nlc.hu
Aktuális

Bekapta majd kiköpte egy bálna a természetfotóst

Bekapta, majd kiköpte egy bálna ezt a természetfotóst

A férfi azt mondta, hogy még ez sem vette el a kedvét a tengeri fotózástól.
Bálna farokuszonya a víz fölött

Rainer Schimpf természetfotós a dél-afrikai partoknál merült a tegerbe, hogy lefilmezzen egy szardíniarajzást, amikor a nagyobb halak – leginkább bálnák – szardíniákat terelnek össze, hogy könnyebben fel tudják őket falni.

A Port Elizabeth kikötőjétől nem messze sznorkelező Schimpf kishíján a szardíniák sorsára jutott: egy Bryde-bálna ugyanis bekapta fotózás közben. A férfinek az volt a szerencséje, hogy a tengeri óriás még azelőtt kiköpte, hogy lemerült volna – ha nem így történik, akkor esélye sem lett volna a túlélésre.

Schimpf elárulta, hogy mindössze néhány másodperc alatt zajlott le az egész jelenet.

„Kevesebb mint két másodpercig tartott az egész. Ebben a két másodpercben az első dolog, amire rájöttem, hogy valami megragadott, mert nyomást éreztem a csípőmön. Azonnal tudtam, hogy ez egy bálna lesz. A második gondolatom az volt, hogy nyilván nem nyelhet le, mert a torka nem elég nagy ahhoz, hogy lenyeljen egy embert. Arra jutottam, hogy valószínűleg le fog merülni velem együtt” – mesélte.

„Visszatartottam a lélegzetemet, és felkészültem: ez volt az egyetlen dolog, amit tehettem. Egy 15 tonnás állattal nem lehet harcolni, úgyhogy csak arra gondoltam, hogy ne essek pánikba. Szerencsére kiköpött engem” – tette hozzá.

A fotós az incidens után gyorsan a hajójához úszott, ahol meglepődve tapasztalta, hogy karcolások nélkül úszta meg a kalandot. A férfi azt is hozzátette: örül, hogy egy bálna, és nem egy cápa vette a szájába.

A halálközeli élmény egyáltalán nem vette el Schimpf kedvét, azt mondta, hogy bármikor újra alámerülne.

Nem ő volt az egyetlen, akit bekapott, majd kiköpött egy vízi óriás: pár éve egy homárhalász, Michael Packard járt hasonlóan, amikor a semmiből egyszer csak egy bálna szájában találta magát. Kis szerencsével ő is sérülés nélkül túlélte az incidenst.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top