nlc.hu
Aktuális

Bombariadó a zalaegerszegi iskolákban

Több zalaegerszegi iskolában is bombariadó volt

A Zrinyi Miklós Gimnáziumban ráadásul ma van a szóbeli felvételi.

Bombariadó volt Zalaegerszegen többek között a Zrinyi Miklós Gimnáziumban, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban, a Zalaegerszegi SZC Ganz Ábrahám technikumban is. Ez már a második eset a hónapban, február 7-án is érkezett fenyegetés – számolt be róla a frisshirek.hu portál.

A gyerekeket az intézményvezetők kiküldték az iskolákból, míg a protokoll szerinti átvizsgálás megtörténik.  

A lap úgy tudja, ahogy múltkor, úgy most sem értesítették a szülőket, a gyerekek telefonon, üzenetben jelezték szüleiknek az újabb esetet. Az intézményvezetők a diákok szerint úgy gondolják, valaki ismét csak szórakozik, nincs valódi tétje a riadónak – tudta meg a Frisshirek az egyik érintett diáktól. A Zrinyi Miklós Gimnáziumban ráadásul ma van a szóbeli felvételi.

A frisshirek.hu információi szerint az email egyébként egy ausztráliai IP című szerverről érkezett, azt megelőzően pedig hat másik országban lévő IP címen futott át. Egy ügyes, informatikában jártas fiatal lehetett. A Nemzeti Információs Szolgálat már dolgozik rajta.

Bombafenyegetések iskolákban, de manapság gyakran repülőgépeken és áruházakban is előfordulnak. 

zalaegerszegi Kölcsey-gimnáziumban

A zalaegerszegi Kölcsey gimnázium (Fotó: MTI / Varga György)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top