nlc.hu
Aktuális

A rezsi miatt bezár az Erkel Színház

A rezsi miatt átmenetileg bezár az Erkel Színház

Novemberben bezár, és csak a fűtés idény után nyit ki újra az Erkel Színház.
Az Erkel Színház a fõváros VIII. kerületében a II. János Pál pápa téren

Bezár az Erkel Színház november 6-én a megemelkedett rezsiárak miatt, a fűtési szezon idejére – közölte az InfoRádióban a Magyar Állami Operaház főigazgatója.

Ókovács Szilveszter elmondta, hogy az Eiffel Műhelyházban távfűtés van, január 1-jétől lesz érvényes az új ár, de még nem tudják, mi várható a következő évben. Egyelőre előadást töröltek el az Eiffelben, amitől megtakarítást várnak.

A főigazgató azt mondta, a megvont állami támogatás és az új rezsiszámlák összességében hárommiliárd forint mínuszt jelentenek az intézmény költségvetésében. Az operaháznak viszont működnie kell, és ezt egyelőre Ókovács nem látja veszélyben.

„Most csak arra tudunk koncentrálni, hogy az operaházat működőképes állapotban tartsuk, és az oda betérő nézőket a legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki. A 18 fokot meg remélem, hogy elviselik majd, úgyis hamar belehelik a nézőteret. Nem hiszem, hogy ott fázás lesz” – mondta a Magyar Állami Operaház főigazgatója.

(Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top