nlc.hu
Aktuális
Utánfutójáról elszabadult deszkák nyársaltak fel egy autót az 54-es úton

Utánfutójáról elszabadult deszkák nyársaltak fel egy autót az 54-es úton, hajszálon múlt a sofőr élete

Hihetetlen szerencsével úszta meg élve a karambolt.

A saját utánfutójáról elszabadult deszkák nyársaltak fel egy kocsit Jakabszállásnál az 54-es főúton, miután a sofőr hátulról belerohant egy kanyarodni készülő kamionba. Mint az RTL Híradó tudósításából kiderül, a 61 éves férfi csak a szerencsének köszönhetően úszta meg kisebb sérüléssel a balesetet. A sofőr mellett centikkel zuhantak előre a deszkák, és a műszerfalig nyomták az anyósülést.

A kiérkező mentők mellkasi sérüléssel látták el, majd további vizsgálatokra és megfigyelésre kórházba szállították.

“Ez a gumipók ez semmi!” – hüledezett a látványtól a helyszínelő rendőr. A több mázsányi deszkarakományt ugyanis néhány gumipókkal és egyetlen hevederrel rögzítették a ketreces utánfutóra.

Egy, az RTL Híradónak nyilatkozó vezetéstechnikai szakértő szerint figyelmetlen volt a sofőr, ráadásul a rakományt sem rögzítette rendesen. “Nem elegendő a hevederes rögzítés. Úgy kell rögzíteni, hogy előre ne mozdulhasson el semmiféleképpen” – hangsúlyozta Gombkötő Ferenc, aki szerint a sofőrnek az utánfutója miatt a szokásosnál jobban kellett volna figyelnie. “Nagyobb követési távolságot kell tartanunk. Figyelemmel kell lennünk az előttünk haladó jármű jelzéseire. Valószínűleg a sofőr későn észlelhette a féklámpát, ezért reagált túlságosan későn” – fűzte hozzá.

A rendőrség amúgy szabálysértési eljárást indított az utánfutós sofőr ellen, pénzbüntetésre is számíthat.

Hasonló utánfutós szabálytalanságokról már korábban is beszámoltunk. Előfordult, hogy az utánfutón guggolva tartotta szállítás közben a hűtőt egy nő, valószínűleg máshogy nem tudták rögzíteni a hatalmas gépet. Ám arra is volt már példa, hogy az utánfutóján szállított egy kecskét a sofőr, sőt az állatot életveszélyesen rögzítették.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top