Fenyőfa öltöztető

Öltöztesd ünnepi díszbe a lakást!

Alig néhány hét van még hátra a legmeghittebb ünnepünkig. A karácsonyi készülődés már kezdetét vette. A legtöbb családban vasárnapra asztalra került az adventi koszorú, és meggyulladt az első vasárnapi gyertya is.

Persze akkor sem kell aggódnod, ha még nem sikerült teljesen kidíszítened a lakást. Gyors tippjeinkkel megpróbálunk segíteni, hogy a te lakásod is mielőbb méltó „öltözékben” várja az ünnepet.

  1. Az első és legfontosabb lépés, hogy eldöntsd milyen színben fog az idén pompázni az otthonod? Arra figyelj, hogy a választott szín passzoljon a bútorokhoz, és a kiegészítőkhöz. Amivel a legnehezebb „mellé nyúlni”, az az arany és az ezüst. Ez a két szín emeli az ünnep fényét, csillogása beragyogja a helyiséget, és szinte minden stílushoz, színhez használható.
  2. A karácsonyfa díszítése mellett szakíts időt arra is, hogy a lakás minden helyiségébe kerüljön a meghitt hangulatból.
    pl. Készíts asztali díszt a konyhába. Néhány fenyőfaág, pár darab szárított citrom-, narancs- és almakarika, egy – két fahéjrúd, és persze csillagánizs felhasználásával meseszép díszt varázsolhatsz, amelynek illata belengi majd az egész lakást.
  3. Jó móka lehet a gyerekekkel közösen készülődni. Vásároljunk lehúzható üvegfestéket, és készítsünk karácsonyi, vagy téli mintákat az ablakokra. Nemcsak remek közös szórakozás, hanem az otthonunk is sokkal csinosabb lesz tőle.
  4. Ma már nagyon sokféle színes égő kapható a boltokban. A pici apró égők fénye pedig igazi ünnepi hangulatot varázsol. A fa díszítésére is inkább ezeket használjuk, mint a hagyományos gyertyákat, mert jóval biztonságosabbak. Arra azonban ügyeljünk, hogy ezek is tűzveszélyesek lehetnek, így soha ne hagyjuk égve éjszakára, vagy ha nem tartózkodunk a szobában.
  5. A csillogó ünnephez remekül illik a selyem lágy esése, ezért bátran válasszunk selyemből vagy brokátból készült terítőt, szalvétát, kiegészítőket.
  6. Az ajándékokat is csomagoljuk különleges selyempapírba, vagy akár igazi selyembe, amelynek színe megegyezik, vagy harmonizál a lakás díszítésével.

Tippünk:

Öltöztesd arany színbe az otthonod. A hatalmas csillogó üveggömbök és a csodás girland mellé válassz Milka szaloncukrot!

Az új ruhába öltöztetett Milka marcipános ízesítésű szaloncukor az idén különleges aranyszínű csomagolásban kapható, így remekül illik egy különleges karácsonyhoz.
Teheted a fára vagy használhatod díszítésre. Egy biztos, nagyon gyorsan el fog fogyni, így készíts be belőle mégegy dobozzal! Az arany szín pompát és ragyogást kölcsönöz nemcsak a karácsonyfádnak, hanem az egész otthonodnak.

 

Látogass el honlapunkra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top