Filmklub

A kedvenc filmes idézeteink

Sokszor egy-egy film története, netán a karakterek vonásai homályba vésznek idővel, de egy-egy a szívünknek fontos párbeszéd vagy idézet belőle nem. Lássuk kedvenc 10 idézetünket, amelyek a filmvásznon keresztül égtek az emlékezetünkbe.
A kedvenc filmes idézeteink

Sosem késő azzá válni, aki lehettél volna.
Időhurok

Verseket nem azért írunk és olvasunk, mert menő. Azért írunk és olvasunk verseket, mert valamennyien az emberi fajhoz tartozunk, az emberi faj pedig tele van szenvedéllyel. Az orvostudomány, a jog, a közgazdaság… ezek mind nemes dolgok, kellenek a lét fenntartáshoz, de a költészet, a szépség, a romantika, a szerelem: ezek azok, amikért érdemes élni.
Holt költők társasága

A kedvenc filmes idézeteink

Ez is egy gyakran ismételgetett frázis. Nem léphetsz tovább, amíg nem engeded el a múltat. Az elengedés a dolog könnyebbik része, de továbblépni nehezebb, ezért néha harcolunk ellene. Megpróbálunk mindent úgy tenni, ahogy előtte, bár a dolgok nem maradhatnak ugyanúgy. Van egy pont, amikor el kell engednünk, tovább kell lépnünk, mert nem számít, hogy milyen fájdalmas, csak így léphetünk előre.
Grace Klinika

Ne gyászold a múltat, amíg a jövő meg nem kapja a lehetőséget!
A törvény embere

A kedvenc filmes idézeteink

Azt hiszed, csak akkor van értelme az életnek, ha ország-világ az emlékezetébe vés. Ha mindenki szeret téged. De képzeld… ennyi az élet, ezt kell beosztanod. Vagyok neked én, a családod, ez a világ, és azzal kész. Ha neked ez nem elég… az kár, de ez is több a semminél. Mert én szeretlek. És megőrzöm az emléked.
Csillagainkban a hiba

A kedvenc filmes idézeteink

A szeretteid tettek azzá, aki vagy. Ott élnek benned. Ha feladod önmagad, a benned élő utolsó emlékük, az, aki vagy… eltűnik.
The Walking Dead

Régen meg akartam magyarázni a szeretetet, leírni sejtekkel és hormonokkal, de most visszagondolva (…) azt hiszem, a szeretetet nem magyarázhatja meg a vallás vagy a tudomány. Ésszel felfoghatatlan, és így van jól. De tudom, hogy attól, hogy (…) szeretjük egymást, attól lesz értékes az élet. Ebben a pillanatban nem is akarok tudni mást.
Dr. Csont

A kedvenc filmes idézeteink

Te ismered a szívemet, beletekintettél, megtaláltad ott az emléket és az élményt, mely hozzád köt. Mely te magad vagy. És ez számomra vigasz, bár érzem, hogy lazul a kötelék. (…) Még sosem voltam ilyen erős, mint amikor szembenézek veled, és fátyol mögött látlak, reménykedve, hogy megbocsátod nekem, hogy az út további részét nem tehetem meg veled.
X-akták

Okkal történnek a dolgok. A rossz azért, hogy előidézze a jót.
Az élet háza

– Én csak a mindennapi élet varázsában hiszek. Úgy értem, olyan dolgokban, amiket láthatok és megfoghatok. Mint a zöld hajtások, amik átverekedik magukat a havon februárban. (…)
– Én is értékelem a mindennapokat, de miért ne élhetnél a bizonytalanságban? A világban ma már nincs annyi rejtély többé. Nincsenek felfedezésre váró kontinensek. Nincs többé mély, sötét Afrika. Már minden fel van térképezve műholdakkal és hanglokátorokkal, mégis, az emberek kapaszkodnak az ismeretlenbe. Ettől vagyunk képesek nőni.
Castle

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top