Aktuális

ASUS Zenbook 14 OLED: Lenyűgöző színek a fedlap mindkét oldalán

Az ASUS Zenbook modellektől már megszokhattuk, hogy az alumíniumból készült ház vékony és könnyű, miközben a különlegesebb megoldásokat sem kell sokáig keresnünk.

Az idén bemutatkozó ASUS Zenbook 14 OLED (UX3402) a család egyik legújabb tagja, mely természetesen kipipálja a minőségi anyaghasználatot és 1,39kg-os súlyával aligha húzza le a táskáinkat, miközben a felsőrész mindkét oldalán örömteli újításokat hoz magával. Az újdonság ugyanis nem a laptopok piacán már megszokott ezüst vagy fekete színek egyikét kapta, hanem a Ponder Blue vagy Aqua Celadon névre keresztelt kékes, illetve zöldes árnyalatok közül választhatunk, melyeknek aligha van párja a piacon.

ASUS Zenbook 14 OLED: Lenyűgöző színek a fedlap mindkét oldalán
A fedlap tervezésekor a Kintsugi kézművességből merítettek ötletet a dizájnerek, a klasszikus ASUS logó helyett pedig csak egy szolid felirat jelzi a többiek számára, hogy a piac vezető notebookgyártójának újdonságát látják. Sokunk szívét már ez a két élénk szín és az elegáns formavilág is elrabolhatja, de azoknak sem kellhet sokkal több, akiknek ennyi még nem elég, hiszen a fedlapot felnyitva a 16:10-es képarányú, 2,8K felbontású OLED HDR kijelző tárul elénk. A televíziókból és okostelefonokból már jól ismert technológia a hagyományos laptop kijelzőkhöz képest sokkal élénkebb színvilágot és összességében lenyűgöző képélményt kínál.

Ráadásul az OLED kijelzők az átlagos megoldásokhoz képest jelentősen kevesebb káros kékfényt bocsátanak ki, így szemünket is kímélik a tartalomfogyasztás vagy munka közben. Köztudott, hogy a kékfény hatással van az alvásminőségre is, a pihenés pedig az egyik legfontosabb dolog az életünkben, így új laptop vásárlásakor érdemes az OLED kijelzős modellek közül választani.

ASUS Zenbook 14 OLED: Lenyűgöző színek a fedlap mindkét oldalán
A modern jelző nem csak a külsőre igaz, hiszen a legújabb, 12. generációs Intel Core processzorok mellé 16GB RAM és villámgyors SSD tárhely került, így pedig nem csak a tartalomfogyasztás és a munka lehet élvezetes az OLED kijelzőn, hanem a tartalomgyártás is, hiszen elegendő erő áll rendelkezésre a fotók és videók szerkesztéséhez. A magyar nyelvű billentyűzet természetesen háttérvilágítást is kapott, a biztonságról pedig az ujjlenyomat-olvasós bekapcsológom gondoskodik.

Az ASUS Zenbook 14 OLED egy modern és jól felszerelt laptop a mindennapokra, mellyel a munka mellett a szórakozás is öröm.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top