nlc.hu
Aktuális

Megszólalt egy férfi, aki utoljára látta Suhajda Szilárdot

Megszólalt egy filmes, aki utoljára látta Suhajda Szilárdot

Suhajda Szilárddal kétszer is találkozott a filmes.
Suhajda Szilárd

Mint megírtuk, befejezték Suhajda Szilárd keresését, nincs esély arra, hogy életben találják. A Kyocera Everest Expedíció 2023 szóvivője a Blikknek elárulta, hogy vasárnap helikopterrel még egyszer kutatnak majd, de arra már nem számítanak, hogy élve találják meg a hegymászót. A Blikk idézte Elia Saikaly hegymászót és dokumentumfilmest, aki a Mount Everesten forgatott a kuvaiti Yousef Al Shatti hegymászóval. Kiderült, hogy kétszer is találkoztak Suhajda Szilárddal. 

„Szilárd nagyon lassan mozgott a Balcony alatt, ahol utoljára láttuk. Nem sokat sikerült haladnia azóta, hogy először láttuk. Próbáltam beszélni vele, de nem válaszolt, nagyon elszántnak tűnt, csak ment tovább nagyon lassan a csúcs felé”

– nyilatkozta Elia Saikaly.

A filmes azt is elmondta, hogy Suhajda Szilárddal először 50-60 méterrel a Balcony (egy pihenőhely 8400 méteren) alatt találkoztak, majd lefelé menet a csúcsról ismét megpillantották a magyar hegymászót – írja az explorersweb.com, amit az Index szúrt ki.

„Nagyon aggódtam Szilárdért, ahogy egyre lejjebb ereszkedtünk, visszanéztem, és még mindig nem volt a déli csúcs felett, csak egy magányos alak volt a tájban” – mondta a férfi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top