Aktuális

Nincsenek egyedül a rászoruló kutyusok (x)

„Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik” – vallotta Gandhi, és e gondolata még ma is igazán aktuális.

Hazánkban egy decemberi becslés alapján hozzávetőlegesen 300.000 kóbor kutya élhet, amely szám csökkent ugyan az elmúlt évekhez képest, azonban így is rendkívül nagy terhet ró a menhelyekre, állatmentő alapítványokra, és arra a rengeteg fantasztikus emberre, akik nap mint nap időt és energiát áldoznak a rászoruló állatok megsegítésére.

Szerencsére számos olyan kezdemény működik jól évek óta, amelyek célja, hogy e szervezeteket támogassák. A Fressnapf Hungária Kft. már évek óta gyűjt táp-, és felszerelésadományokat, melyeket az arra rászoruló menhelyek számára továbbít. 2019-ben a vásárlóik különösen nagyvonalúnak bizonyultak, hiszen összesen közel 22 000 kg tápot adományoztak, amit a cég további, közel 40 000 000 Ft értékű tápadománnyal egészített ki.

Az effajta támogatások nagyon fontos szerepet játszanak abban, hogy a gazdira váró kutyák kényelme és életkörülményei megfelelőek legyenek. Számos menhely számára napi szintű probléma a megfelelő mennyiségű és minőségű táplálék, és a kutyák mindennapi életét megkönnyítő felszerelések biztosítása.

Nincsenek egyedül a rászoruló kutyusok (x)

A Fressnapf közismerten elkötelezett támogatója az állatvédelemnek, a felelős állattartásnak, és nagyon sokat tesz annak érdekében, hogy segítsék a magyar állategészségügyi hálózatot. Az áruházaikban elhelyezett adománypontokon, adományládákon keresztül bárki segíthet, hogy a blökik egy kicsit jobban élhessenek.

Az adománygyűjtés 2020-ban is folytatódik, továbbra is várja a Fressnapf a nagylelkű, humanitárius látogatóiktól az adományokat, ezért ha van rá lehetőséged, te is segíts bundás barátainkon, mert a legapróbb segítség is sokat számít!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top