Aktuális

A Mars 2868 tonnával csökkentette éves műanyagfelhasználását

A világ egyik legnagyobb édesség-, élelmiszer- és kisállateledel-gyártója közzétette a  Fenntarthatóság Egy Generáció Alatt tervének friss eredményeit.
Ezek között szerepel a csomagoláshoz felhasznált műanyag mennyiségének 2868 tonnával való mérséklése, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátásának
6,1%-os csökkentése is. 2023-tól a vállalat európai édességtermékeiben felhasznált kakaó 100%-a felelős forrásból származik majd.

A Mars 2017-ben indított Fenntarthatóság Egy Generáció Alatt terve az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak kulcsfontosságú területeit célozza, és három fő területre fókuszál – Egészséges bolygó, Az emberekért és A jóllét támogatása. Célja, hogy javítsa az emberek életét azokban a közösségekben, ahonnan a Mars beszerzi alapanyagait, valamint a vállalat munkatársainak, vásárlóinak és háziállatainak életét is.

A csomagolás átalakítása

A Mars Közép-Európában már teljes mértékben újrahasznosítható tálcákat és konzerveket használ a házi kedvencek számára készült termékeihez, valamint optimalizálta a Ben’s Original kínálatának csomagolását is.
A tervnek köszönhetően a vállalat nemzetközi viszonylatban 2868 tonnával csökkentette műanyagfelhasználását.

A Mars 2868 tonnával csökkentette éves műanyagfelhasználását

2023-tól 100%-ban felelős forrásból származó kakaó Európában

A Mars 2023-tól igazoltan felelős forrásból származó kakaót biztosít a teljes európai gyártókapacitása számára. Ez olyan, a régióban is népszerű csokoládétermékeket érinti majd, mint a Snickers®, az M&Ms®, a Mars®, a Maltesers® és a Milky Way®, amelyek a jövő évtől 100%-ban felelős forrásból származó kakaóval készülnek majd a Mars Wrigley európai gyáraiban.

A Mars 2868 tonnával csökkentette éves műanyagfelhasználásátA jóllét támogatása – a közösségekben és a munkahelyeken egyaránt

Annak érdekében, hogy támogassák az általuk felkarolt közösségeket és menhelyeket, a Mars önkéntes programjának részeként munkatársaik idén több mint 1300 munkaórát önkénteskedtek Közép-Európában. Az önkénteskedés támogatása mellett a Mars újfajta, hibrid munkavégzést is bevezetett a régióban, ezáltal csökkentve a munkatársak ingázásából származó üvegházhatású gázok kibocsátását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top