nlc.hu
Aktuális

Megszólalt a polgármester a vasvillás támadás ügyében

A balatonőszödi polgármester sem örül a vasvillás esetnek, de szerinte a kamerázás időzítése sem volt ideális

A balatonőszödi vasvillás férfi nem akart nyilatkozni, de a polgármester elmondta a véleményét az esetről.

Ahogy azt az nlc is megírta, Balatonőszödön, egy férfi vasvillával támadt a Google utcaképeket készítő autójára, mert nem tetszett neki, hogy a kocsi a környéket fényképezte. Az autó vezetőjét félreállította, ingerülten kérdőre vonta, majd a nála lévő vasvillával megrongálta a kamerarendszert, ami működésképtelenné vált. A Blikk megkereste a férfit.

Egy utcaképet rögzítő Google autó

Egy utcaképet rögzítő Google-autó (Fotó: Getty Images)

Az illető nem akart nyilatkozni, de a lapnak sikerült megszólaltatni a település polgármesterét. Antal János azt mondta, nem hiányzott ez az eset a község hírnevének, nem tudja, hogy mindez elkerülhető lett volna-e. „Ha esetleg kaptunk volna egy értesítést, tudtuk volna figyelmeztetni a lakosságot, hogy ne lepődjön meg senki, ha kamerázzák a környéket. Mindenesetre a választott megoldással nem tudunk egyetérteni. Ráadásul az autó éppen a lomtalanítás napján érkezett, minden tele volt szeméttel. Ha ez a kép jelenik meg rólunk, az még inkább súlyosbítja a dolgot” – mondta a férfi.

A rendőrök az agresszív férfit rövidesen elfogták és előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra. A nyomozók az 51 éves balatonőszödi férfit rongálás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top