nlc.hu
Aktuális

Suhajda Szilárd csúcstámadása

Azt nem tudni, hogy Suhajda Szilárd elérte-e a csúcsot – csapata szerint lefelé érhette baleset

Az expedíció kommunikációs vezetője szerint a magyar hegymászónak maximális esélye volt arra, hogy véghez vigye a sikeres csúcsmászást.

Mint arról beszámoltunk, nem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten a hegymászó keresésére pénteken reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a földi keresést. A magyar hegymászóért küldött serpák nem találták meg azon a helyen, ahol korábban egy másik hegymászócsapat látta. Onnan lejjebb csúszhatott, talán be a sziklák közé. Holnaptól egy helikopteres felderítést terveznek a kettes tábor fölött, hátha úgy sikerül a nyomára akadni.

 

Nem élő embert keresünk” – mondta el az RTL-nek Pintér László, az expedíció kommunikációs vezetője, aki arról is beszélt, hogy Suhajdának maximális esélye volt arra, hogy elérje a csúcsot. “Nem merült fel kétely bennünk, hogy ha az időjárás jó, meg tudja csinálni. Az időjárás jó volt, de valamiért ez most mégsem sikerült Szilárdnak. (…) Megérdemelte volna, hogy elérje a csúcsot” – tette hozzá.

Suhajda Szilárd

Suhajda Szilárd az egyik legeredményesebb magyar expedíciós hegymászó volt – Fotó: MTI/Mónus Márton

Azt nem tudni, hogy Suhajda Szilárd elérte-e a csúcsot, mert nem férnek hozzá a hegymászó eszközeihez. A csapat csak sejti, hogy a hegymászó elment a végsőkig és lefelé érhette baleset.

A Mount Everesten a nyomkövetője alapján mért 8795 méteres elért magassággal Suhajda Szilárd az, aki a legmagasabbra jutott magyarként palack és serpák nélkül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top