Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Izrael - Eilat
2005-01-01 17:051.
Torolt_felhasznalo_253472
Létrehozva: 2005. január 1. 17:05
Sziasztok!
Január végén utazom Eilatba egy konferenciára Tel Avivi átszállással.
Tudtok nekem néhány infót adni? Mit érdemes vinni, milyenek a reptér, mire kell figyelni, ...
Megpróbáltam utána olvasni, de nem tudtam meg sokat.
Köszi.
Január végén utazom Eilatba egy konferenciára Tel Avivi átszállással.
Tudtok nekem néhány infót adni? Mit érdemes vinni, milyenek a reptér, mire kell figyelni, ...
Megpróbáltam utána olvasni, de nem tudtam meg sokat.
Köszi.
Na, hatha valaki beteved. Ratok gondoltam, amikor erre a cikkre akadtam:
Kétezer éves magokat csíráztattak ki
Kétezer éves datolyapálma magvait csíráztatták ki izraeli tudósok. Azt remélik, hogy újra felfedezhetik a régi idők növényének gyógyerejét. A magvak a masadai ásatások folyamán kerültek elő, Júdea sivatagi erődjéből, ahol a zsidók maroknyi csoportja i. e. 73-ban öngyilkos lett inkább, mintsem megadja magát a rómaiaknak. A kutatásokat Sarah Sallon, a jeruzsálemi Louis Borick természetgyógyászati kutatóközpont tudósa vezette. A kutató közölte: a radiokarbon kormeghatározás (C 14) szerint ezek a legrégebbi magvak, amelyek kicsíráztak. Az eddigi rekordot egy 1200 éves kínai lótuszmag tartotta. Michael Kruse, a németországi Hohenheim Egyetem tudósa, a történeti botanika szakértője ugyan nem vett részt a kutatásban, ám az eredményeket nagyon ígéreteseknek tartja. Érdemes kutatnunk olyan ősi magvak után, amelyek nagyon száraz vidéken éltek. A természet újfent példát mutat arra, hogyan tehetjük jobbá környezetünket. A kis pálmacsemetét Matuzsálemnek nevezték el a bibliai aggastyánról, aki 969 évig élt. A növényke most 30 cm magas. A kutatócsoport tagjai egyik levelét DNS-vizsgálatnak vetették alá abban a reményben, hogy az antik növény genetikai sajátosságai felfedik azokat a gyógyászati erényeit, amelyek a modern fajokból eltűntek. Júdea híres datolyapálmái mára kihaltak, és az Izraelben ma élő növények iraki és Kaliforniából importált fajok.
"Az elet el es elni akar. " /Ady/
Nem, vissza is géppel.
Sziasztok.
Boldog új évet.
Tavaly a malájoktól földet hoztam a családnak :DDD Tiszta hülyének néztek, de szerintem jó poén.
Köszi, de nem vagyok cici kirakós, segg riszálós :D
Én csak a Jackpot Cottonfield ruhákat szeretem (nadrág és felső).
Szóval esernyő. Felírtam. Köszi.
jokat utkozben lehetne venni. de ha te egyedul leszel, erre semmi eselyed se lesz.
Apenzrol annyit hogy attol fugg mennyi idore jossz a kartyak kozul elfogadjak a VISA-t aMASTERCARDOT, AMERICANEXPRESSZT.
Anoknek nincs semmi kulonleges kotelezo oltozek mar eppen hogy ezek a fiatalabb lanyok ugy oltozkodnek hogy a fenekuk felig kivan a farmerbol, es lehet latni hogy eppen milyen bugyi van rajta.
egyenlore ennyit ha van valami konkret kerdesed akkor szivesen valaszolok. Minden jot!!BUEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Elszomorít, hogy a csavargás lemondva, pedig ezt már játszottam Londonban és Osloban is. Csuda jó volt. Céltalanul, csak arra, amerre jól esik, és figyelni a helyiek életét :)
mit ertettel csavargas alatt?
Szóval veszélyesnek tünő tárgyak felejtve.
Öltözék normálisan.
:-))
nagyon erdekes hely. de ha csak azt fogod latni, akkor sajnos nem lesz semmi keped Izraelrol. az a resz hasonlit ra a legkevesbbe. . :-))
semmi megszabas nincs. de ha szeretnel latni szent helyeket, akkor csak annyit kell tenned, mint rendes templom eseteben. nem fedetlen testtel puceran menni. ez normalis elvaras, a vilag minden tajan.
aki idejon, az tudja, ezzel is szamolni kell.
ha szerencseje van, nem tortenik semmi. . . ha nincs, akkor elmondhatja: rossz idoben, rossz helyen volt:(((((((((
igy van ez itt. sajnos.
ha elemes dolgot viszel, vedd ki az elemet es tedd kulon. ora, szamitogepes jatek stb. ollot, de meg manikurt se vigyel a kezitaskadban. egy reszelot se. minden ilyesmit ugy helyezzel el, hogy konnyen ellenorizheto legyen.
Mivel egy informatikus technikai találkozóra megyek, csak az estéim lesznek szabadok. Ott milyen elvárások vannak a nők öltözködésével kapcsolatban?
Mennyi kp kell, vagy milyen kártyákat fogadnak el szívesen?
Fényképezés korlátlan (ha esetleg eljutok vhová ebédszünetben)?
Most már kérdés nem jut eszembe, de még gondolkozom.
Én elég sokszor jártam már Izraelben (6-szor) talán tudok segíteni: kétszer voltam ott télen, az idő nagyon kellemes kb. olyan, mint nálunk szeptemberben, tehát némi meleg ruha azért legyen nálad, bár Eilaton nagyon meleg van, teljesen nyárias. A reptéren a beutazáskor az utazás célját, időtartamát, a szállás helyét kérdezik meg, nem vészes, a kiutazáskor viszont nagyon komoly ellenőrzés van, sok kérdéssel. Angolul mindenki beszél. Az ország gyönyörű, tetszeni fog. Érezd jól magad!