Aktuális

Shodeinde Dorka: Már tudom, hogy legyek nő és anya egyszerre!

Egyéves lett Shodeinde Dorka kislánya, Lisa. Az X-Faktor felfedezettje azt mondja, amióta édesanya lett, sokkal felelősségteljesebben él. De jól tudja, ez nemcsak azt jelenti, hogy anyagi jólétet biztosítson a gyermekének, hanem azt is, hogy kiegyensúlyozott családi hátteret teremtsen.

Shodeinde Dorka: Már tudom, hogy legyek nő és anya egyszerre!Minden fellépésedre magaddal viszed a kislányodat?
Ma már nem. Kisebb korában könnyebb volt a dolgom, mert akkor elvolt a babakocsiban, aludt, míg én a stúdióban vagy a színpadon énekeltem. Most, hogy egyéves lett és elkezdett járni, állandó felügyelet kell mellé, amiben a párom vagy anyu szokott segíteni, ha én nem érek rá. Mostanában csak olyan rendezvényekre jön velem, ami igazi családi napnak ígérkezik, mint a Nők Lapja Café Fesztivál is.

Már egyéves?
Néha én is rácsodálkozom! Soha nem telt el olyan gyorsan egy esztendő, mint a legutóbbi. Családalapítás, anyaság, gyermeknevelés, lemezkészítés, fellépések… zsúfolt volt. De a sorrendben mindig Lisa és a családom lesznek az első helyen.

Hogy ünnepeltétek Lisa születésnapját?
Igazi családi buli volt, a nagyszülők és a dédszülők is ott voltak. Feldíszítettük az otthonunkat lufival, kapott rengeteg játékot, amik persze sokkal jobban érdekelték, mint az én epres-joghurtos tortám. Ugyanis azt én sütöttem, senki másra nem bíztam volna a torta elkészítését, és finom lett, Lisa is kapott belőle.

Megváltoztatott az anyaság? Háziasabb, óvatosabb lettél…?
Leginkább a gondolkodásmódom az, ami sokat változott. Eddig magamért éltem, most a családomért, felelősséggel tartozom értük, a párommal pedig felelősséggel tartozunk Lisáért. És nemcsak arról van szó, hogy otthont teremtsünk neki, hogy meglegyen a napi betevő, hanem érzelmileg is, hogy a szülei boldogok és kiegyensúlyozottak legyenek, és így ő is azzá váljon. Amikor világra jött, olvastam erről egy könyvet. Sokat tanultam belőle arról, hogyan lehet úgy anyának lenni, hogy közben nő maradjak.

Shodeinde Dorka: Már tudom, hogy legyek nő és anya egyszerre!Mondanál egy példát erre?
Ha nálunk van édesanyám, és tud Lisára vigyázni, akkor a párommal elmegyünk kettesben sétálni a belvárosba. lehet, hogy beülünk valahova, lehet csak a sarki fagyizóig sétálunk, de addig is együtt vagyunk és nem arról beszélünk, hogy pelenkát kell venni a kislányunknak. Ilyenkor minden kettőnkről szól. Ez a stratégia bevált. Most még kevés időnk van erre, hiszen kisgyermekünk van, de muszáj kettesben is lenni.

Meglátja a párod, ha szükséged van ölelésre, gyengédségre?
Tudom, hogy szeret, a cselekedeteivel nap mint nap ki is mutatja, de olykor nekem több kell. Ezt pedig ő már nem veszi észre, és ilyenkor figyelmeztetem, persze játékos módon, hogy öleljen meg, kérek egy puszit. Neki szokatlan ez, Afrikában nem mutatják ki ilyen intenzíven az érzelmeket, főleg a férfiak nem. Gafart ezért kell figyelmeztetni, de ilyenkor egy nagy mosoly után már ölel is!

Mivel lepett meg legutóbb?
Azzal, hogy bejelentette, elutazunk nyaralni. Van egy kis kertes házam Nógrádban, nem messze a nagyszüleimtől. Ott pihentünk, de nem tölthettünk együtt sok időt, mert szerencsére sokat koncerteztem. Ezért úgy tervezzük, szeptember végén elutazunk egy hétre. De nem a tengerhez, a napozás, heverészés nem az én stílusom, inkább egy várost és a környékét nézném meg. Hogy melyiket? Azt nem tudom, van egy hosszú listám…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top