nlc.hu
Aktuális

Videó az uszodatűzről

„Úgy nézett ki, mint egy katasztrófafilm” – videó a hajnali, budapesti uszodatűzről

Több mint 70 tűzoltó dolgozott az oltáson.
uszodatűz

Úgy nézett ki, mint egy katasztrófafilm. (…) Olyan volt, mintha egy hollywoodi filmet láttam volna élőben, sajnos. Nagyon gyorsan és nagyon szervezetten dolgoztak a tűzoltók” – ezt nyilatkozta egy szemtanú a Tényeknek a hajnali uszodatűzről. Budapesten, a 16. kerületben gyulladt ki az épület teteje, hatalmas lángokkal égett ezer négyzetméteren. Egy ember volt bent, neki sikerült időben kimenekülni.

A tűzesethez 71 tűzoltót riasztottak, de olyan hevesen égett az uszoda, hogy csak reggel 6 órára sikerült eloltaniuk, sőt még szombat délelőtt is a helyszínen voltak. A környékbeli házakra és a szomszédos játszótérre nem terjedtek át a lángok. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet a 2007-ben átadott épületben, még vizsgálják a pontos okát.

A Tények információi szerint a medence feletti rész kapott lángra, egy ponton pedig a mennyezet is beszakadt. Az RTL Híradó úgy tudja, a szaunánál csaptak fel először a lángok. A tűzoltók gyors munkájának köszönhetően viszont az öltözők, a pénztárak és a veszélyesanyag-tárolók nem sérültek meg, azokat nem érték el a lángok.

Kiemelt fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top