nlc.hu
Aktuális
Felrobbant a neves magyar cukrász családjának a háza, egyedül ő élte túl a tragédiát

Felrobbant a neves magyar cukrász családjának a háza, egyedül ő élte túl a tragédiát

Azt remélte, hogy a fia és a menye viszi majd tovább a családi vállalkozást.

Június elején hatalmas detonáció döntött romba egy érdi házat. Bíró Katalin, a Zsanna-Manna nevű reformédesség megalkotójának a fia és a menye lakott ott, a nemzetközi hírű cukrász pedig éppen náluk vendégeskedett. Egyedül ő élte túl a katasztrófát – írja a Blikk.

“A házban konvektor adta a fűtést, ezen kívül az épületben volt még egy lezárt gázcső is. Pontosan azóta sem tudjuk, mi történt, talán begyújtották a konvektort, hogy ellenőrizzék a működését” – mesélte megtörten a lapnak Katalin.

A detonáció ereje akkora volt, hogy megemelte a ház tetejét, a bejárati ajtót pedig a közelben álló, 20 méter magas fa tetejére repítette. A fia a lezúduló törmelékek alatt lelte a halálát. “A tűzoltóknak 5 órájukba telt, mire megtalálták Lajos testét” – mondta el a gyászoló édesanya.

A menye súlyos égési sérüléseket szenvedett, a kórházban halt meg.

Katalin életét az mentette meg, hogy a konyhában volt a robbanáskor, a légnyomás pedig székestől jó 2 méterre elhajította, így pont nem zúdultak rá a hatalmas faldarabok. Még most sem tudta igazán feldolgozni, hogy elveszítette a családtagjait. Azt remélte, hogy fia és menye viszi majd tovább a céget. 

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top