nlc.hu
Aktuális

Havazás Afrikában

Megérkezett a tél – nem hazánkba, Afrikába

Havazott a Szaharában Algérián belül.

A Földközi-tenger fölött örvénylő ciklon hátoldalán az észak felől érkező hideg, sarkvidéki eredetű légtömegek egészen Afrikáig jutottak el, ahol a csapadékkal párosulva a hét elején havazni kezdett, sivatagos területeken is – írja az Időkép.hu.

Ennek köszönhetően kifehéredett a Szahara. A nem mindennapi jelenségről látványos felvételek születtek, amelyek az Időkép oldalán tekinthetőek meg.

Magyarországon ezekben a napokban változékony az időjárás, a tavasz és a tél váltja egymást. A hét közepén kisebb havazások előfordulhatnak, néhány centi friss hó elsősorban az Északi-középhegységben és az északi megyékben várható.

A hidegebb – idő január 29-ig, vagyis épp a hét utolsó napjáig tart, a számítások szerint jövő héten visszaáll a nyugatias (zonális) áramlás, amely enyhe légtömegeket szállít hazánk fölé. Vagyis kora tavaszias időre van kilátás nyugat-északnyugati széllel, 2-7, 3-8 fokos maximumokkal, éjszakai enyhe fagyokkal és gyenge csapadékkal.

havas teve

Képünk illusztráció: Claus Bech / Ritzau Scanpix / AFP

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top