Aktuális

Hazaengedték a kórházból a 23. hétre született babát

Az aprócska baba kitartóan küzdött az életéért. Igazi csoda.

Mostanában sajnos szomorú okból hallunk sokat a koraszülött-ellátásról, de szerencsére van jól végződő történet is.

A 32 éves Kim Cruickshanks az elmúlt 14 évben hat alkalommal vetélt el. Hetedszer is sikerült teherbe esnie és amikor már a harmadik hónapban járt, a férjével bízni kezdtek abban, hogy ezt a babát végre ki tudja hordani. A várandóssága 23. hetében, a kiírt időpont előtt 16 héttel azonban megindult nála a szülés.

A kis Daisy alig fél kiló volt, amikor április 20-án világra jött. Az orvosoknak csodával határos módon sikerült stabilizálniuk a baba állapotát, ám figyelmeztették a szülőket, hogy a túlélési esélye nagyon csekély. „Azt hittem, el fogjuk veszíteni őt. Volt egy kis remény, de felkészültünk legrosszabbra” – idézte fel egy brit lap riportjában a legnehezebb időszakot Kim.

Forrás: dailymail.co.uk

Csodababa

Forrás: dailymail.co.uk

 

A csecsemő állapota az első 18 napban válságos volt, olyannyira, hogy kézbe venni sem engedték az orvosok. Amennyire aprócska volt azonban, annyira kitartóan küzdött az életéért. Három hónapot töltött az újszülött-intenzív osztályon.

Daisy augusztus elejére elérte a 2,2 kilós súlyt, és az orvosok úgy döntöttek, hazaengedik a kórházból. Kétéves koráig rendszeres orvosi vizsgálatokra lesz szüksége, de a szakemberek szerint minden esélye megvan arra, hogy felzárkózzon a kortársaihoz és teljes értékű életet élhessen.

„Olyan, akár egy csoda. El sem hiszem, annyira sokáig vártam, hogy legyen egy kisbabám, és nem gondoltam, hogy valaha is megtörténik. Csak nézem. Egyfolytában csak nézném” – mondta a meghatott édesanya.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top