volt, a kétharmados többség megszavazta a törvényt, amely vállalkozások százezreinek életét nehezíti meg.

Kedd délután megszavazta a parlament fideszes többsége az új kata-törvényt. A törvényjavaslatot 120 igen, 57 nem és egy tartózkodó szavazattal fogadták el – írja a 444.hu. Ezek szerint tehát szeptembertől csak az élhet ezzel a kedvező adózási formával, aki csak magánszemélyeknek számlázik. Ez a 450 ezer katás vállalkozónak csak egy nagyon kis részére igaz. A teljesen életszerűtlen kitétel valószínűleg rengeteg vállalkozás végét jelenti; a jelen szabályozás szerinti más adózási formák drágábbak, körülményesebbek, így a vállalkozók vagy árat emelnek, vagy vállalják a kieső nyereséget, vagy lehúzzák a rolót.

A kata szigorítása elleni tüntetés az Erzsébet hídon

Fotó: Erdős Dénes

A törvényt villámgyorsan vitte végig a parlamenten a kormány, hétfőn nyújtották be, kedd délelőtt lement a vitája, kedd kora délután pedig már szavaztak is róla. A vita érdemi részén csak pár kormánypárti képviselő, a kormány részéről pedig Tállai András államtitkár jelent csak meg. Közben Budapest-szerte tüntetéseket szerveztek, a Margit hidat teljesen, az Erzsébet hidat részben lezárták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top