nlc.hu
Aktuális

Pizzás doboz miatt bukhatott le Andrew Tate

Pizzás doboz buktathatta le a hatóságok előtt Andrew Tate-et

Az influenszer Greta Thungbernek címzett válaszvideója egy fontos bizonyítékkal szolgál a hatóságoknak.

Mint ahogyan arról mi is írtunk, a román hatóságok letartóztatták Andrew Tate-et. Történt mindez azután, hogy Greta Thunberggel a Twitteren üzengetni kezdtek egymásnak, és mint kiderült, a kettőnek köze lehet egymáshoz. A december 28-án feltöltött válaszvideójában ugyanis pizzát hoznak neki, és a dobozon az is jól látszik, honnan érkezett az étel. A Jerry’s egy román pizzalánc, és helyi források szerint többek között éppen ebből jött rá a román ügyészség, hogy Tate több hónap távollét után visszatért Romániába.

Greta Thungberg ezt a fejleményt sem hagyta szó nélkül, egy újabb Twitter-poszttal üzent.

 Ez történik, ha nem hasznosítod újra a pizzásdobozod

– írta ki a közösségi oldalra.

Andrew Tate

Fotó: Andrew Tate/Twitter

A hatóságok április óta nyomoznak Andrew Tate és társai ügyében, miután felmerült, hogy erőszakkal tartanak fogva nőket. A román Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) december 29-én több lakásban végzett házkutatást, ekkor tartóztatták le a Tate testvéreket és két román állampolgárt, akiket azzal gyanúsítanak azzal, hogy 2021 elején szervezett bűnözői csoportot hoztak létre.

A hatóságok tájékoztatása szerint a csoport úgynevezett loverboy-módszerrel dolgozott. Az áldozatokat a brit állampolgárok úgy szervezték be, hogy elhitették velük, valódi érzéseket táplálnak irántuk, házasságot szeretnének kötni. Ezután Bukarest közeli épületekbe szállították őket, ahol a gyanú szerint fizikailag bántalmazták az áldozatokat, megfélemlítették és állandó megfigyelés alatt tartották őket.

A csoport tagjai szexuálisan kizsákmányolták és pornográf cselekményre kényszerítették őket, és a felvételeket megosztották különböző közösségi médiás felületeiken. A tájékoztatás szerint eddig hat olyan áldozatot azonosítottak, akiket a szervezett bűnözői csoport szexuálisan kizsákmányolt. A nemi erőszak bűncselekményével kapcsolatban a hatóságok megállapították, hogy 2022 márciusában az egyik sértett személyt az egyik gyanúsított két különböző alkalommal megerőszakolt.

(via Telex)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top