Fenyőfa öltöztető

Családi karácsony

A karácsonyi hangulat fénypontja amikor szenteste a család meghitt gyertyafényben üli körbe az asztalt. Ahhoz persze, hogy már itt tarthass bizony rengeteg előkészületre lesz szükséged.

Néhány nappal korábban gondold át a menüt!

Akár hetekkel korábban megejtheted a nagybevásárlást, így az utolsó napokra csak a friss hozzávalók beszerzésére kell időt találnod. Ne felejtsd el, hogy az ünnepi fogás előétellel kezdődik!

Tippünk:

Készíts színes falatkákat. Néhány szelet formára vágott toast kenyér, egy kis kaviár, pár szelet lazac, citromkarika és egy kevés zselatin segítségével gyönyörű tálat varázsolhatsz.

A leves lehet erőleves, amihez pirított kenyérkockát, mandula fánkocskát, esetleg főtt sonkakockát tálalhatsz betétnek.

A főételhez remek választás lehet a töltött pulyka. Akár gesztenyével, akár más finomsággal töltve. Mellé remekül illik a friss saláta, és az elmaradhatatlan krumplipüré.

A desszert lehet egy kókuszos ananásztorta, vagy más házi készítésű finomság. A bejglin ne izgulj! Kérd meg a nagymamát, hogy a karácsonyi menühöz az utánozhatatlan bejglit ő hozza. Hidd el, örülni fog a felkérésnek!

Teríts ünnepien!

Talán a legfontosabb része a készülődésnek a terítés, hiszen a gyönyörű hívogató asztal az igazi ünnep varázsát hordozza. A fenyőzöld terítő remekül illik a karácsonyi hangulathoz, hozzá pedig azonos anyagból és színből készült szalvétát helyezzünk. Ilyen alkalomra nem illik a papírszalvéta. Ha mégis ez mellett kell döntenünk, akkor válasszunk olyat, amelynek valamivel exluzívabb a megjelenése. Hófehér porcelán teríték és arany kiegészítők tehetik igazán különlegessé a vacsorát.

Nemcsak gyertyával díszíthetjük az asztalunkat, hiszen néhány arany és fehér színű dekorkavics, vagy színre festett egész dió csodákat tehet a legegyszerűbb terítékkel is. A pezsgőspohár szélét is kidíszíthetjük. Vizezzük be a pohár száját, és mártsuk cukorba. Ezzel olyan hatást érhetünk el, mintha hó futta volna be. A székek támlájára is helyezzünk díszítést. Választhatunk fenyőágat, girlandot vagy csillagot. A gyerekek székére pedig kedveskedhetünk hófehér angyalszárnyakkal, így talán azt is elérjük, hogy „kisangyalként” fogyasszák el a vacsorájukat.

Tippünk:

A zöld szín a karácsony színe. Válasszunk hát zöldet a lakás díszítéséhez is. Sőt!

Igazán különlegessé tehetjük az ünnepet az új Milka mogyorókrém ízesítésű szaloncukrokkal, amelyek most zöld színben pompáznak. Fenséges ízük pedig talán még a nagyi bejglijét is túlszárnyalja.

(De ezt ne mondjuk el neki, maradjon a mi titkunk!)

 

Látogass el honlapunkra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top