Életmód

Így fogyókúrázz a csillagjegyed szerint!

Ha eddig nem volt sikeres a diétád, nézd meg, mit tanácsol az asztrológus!

 

Így fogyókúrázz a csillagjegyed szerint!

Oroszlán meg Ikrek?


KOS

Így fogyókúrázz a csillagjegyed szerint!Az örökmozgó Kosoknak általában csak ritkán van szükségük diétára. Az már más kérdés, hogy maximalisták és tökéletességre törekvők, ezért gyakran gondolják úgy, hogy alattomos zsírpárnácskák telepedtek meg testükön. A legjobb és legegyszerűbb fogyókúrás tipp: kérdezzék meg ellenkező nemű ismerőseiket, valóban szükségük van-e a fogyásra – és aztán higgyék is el a választ! Ha egy Kos úgy dönt, hogy mégis belevág a diétába, gyors eredményre vágyik.

A Kosok szeretik a kampányszerű kúrákat, és szerencséjükre szervezetük is jól tolerálja a maximum kéthetes extrém diétákat. Mégis jobb az enyhe életmódváltás. A Kosok elhízásáért gyakran a gyorséttermek a hibásak. Szeretnek gyorsan enni, emiatt gyakran tömnek be olyasmit, ami túl zsíros és tele van szénhidráttal. Ahhoz, hogy könnyen, gyorsan fogyásnak induljanak, meg kell tanulniuk pár perc alatt szénhidrátmentes ételeket előállítani. A legjobb, ha beszereznek egy salátás könyvet, száműzik az étrendből a gyorséttermi és készkajákat, a rágcsálnivalókat, valamint a kenyeret. Ha el tudják érni a zöldségekkel és egy kevés hússal vagy hallal tálalt vacsorát, már jó úton járnak.

BIKA

Így fogyókúrázz a csillagjegyed szerint!A csillagjegyek nagy ínyence a Bika. Szeretik a finom, különleges falatokat, és úgy általában enni, inni, ezért fogyókúrájuk rendszerint már a diéta összeállításánál elbukik. Mivel imádjuk a hasukat, nem esznek meg akármit. Ezért sok Bika esik abba a hibába, hogy a szerinte íztelen fogyókúrás ételek helyett inkább nem eszik semmit, ezt pedig egyetlen Bika sem bírja ki hosszú távon!

De van megoldás, méghozzá az ínyencdiéta. Olyan diétát válasszanak, amelyben ízletes falatok és édességek is szerepelnek. A Bikáknak ugyanis muszáj édességgel kényeztetniük magukat! A legjobb, ha „felező diétát” tartanak, azaz mindent esznek, amit eddig, de csak feleannyit, mint máskor. A nassolási szokásokat is meg kell változtatniuk: chips helyett almachipset vagy sárgarépát rágcsáljanak! A három főétkezés között ugyanis csak zöldséget és gyümölcsöt, valamint naponta egy kocka extra csokit szabad fogyasztaniuk! Ha ezt a nem is annyira sanyargató étrendet be tudják tartani, könnyebben fogynak majd.

IKREK

Így fogyókúrázz a csillagjegyed szerint!Az Ikrek kettős jegy. Tipikus alapállása, hogy mindenhez legalább kétféleképpen tud viszonyulni. Az étkezésben vagy habzsol, vagy hetekig csak csipeget. Vagy kenyeret kér a krumplis tésztához, vagy indexre teszi az összes szénhidrátot, és még a kukoricát is szörnyen hizlaló ételnek tartja. Persze az Ikrektől az sem áll távol, hogy mindezt egyszerre csinálja. Pont emiatt hízik el az Ikrek: képtelen komolyan venni a korlátokat, mindig ki kell tapasztalnia, meddig mehet el valójában.

Az Ikrek fogyókúrájának a lényege: ne legyenek korlátok! Persze ha mindenből rengeteget esznek korlátlanul, nem fog fogyni, ezért úgy kell korlátmentesnek lennie a diétának, hogy valójában „korlátos”. Első körben száműzni kell az érthetetlen előírásokat az elterjedt diétákból, az Ikreknek ugyanis az észérvek is fontosak. Tehát a diétaszabály: mindent szabad, amit nem tilos. Ami tilos: fehér kenyér, köret a húsokhoz és a tészta! Ha ezt a szabályt betartod, máris sokat tettél a fogyásodért!

RÁK

Így fogyókúrázz a csillagjegyed szerint!A legtöbb Rákra az igazán nagy veszélyt saját főztük jelenti, ugyanis e jegy szülöttei igencsak háziasak. A Rákok remekül főznek, és szeretik a hasukat is. Általában mohón esznek – és sokat. Minden stressz, bánat, öröm azonnal a gyomrukra megy: ha stresszesek, idegesek vagy szomorúak, hajlamosak bánatukat evésbe fojtani, míg ha boldogok vagy szerelmesek, alig csipegetnek. A legjobb fogyókúra számukra tehát a szerelem és a boldogság!

Aki momentán nem szerelmes, sőt kifejezetten stresszes, annak a fogyás titka az evés, mégpedig naponta hétszer. Reggel egy nagy étkezés, aztán egy nass, majd egy ebéd, utána két nass, egy nagy vacsora, és lefekvés előtt a negyedik nass, ami a hetedik étkezés. Reggelire mindenképp egyen teljes kiőrlésű szénhidrátot és/vagy zabpelyhet. A reggeli legyen bőséges! Ebédre halat vagy húst válasszon zöldségkörettel, vacsorára pedig csak egy könnyű salátát. És mit nassolj? Természetesen cukrozatlan gyümölcschipseket, gyümölcsöt, nyers sárgarépát, karalábét, fehérrépát, káposztát. Bármilyen zöldséget vagy gyümölcsöt, a lényeg, hogy mindenképp egyen a kijelölt nasiidőkben, akkor is, ha csak pár falat megy le.

OROSZLÁN

Így fogyókúrázz a csillagjegyed szerint!Az Oroszlánokban buzog az energia és a tettvágy. Úgy gondolják, hogy a finom és bőséges étkezések biztosítanak energiát nekik az egész napos pörgéshez. Szeretik a nagy adagokat és a laktató ételeket. Persze az Oroszlánok a fényűzést is szeretik: örömmel mennek elegáns étterembe, de azt sem vetik meg, ha egy jobb gyorsétterembe ülhetnek be, a lényeg, hogy ne nekik kelljen főzniük. Gyakran esznek húsos, zsíros falatokat, ezért egy idő után komoly súlyproblémákkal küszködhetnek.

Az Oroszlánoknak nincs más választásuk, mint keresni egy igazán ízletes diétát, ha már az önsanyargatást nem bírják. Tartsanak három nagy étkezéses kúrát. A három nagy étkezés naponta értendő ugyan, de a „nagy” szó a többi diétához képest jelent nagyot, és nem az Oroszlánok átlagos étkezéséhez képest. A lényeg, hogy csak naponta háromszor ehetnek. Az ételek közül mindaz megengedett, amit egyébként is ennének, egyetlenegy kikötés van csak: mindenből pontosan feleakkora adagot szabad enniük, mint eddig! Fontos továbbá, hogy rengeteg vizet igyanak. Minden étkezést kezdjenek egy nagy pohár vízzel – ez segít kitölteni a gyomrot, így kevesebb étellel is jól lehet lakni.

SZŰZ

Így fogyókúrázz a csillagjegyed szerint!A Szüzekben egy kis dietetikus veszett el, ezért pontosan tisztában vannak a legújabb táplálkozási trendekkel. A női magazinokban is rögtön a diétás, egészség- és életmódreceptekhez lapoznak, amit olvasnak, azt előbb-utóbb kipróbálják. Fürdőszobapolcukon sorakoznak a vitaminok, rosttabletták és egyéb egészséges táplálékkiegészítők. Hogy mindezek ellenére miért fogynak nehezen? Ennek egyik oka a stressz, ami azonnal pluszkilókat okoz náluk, a másik pedig az, hogy hajlamosak jojódiétába hajszolni szervezetüket.

Ahhoz, hogy a Szűz tényleg fogyjon, és ne csak sanyargassa magát, okosan összeállított étrendre van szükség. A Szüzeknek tilos túl szigorú diétát választaniuk, egyrészt azért, mert ez káros lehet az egészségükre, másrészt azért, mert hajlamosak szigorúbban sanyargatni magukat, mint ahogy azt a kúra előírja. Ennek pedig az a következménye, hogy pár nap önkínzás után inkább feladják az egészet. A Szüzek ideális diétája legalább napi öt-hat étkezést tartalmaz. A bőséges reggelit pár órával később kövesse egy joghurtból és zabkekszből álló tízórai. Ebédre csak fél adagot egyen! Délután legalább egy, de inkább két nassolást is be kell iktatni az étrendbe. Egyen pár szem olajbogyót vagy egy kis sajtot, esetleg zöldséget vagy gyümölcsöt.  Vacsorára a sült vagy főtt zöldségek a legideálisabbak.

MÉRLEG

Így fogyókúrázz a csillagjegyed szerint!A Mérleg sem szereti a fogyókúrát, a legnagyobb problémája, hogy nagyon nehezen veszi rá magát a diétára. De szerencsések: ők azok, akiket a csillagok mindig széppé és vonzóvá tesznek, még akkor is, ha van rajtuk egy kis súlyfelesleg. Ez a kisebb tömeg pedig nem veszekszik odabent, sőt a legnagyobb egyetértésben arra készteti a Mérlegeket, hogy ínyencek legyenek, csak minőségi, valóban finom ételeket egyenek, és persze csak akkor, ha a tálalás is szépre sikeredett.

Ahhoz, hogy a Mérleg tényleg fogyjon, különleges diétára van szükség, méghozzá egy jóízű, könnyű fogyókúrás menüre, amit legjobb, ha maga készít el. Ez csupa olyan alacsony szénhidráttartalmú ínyencséget tartalmazzon, amihez érdemes beszerezni egy ázsiai, egy olasz és egy mexikói szakácskönyvet! Ezekből ne a tésztákat válassza, a diéta alatt a rizs és a burgonya engedélyezett. A fehér lisztről és a cukorról le kell mondaniuk. Naponta legalább öt étkezésre szükségük van. A bőséges reggelit egy salátaebéd kövesse, vacsorára pedig varázsoljon valamit az új szakácskönyveiből. A Mérlegnek napközben délelőtt és délután is szüksége van egy-egy nassolásra, amikor zöldségeket és gyümölcsöket ehetnek. A legjobb, ha egzotikus gyümölcsökből falatozik ilyenkor.

SKORPIÓ

Így fogyókúrázz a csillagjegyed szerint!Azt túlzás lenne állítani, hogy a Skorpiók szeretnek fogyókúrázni, az viszont teljesen biztos, hogy a csillagjegyek szülöttei közül senki sem bírja olyan jól a szigorú étkezési előírásokat, mint ők. A Skorpiók szélsőséges személyiségében egy aszkéta viaskodik egy bélpoklossal. Attól függően, hogy melyik kerekedik fölül, képes reggelire felfalni egy ökröt, vagy épp ellenkezőleg: hetekre átállni a fényevésre.

Pont emiatt a Skorpiók fogyókúrájának legfontosabb eleme az arany középút megtalálása. A felező diéta (amikor mindent ehetsz, de csak feleannyit, mint szoktál) ideális lenne, ha elhinné róla, hogy fogyaszt. A legjobb megoldás, ha a Skorpió szétválasztó diétát csinál, vagyis ne egyen egyszerre szénhidrátot és fehérjét! Naponta három nagy étkezés engedélyezett: reggelire teljes kiőrlésű szénhidrát, ebédre vagy szénhidrát vagy fehérje zöldségekkel, vacsorára pedig fehérje (lehetőleg sovány hús vagy hal), szintén zöldségekkel. Délután uzsonnázhatnak zöldséget vagy gyümölcsöt, tízóraira viszont kötelező egy nagy pohár probiotikus joghurtot elfogyasztaniuk.

NYILAS

Így fogyókúrázz a csillagjegyed szerint!A Nyilasok szeretnek és tudnak is főzni, még akkor is, ha sohasem próbálták. Ugyanakkor a Nyilasok igazi fogyókúra-szakértők – elméletben legalábbis. Akkora tudást halmoztál fel a témáról, amekkora egy női magazin fogyókúra-rovatát évekig ellátná cikkötletekkel. Igaz, mivel nem szeretik sanyargatni magukat, és a monotóniát sem nagyon tűrik, ezért valószínűleg mindet fel is adták.

Ahhoz, hogy ne adják fel már ez elején a diétát, két dologra van szükségük: erős motivációra és megfelelően ízletes, változatos étrendre. A Nyilas fogyását olyan étrend segíti elő, amelyet könnyen betarthat társasági életmódja mellett is.  Diétájának lényege, hogy mindössze napi egy nagy főétkezés engedélyezett. Ez lehet a déli vagy az esti is. Emellett pedig 5 kisebb „kutyafuttában” bekapott étkezés javasolt. A nagy étkezésnél egyetlenegy megkötés van: mindössze legfeljebb egy adagnyi ételt ehetnek! Tehát egy egyszemélyes pizza ebbe éppúgy belefér, mint egy tányér spagetti vagy a marhapörkölt galuskával. A kis étkezések legyenek változatosak! A szabály: egy nap kétszer nem nassolhatják ugyanazt, és a nass nem tartalmazhat szénhidrátot. Gyümölcschipszek, zöldségek, sajtok, light tejtermékek – mind jöhetnek.

BAK

Így fogyókúrázz a csillagjegyed szerint!A Bakok nem tartják sokra a kulináris élvezeteket, számukra az étel a létfenntartás eszköze. Kétféle Bak létezik. Az egyik csoportba a túlzásba vitt egészségmánia megszállottjai tartoznak. Ők azok, akik minden egyes bevitt kalóriát megszámolnak, pontosan tudják, mennyi fehérjét, szénhidrátot és zsiradékot fogyasztottak ma. A Bakok másik felét viszont teljesen hidegen hagyja az egészségmánia, ők hajlamosabbak az elhízásra, főleg akkor, ha sok stressz éri őket, mert az idegességét minden Bak szívesen vezeti le evéssel.

Ahhoz, hogy a Bak jegy szülötte fogyni tudjon, elég szigorú és egyszerű diétára van szüksége: a szénhidrátmentes diétára. Az első héten mindenfajta szénhidrát fogyasztása tilos, ideértve az édes gyümölcsöket is. Naponta háromszor egyen zöldséget, amihez ehet bármilyen húst vagy halat. Ezek mellett a tejtermékektől sem kell tartózkodnia, ezekkel teheti változatosabbá az étkezéseket. A napi három nagy étkezés mellett két kisebb is engedélyezett, amikor egy pohár joghurtot vagy néhány nyers zöldséget nassolhat. Ezt a szigorú diétát nemcsak nehéz lenne egy hétnél tovább tartani, de az egészségnek sem tenne jót, ezért hét nap után enyhülnek a szabályok. A második héttől már engedélyezettek a gyümölcsök és a teljes kiőrlésű lisztből készült termékek, de finomított fehér lisztet, cukrot, mézet továbbra sem ehetnek!

VÍZÖNTŐ

Így fogyókúrázz a csillagjegyed szerint!A Vízöntők szeretik a hasukat. Főleg a különleges ínyencségek vonzzák őket, az édességekről pedig még a fogyókúra közben sem hajlandóak lemondani. A Vízöntő az étkezésben is hajlik az extremitásokra, mint sok mindenben, ebben is végletesen gondolkozik. Vagy nagy élvezettel eszik – és főz – egészen nagy mennyiségben, vagy csak megszokásból eszi mindig ugyanazt. Persze mindkét véglet megtalálható benne, éppen ezért az ideális fogyókúra az, ami ezt a két szélsőséget ugyanúgy kielégíti, mint az édesség utáni vágyat.

A Vízöntő-diéta lényege a nonstop étkezés! Méghozzá naponta egyszer: felkeléstől lefekvésig. Ez alatt az idő alatt végig lehet enni, de nem mindegy, mit! A tipp: zabpelyhes túró. A recept: 1 rész sovány túróból, 1 rész zabpehelyből (vagy zabkorpából), 1 rész gyümölcsből ízlés szerinti édesítőszer hozzáadásával készítsen egészséges édességet. Ebből egész nap kanalazgathat. Emellett háromszor ehet naponta: a reggeli legyen bőséges, teljes kiőrlésű kenyérrel. Ebédre barna rizst ajánlunk zöldségekkel, húsokkal vagy hallal. Vacsorára pedig salátát vagy gyümölcskelyhet. Másnap pedig egy másik gyümölccsel készítse a napi túróadagodat. 

HALAK

Így fogyókúrázz a csillagjegyed szerint!A Halak furcsa haspók: szereti, ha változatos ínyencségekkel kényeztetik, de ha rossz a kedve, képes napokig ugyanazt enni, anélkül hogy feltűnne neki, hogy változatosabb étrendre lenne szüksége. Sajnos ezt a spontán monotonitástűrést nem tudja kihasználni a diétájában. A Halakban egyszerre lappang egy kifinomult ízlésű étteremkritikus és egy kevéssé igényes, ízlelőbimbó nélküli zabagép.

Hogy a Halak sikeresen fogyjon, meglepő módon az étteremkritikusi énjére van szüksége, hiszen az megakadályozza, hogy sokat (és főleg „minőségtelent”) egyen! A legjobb az lenne, ha egy gourmand-diétát kezdhetne el, amelynek az lenne a lényege, hogy mostantól csak minőségi ételeket fogyaszt. Na de ez túl drága és bonyolult, tehát marad egy kevésbé sznob, de sokkal hatásosabb megoldás: a koplalás. A napot délben kezdje egy könnyű salátával! Majd pár órával később egy újabb „ebéd” jöhet, ezúttal egy szelet teljes kiőrlésű kenyér és néhány szem zöldség, valamint egy kis vaj formájában. Délután egy zöldségnasit is beépíthet a rendszerbe, este meg jöhet egy bőséges vacsora zöldség és tengeri herkentyűk formájában (a szénhidrát este szigorúan tilos).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top