nlc.hu
Aktuális

Mikulás napján meglepetés várta több tankerület dolgozóit

Mikulás napján meglepetés várta több tankerület dolgozóit is – fotók

Tovább folytatódnak a tiltakozó akciók a kormány oktatáspolitikája ellen.

Mikulás napján az Észak-Pesti, a Külső-Pesti és a Dél-Budai Tankerületi Központ is kapott csomagot, az Észak-Pesti Tankerület bejáratát alaposan beszalagozták, Dél-Budán jókora köteg virgácsot kapott a tankerület, míg Külső-Pestre három csomag érkezett, amiben a feliratok szerint a szülők, a diákok és a tanárok könnyei vannak.

De nemcsak a fővárosban „látogatott el a Mikulás a krampuszaival” a tankerületekbe, a Pedagógusok Szakszervezet Facebook-oldala szerint  a Zalaegerszegi Tankerületi Központ korlátjait olyan piros csizmákkal díszítették fel, amire az iskolák nevei vannak ráírva.

Meglátogatták a krampuszok a tankerületi központokat

Fotó: Jocó bácsi világa/Facebook

A tanárok és a diákok, valamint támogatóik már hónapok óta tiltakoznak a kormány oktatáspolitikája, illetve a pedagógusok kirúgása ellen. Legutóbb szombaton volt egy nagyobb tüntetés a fővárosban a Klebelsberg Központnál, de hétfőn is voltak megmozdulások, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárai a Belügyminisztérium épülete elé vonultak, hogy átadjanak egy levelet Maruzsa Zoltán oktatási államtitkárnak és Pintér Sándornak, december 8-án pedig országos ülősztrájk várható, másnap, december 9-én az MTVA épülete előtt lesz demonstráció. 

(via hvg.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top