Aktuális

Erre figyelj, ha pénzre van szükséged: így érdemes kölcsönt felvenni

Ha hirtelen pénzre van szükséged, és nincs akkora malacperselyed, amelyben elegendő összeg lapul, gyorsan átgondolod a lehetőségeidet. Végül biztosan felvetődik benned, hogy megpróbáld személyi kölcsönt.

Az ember életében számtalan olyan helyzet adódhat, amikor pénzre van szüksége. Legyen az hirtelen kiadás vagy tervezett befektetés, ha nincs tőke, amihez nyúljunk, bizony kölcsönre van szükségünk. Ha bankhoz fordulunk, alaposan át kell gondolnunk, hogy a lehetőségeinkhez mérten melyek azok a konstrukciók, amelyekkel tényleg jól járunk. A legfontosabb az, hogy megtaláljuk azt a hitelformát, amelyik a legkedvezőbb a számunkra, és amelyikkel amellett, hogy elérjük a célunkat, megmarad az anyagi biztonságunk. Azt mindenképpen mérlegelnünk kell, hogy mennyi az az összeg, amennyit még biztonsággal ki tudunk szakítani a kasszából havonta.

Személyi kölcsönnel

Hazánkban egyre nagyobb teret nyernek a személyi kölcsönök. Idén hozzávetőleg másfélszer annyi személyi kölcsönt vettek fel, mint amennyit tavaly igényeltek. A növekedés szembetűnő, ami annak is köszönhető, hogy a személyi kölcsönök kamata a felmérések szerint folyamatosan csökken.

Erre figyelj, ha pénzre van szükséged: így érdemes kölcsönt felvenni

Akik nem hisznek a személyi kölcsönökben, a folyószámla-hitelkereten vagy a hitelkártyán is gondolkodhatnak. Ezekről viszont egyre többen vallják azt, hogy nem feltétlenül éri meg belefogni. Ugyanis a folyószámla-hitelkamatok általában meghaladják a 20 százalékot, a hitelkártyáké pedig általában több mint 30 százalék.

Amikor megtaláltuk a megfelelő bankot és kiválasztottuk az ideális hitelt, érdemes újra egyeztetni az ügyintézővel. Meg kell tudnunk, hogy biztosan jogosultak vagyunk-e a kölcsönre. A korábban a vidék bankjaként is ismert intézetben például olyan felnőtt korú, cselekvőképes, természetes személy igényelheti, aki állandó magyarországi lakhellyel, érvényes okmányokkal, legalább 3 hónapos munkaviszonnyal és munkabérrel, nyugdíjjal vagy esetleg családi pótlékkal, GYES-sel GYED-del rendelkezik és telefonon elérhető. Azt is alaposan át kell beszélni, pontosan milyen papírokra lesz szükség a kérelem benyújtásához, hiszen ha felkészülünk, sokkal gördülékenyebben fog menni a hitelfelvétel és hamarabb meg is kaphatjuk a pénzt.

A személyi kölcsön olyan hitel, amelyet magánszemélyeknek nyújtanak a pénzintézetek. Szabadon felhasználható, nincs fedezete. Az ilyen kölcsönök futamideje általában 24–84 hónap. A felvett hitel legtöbbször 200 000 és 3 000 000 forint közé esik.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top