nlc.hu
Aktuális

Lehet, hogy Suhajda Szilárdot látták a 4-es tábor fölött

Emberi alakot láthattak a Mount Everesten, a 4-es tábor fölött – talán Suhajda Szilárdot látták?

Egyedül indult az Everest csúcsának, de 24 órája nincs hír Suhajda Szilárd hegymászóról. Most azonban a 4-es tábor fölött láttak vélhetően egy emberi alakot.

Egy nyolcfős csapat már visszafelé tart, de hiába keresték a magyar hegymászó nyomát. Az M1-nek a hegymászó felesége viszont azt mondta, egy másik társaság vélhetően egy emberi alakot látott a 4-es tábor fölött, írja a 24.

Suhajda Szilárd

Fotó: Facebook

A hegymászó 24 órája nem adott hírt magáról:

  • A 40 éves expedíciós hegymászó az alaptáborba március 23-án érkezett meg, szombati posztjában még arról írt, hogy az óriási széllel is meg kellett küzdenie, majd köhögés kínozta napokig. A közvetlenül a csúcs alatt 7900 méteren található 4-es tábort kedden érte el. Innen kezdte meg a tényleges csúcstámadást.
  • Magyar idő szerint szerda délelőtt még bejelentkezett műholdas telefonon, nagyjából 8700 méteres magasságból, és úgy tűnt, a Mount Everest 8848 méteres csúcsát akár 3-4 óra alatt elérheti, hosszú ideje semmi hír nem érkezett a magyar hegymászóról. 
  • Legutóbb nepáli idő szerint 19.30-kor, 8795 méteres magasságnál jelzett a nyomkövetője.

Az ExplorersWeb azt írta, a 4-es táborból elindult két hegymászóból és hat serpából álló csapat csütörtökön délelőtt elérte a csúcsot. Ők tudták, hogy Szilárd eltűnt, és mászás közben keresték is. Már úton vannak visszafelé, de a magyar hegymászót nem látták.

Nemrég Suhajda felesége, Legindi Tímea azt nyilatkozta az M1-nek, hogy egy másik ügynökség emberei szintén figyelik a környezetet.

„Láttak a 4-es tábor fölött vélhetően egy emberi alakot. Ez nem biztos, ennek a megerősítését várjuk. Ennek kapcsán mozgósítottak újabb serpákat, akik felmennek a 4-es táborba, illetve elindulnak az alak irányába, hogy megbizonyosodjanak, hogy ott tényleg egy ember van. Ha valóban egy emberi alakot látnak, akkor az vélhetően Szilárd lesz, mert rajta kívül nem sokan mozognak a hegyen” – mondta a hegymászó felesége.

Suhajda Szilárd  2014-ben a Broad Peak (8051 m), 2019-ben a K2 (8611 m), 2022-ben pedig a Lhoce (8516 m) legmagasabb pontját érte el, mindegyiket oxigénpalack használata nélkül. A K2-re – a Föld második legmagasabb csúcsára – első magyarként jutott fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top