nlc.hu
Aktuális

Időjárás január végén

Jövő héten visszatér a havazás

Vasárnap nem esik majd semmi az égből, de a jövő héten ónos eső, hó és eső is várható.

Szombat estig többnyire borult időre számíthatunk. Elszórtan lehet hószállingózás, gyenge havazás, a Tiszántúlon néhol havas eső, eső is eshet. Az északi szél több helyen élénk marad, a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogközben már erős széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +4 fok között valószínű. Késő estére -3 és +1 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a kiderul.hu.

Esernyővel sétáló ember a városban enyhe havazásban

Erős és viharos széllel érkezik a téli időjárási fordulat (Fotó: Unsplash)

Vasárnap gyengén felhős, napos és rétegfelhős, borult területek is lehetnek, a nap második felében pedig vastagabb magasszintű felhőzet is érkezhet. Számottevő csapadék nem várható. Az északi, északnyugati, majd nyugati szelet többfelé élénk lökések kísérhetik. Kora délután 0, +4 fok valószínű.

Hétfőn általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Főként a délutáni óráktól helyenként előfordul kisebb csapadék. Hazánk északkeleti felén inkább hó, havas eső, nyugati, délnyugati felén főleg havas eső, eső várható, estétől néhol esetleg ónos eső is lehet. A délnyugati, nyugati, majd északnyugati szél sok helyütt megerősödik. A hajnalban jellemző -6, -1 fokról 0 és +6 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Kedden felhőátvonulások várhatók hosszabb-rövidebb napsütéssel. Helyenként előfordulhat zápor, hózápor. Az északnyugati, nyugati szél nagy területen megerősödik, főként a Dunántúlon viharos széllökések is lesznek. Hajnalban általában -2 és +2 fok között alakul a hőmérséklet, de az eleinte szélcsendes északkeleti részeken hidegebb is lehet. Kora délután 3, 8 fokot mérhetnek.

Szerdán nagyrészt közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk. Szórványosan előfordulhat vegyes halmazállapotú csapadék, zöme eső, havas eső lesz. Az északnyugati, nyugati, majd délnyugati szél sokfelé megerősödik. A minimum-hőmérséklet általában -4, +3, a maximum 4 és 10 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top