Aktuális

Tulipánt a TulipGardenből!

A tulipán őshazája Kis-Ázsia, ahol a kedvező klíma, a nem túl nedves, kevés szerves anyagot tartalmazó talaj és a hagyma szeretete tartotta fent a tulipánt talán az emberiség kezdete óta! Rengeteg változatban fennmaradt és nemesített növény, a tavasz első színpompás, nagy virágú, tartós, ritkán, de illatos, szedhető virága, a TULIPÁN.

Hazánkba (néprajzkutatók szerint) a népvándorlással került be, az egyik első dísznövény volt az ehetetlen, de csodás kehelyformákat adó tulipán virág!

2018 nyarán született meg az ötlet egy szőlősgyöröki (Balatonboglár melletti kis település) irodájában, hogy Hollandiához hasonlatosan Magyarországon is meghonosodjon a színpompás tulipánmezők látványa és a tulipán szeretete.

Immáron 5 éve, hogy a TulipGarden kert ötlete nyomán kialakult a látogatható, szedhető, csodálható tulipánoskertek hagyománya. Jelenleg Magyarországon 13 TulipGarden tulipánoskert működik. Minden kert a látványra optimalizál, de pont az országot lefedő tulipántengerek teszik lehetővé, hogy a kertek ilyen hálózata része legyen a fenntartható gazdálkodásnak. Ne kelljen mindenkinek sok kilométert autóznia, hogy egy csodát láthasson. 2023-ra elérték, hogy mintegy 2 millió hagyma virágzását láthassa számos látogató országszerte. A tavalyi látogatószámból kiindulva idén már mintegy 300.000 látogató lesz a TulipGarden hálózat kertjeiben.

Olyan kertek várják látogatóikat, ahová, ha belép az ember, a látványtól boldogság önti el a lelkét. Olyan semmihez nem fogható élményt szeretnének adni, ami maradandó, szép, látványos, szívet-lelket gyönyörködtető és örök.

A hazánkban hagyományt teremtő TulipGarden kertek koncepciója alapjaiban a régi: csodás látványt és lelki örömöket adni a betérő látogatónak.

Minden kert különleges.

A @TulipGarden Balaton az első kert. 50 fajtából álló bemutatókert és mintegy 120.000 virág, de a hétvégi piknikeken finom ételek is várják a látogatókat.

@TulipGarden Csákvár lett a legerdészetibb kert. Csodálatos fa alakzatokkal, rengeteg mulccsal, nagyon jó illattal fogadják az érkezőket.

@TulipGarden Csömödér a leglevendulásabb kert, mert a híres levendulalabirintus is a kert része. Már nagy gyakorlattal és vendégszeretettel várják a látogatókat.

@TulipGarden Decs a vintage kert, ahol romantikus hangulatban, finom szörpökkel és csokikkal várják a látogatókat.

@TulipGarden Dunakanyar kertünk lett a megszállt kert. Budapest közelsége teljes eredménnyel zárt tavaly. Az összes tulipánt leszedték a látogatók. Szép helyen, gondos gazdák idén is csodát varázsolnak a Dunakanyarba.

@TulipGarden Homokhátság egy kis állatkerttel lett a legállatiasabb kert. Nem csak megszokott háziállatok, hanem például lámák is várják a látogatót. Idén szurikáta és kenguru is van a kertben.

@TulipGarden Győrladamér a leglelkesebb kert, mert a tulajdonosaik ugyan utolsóként, de annál nagyobb lelkesedéssel csatlakoztak a csapathoz. Profi kertészek ők!

@TulipGarden Mórahalom az egyik legnagyobb és legszebb kert. Nagy gyakorlattal és rengeteg innovációval lettek a leginnovatívabb kert. Játszótér, szalmabálák és szép bemutatókert is várja a betekintőt, de rózsakert és bazsarózsa is lesz a kertben.

@TulipGarden Nagykőrös egy csodás kertészet részeként gyönyörködteti a közönségét, így lett a legkertészetibb tulipános. Finomságokkal, kézműves termékekkel várják a látogatókat.

@TulipGarden Nagyvenyim a leggyümölcsösebb kert, ugyanis egy gyümölcstermesztő birtok része a tulipános, ahol a szedd magad gyümölcsös is a projekt része.

@TulipGarden Rétköz a legszebb adottságokkal rendelkező kert. Kisvárda mellé egy domboldalon, messziről látható tulipánossal hozzák el a tavaszt. Bemutatókertjükkel és rendezett körülményeikkel nagyot alkottak már elsőre is!

@TulipGarden Tisza-tó a legkommunikatívabb kert. Tulajdonosa rengeteg élő bejelentkezéssel vonzza a látogatókat. Sok gyermekes program, nyugodt hely, jó parkolás és rengeteg szenzációs virág jellemzi.

@TulipGarden Vát lett a legkutyabarátabb kert, mert belépőiket kutyás alapítványnak ajánlják fel. Egy igazi kis ékszerdoboz a kert Szombathely mellett.

A kertekben piknikhangulattal, tulipános meglepetésekkel, mesekönyvvel és sok érdekességgel várják a látogatókat!

A TulipGardenek újdonságokkal, rengeteg virággal, szakmai tapasztalattal várják a tulipánkedvelőket. Szeretnének a jövőben is a látogatók örömére szolgálni. Megteremtették a tulipános őrületet hazánkban.

A tavasz első nagyobb virágának népszerűsége, hála a mindenhol közelben lévő tulipánosoknak, folyamatosan növekszik.

www.tulipgarden.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top