Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Öreg a kutyám?

moraki77
Létrehozva: 2008. január 24. 18:26

Szerintetek sem lehet már 10 éves kan kutyának kölyke? Mostanában hetente háromszor elsírom magam azon, hogy majd ha elpusztul a kutyám nem marad utána semmi az emlékén kívül, de azt mondják, hogy ilyen idős korában már nem lehet fedeztetni.... Ez igaz? 

  1. Torolt_felhasznalo_805803
    Torolt_felhasznalo_805803
    2009. január 13. 15:5821.

    Igen, az a legrosszabb, hogy nekik kevesebb idő jár, mint egy embernek. Bár éppen visszagondoltam, mennyi mindent éltem meg a kutyámmal, még a 9 évvel korábban meghalt nagypapám is látta és szerette.

     

    Szörnyű lehet az elaltatás is. Mert ott az gazdi mondja ki a végső szót. Ezt megúsztuk. Bár szenvedni hagyni tényleg felesleges, ha szenvedett volna a kutyám és is elaltatom.

     Ma is kérdeztem anyukámat, hogy szerinte mennyit szenvedet.... Azt mondta meghalni fájdalmas, este kicsit rosszul volt, hányt, kicsit nehezebben lélegzett, de csendesen, szerinte kevés szenvedéssel ment el. Anyukám nem gondolta volna, hogy reggelre meghal. Hiszen pár órával korábban kint sétált vele a kertben (a kutyus állandóan ki akart menni, a kilincset nézte és állt az ajtóban), saját lábán jött fel 5 lépcsőfokon. Éjjel nem akarta bevinni az Állatkórházba, hogy ne zárják éjszakára ketrecbe. Reggel vittük volna. Még mindig jobb, hogy otthon halt meg, mint éjjel egy idegen kórház ketrecében. Azt nem éltem volna túl leliismeretfurdalás nélkül. De köszönet érte anyukámnak, hiszen nála volt a kutya.

    előzmény:
    veronika0729 (20)
    2009-01-13  14:51
  2. 2009. január 13. 14:5120.

    Nálunk az Anyukám volt, akit igazán megviselt, mert ő volt velük a nap 24 órájában /nyugdíjas/.

    Az első kutyusnál meg az öcsém, mert ő vitte el az állatorvoshoz, amikor elaltatták. Szegény akkor már annyira odavolt, hogy nem is látott és magas láza lett. A Tesómnak kellett lefogni, hogy a szívébe szúrják a szurit.....

    Másik 2 kutyus elég hirtelen "eldőlt". Az egyiket meg is műtötte az orvos, de mondta, hogy szerinte sem lesz jó..... még 3 hónapig bírta.

     

    Augusztus volt, amikor a harmadik is....... télre meg nem akartunk kiskutyát.

    Aztán tavaly áprilisban jött ez a kis ördögfióka....

     

    Sajnos tudomásul kell venni, hogy az ő idejük nem annyi, mint az emberé. A betegség ellen meg sokszor nem tehetünk semmit..

     

    Kitartás, természetes, hogy gyászolod.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_805803 (19)
    2009-01-13  14:13
  3. Torolt_felhasznalo_805803
    Torolt_felhasznalo_805803
    2009. január 13. 14:1319.

    Kedves Veronika!

     

    Köszönöm a részvétet, még nem tettem túl magam. Gondolom az meg csak önmarcangolás, hogy most az idős kori betegségeket olvasom, és azon jár az eszem, miért nem nézettettem meg a szívét. Bár tudom, egy németjuhásznak már ez is szép kor, lehet, hogy  gyógyszerekkel csak a szenvedését hosszabbították volna.

     

    Sajnálom a 3 tacsidat, most már megértem, milyen nehéz egy ilyet feldolgozni. Legalábbis nekem, meg gondolom neked is (édesapám számomra meglepő módon elég könnyen tudomásul vette, hogy Alba eltávozott)

     

    Gondolom vigasztal az új kutyusod. Én most egy ideig nem szeretnék másik kutyát.

    előzmény:
    veronika0729 (18)
    2009-01-13  12:35
  4. 2009. január 13. 12:3518.

    Együttérzek Veled!

     

    Nálam is mindig családtag volt a kutyus, cica.....

     

    Most egy ördögi rosszcsont tacsi-foxi keverék pici kutyus boldogít. Barnabás a neve

     

    De az elpusztult kutya-cica örök emlék marad (és néhány fénykép).

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_805803 (16)
    2009-01-13  10:29
  5. 2009. január 13. 12:2917.

    Jaj,majdnem elsírtam magam......

    Én 3 tacsi kutyusomat 1 év alatt veszítettem el.

    15-16 évesek voltak, emlőrák... szörnyű volt......

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_805803 (16)
    2009-01-13  10:29
  6. Torolt_felhasznalo_805803
    Torolt_felhasznalo_805803
    2009. január 13. 10:2916.

    Sziasztok!

     

    Csak éppen beleolvastam az utolsó hozzászólásokba, szerintem 5-6 éves kor után nem érdemes pároztatni a kutyát, főleg, ha nagy testű. Annyi tenyésztő és szaporító van, rengeteg kutyakölyköt lehet kapni. Egy szaporulattal lesz kb 6 kiskutya, mégha egyet meg is tart  valaki, nekem pl. nagyon nagy leliismeret furdalást okozna, hogy a többinek is jó helye legyen.

     

    Sajnos tegnap reggel meghalt a németjuhász kutyám. Április 15-én lett volna 13 éves. Gyönyörű, nagy termetű, nagyon szép szuka kutya volt. Még most, idősen is. Valószínú, a szíve elgyengülhetett.

    Anyukám volt vele. Éjjel 4 kor még megnézte, pokrócot gyűrt alá, hogy ne az előszoba kövén feküdjön, 2 óra múlva, amikor oda ment hozzá, már nem mozdult.  Szörnyű.  Tudtuk, hogy idős, öreg, már hol a lába fáj, hol a látása rossz, mégis annyira lesúlytott minket, hogy ez bekövetkezett. Édesanyám el akarta vitetni azonnal (őt sokkolta, amikor rátalált), a kerületi gyepmester ingyen elszállítja, de azóta kiderítettem, hogy a kutyusok fehérjefeldolgozóba kerülnek, és mosópor, szappan, ragasztó stb lesz belőlük.   

    Én szerettem volna kellő tisztelettel elbúcsúzni tőle, és egy kisállathamvasztót hívtam. (www.dipi.hu) Eljött a kutyáért, elvitte  ,én édesapámmal elmentünk a címére, fél egykor elkezdődött a hamvasztása. Én ekkjor láttam először a halott kutyusomat, mivel a sógoram és anyukám már becsomagolták egy lepedőbe és neylonba.

     

    Még most is sírok, előttem a kép, ahogy felemeli az ember és élettelenül lóg a , feje, lába és mozdulatlan. Csak messziról kb 8 méterről figyeltem, de édesapám elfordított, mert annyira sírtam. Úgy megsimogattam volna még utoljára....de már nem mertem oda menni hozzá. De azért jó volt utoljára látni. Betették a hamvasztóba, még fél órát ott voltunk.  Este elhozták a hamvait. De őszintén szólva nem tudom, hogy mit kezdjek vele. Talán tavasszal elásom a kertbe. Albát is elástam volna, ha nem lenne fagyott a föld.

     

    Annyira rossz érzés, már nem jön farokcsóválva elém többet, amikor elmegyek a szüleimhez. Szilveszterkor én vigyáztam rá, és teljesen előttem van a kép, ahogy a lakásomban fekszik vagy a kertemben ugat vagy a kislányom simogatja a fejét.

     

    Mindenkinek kívánom, hogy sok boldog napot töltsön kutyájával,

    de amikor eljön az ideje méltósággal, tisztelettel, szeretettel váljon el tőle.

    előzmény:
    Valleypond (14)
    2009-01-12  15:12
  7. 2009. január 13. 03:1015.
    sziasztok.  igaz en nem sokat ertek ehhez,  de mivel nekunk ket pici yorkink van aparol testverek,  az en ladym  az csak 5 eves korig paroztat.  elso  , es masodik ev,  harmadik ev  pihenes  4 es 5. ev  baby. utanna nyugalom. de latnatok  milyen ket szuper dragam van.  jaj es mult keddtul meg van egy pici  magyar  szurke cicam  hat hogy milyen edes.  a heten 9 hetes. pici es 90 deka.  jaj es ma voltunk a doktornal delutan es kepzeljetek el bolhas. nos ott a korhazba a vedooltas melle rugtunkapot a pici szajaba gyogyszert  mondta a doktor par oran belul  nem leszbolha,  es a ket pici fiu  es o  meg kaptak 3  egymast koveto honapban  a hatukra kell csopogtetni valami izet.  te jo eg elkezdtem angulul irni,  meg jo hogy eszre vettem. sok sikert neked, akarhogy is hatarozol. 
    előzmény:
    moraki77 (1)
    2008-01-24  18:26
  8. 2009. január 12. 15:1214.

    Szia,

    az én mindenem egy 12 éves németjuhász,és nekem is egyre gyakrabban jut eszembe, milyen kár,hogy nem fedeztettem még akkor,mikor fiatalabb és egészséges volt..

    Nagyon nehéz heteken vagyunk túl,és még nincs vége.Dece,ber 22.-én műtütték szegénykémet jobb hátsó szalag-szakadással,a szívem szakad meg,olyan elesett volt..Két napig volt rajta a kötés,menni akart állandóan sétálni,vittük is picit,három lábon ment,és a negyediket csak vonszolta.Ezután 10 hosszú "galléros nap" következett,naponta többször bipotron-lámpáztam a sebecskéjét,etettem-itattam a kezemből,és sokat sétáltunk.A legszörnyűbb a ketrecnyugalom,4hét elzártság,nem szabad,hogy fusson,sétálni lehet akármennyit,de csak pórázzal.Estére(amúgy is rettentően hideg van,fázna mindenképp,pláne,hogy leborotválták azon a lábán comtól bokáig a szőrét) lezárjuk a pincébe,reggel 10-től nagyjából 5-6-ig a teraszra engedjük.

    Mostanra már szépen javul a lába, a sebe teljesen beforrt,néha még sántít,de a teljes gyógyulás 4-8 hét. 

     

    A doktor műtét előtt megvizsgálta,és kiderült,nem csak azért kel fel nehezen,mert a lábikója fáj,hanem azért is,mert valami gerincproblémája van.(Először,még hetekkel a műtét előtt a röngten nagy bajt jelzett,jobb esetben artrózist,rosszabban csontrákot.Szerencsére "csak" artrózisa van..

    Az interneten keresgélve találtam egy táplálék-kiegészítőt,DoGtor RX a neve- minden reményem ebben van.

    Állítólag csodát tesz a kutyákkal ,visszaadja fiatalkori vitaltásukat,és kimondottan ajánlott mozgásszervi  problémákra(diszplázia,artrózis,gerincbántalmak)..Nem ismeritek véletlenül?Kíváncsi lennék a tapasztalatokra..

    előzmény:
    moraki77 (1)
    2008-01-24  18:26
  9. Torolt_felhasznalo_896911
    Torolt_felhasznalo_896911
    2008. március 24. 10:3613.

    Mindenkit szeretettel várunk!

    ÖREG KUTYA NEM VÉN KUTYA! 

    Egyszer mindenki megöregszik, és gondoskodásra szorul. Ők is!

    Már nem őrzik a házat éberen, több gondoskodást ígényel a szervezetűk és több szeretetet a lelkük.

     

    SZERETETTEL MEGHÍVUNK MINDEN ÁLLATBARÁTOT 2008 MÁRCIUS 29-ÉN BUDAPEST XI.KER. KAMARAERDEI RÉTEN TARTANDÓ IDŐS KUTYÁK ÖRÖKBEFOGADÓ NAPJÁRA!

     

    9 órától- Állatvédő szervezetek idős és fogyatékkal élő kutyáinak örökbefogadása

    Kutyasimogatás, melyért cserébe rengeteg szeretet és kutyapuszi jár.

     

    10 órától- A FRESSNAPF-Hungária Kft. Támogatásával, játékos vetélkedő kerül megrendezésre a gazdikereső ebek részére.

    -    „Legöregebb” kutya

    -         Kutya ki-mit tud?!

    Természetesen az új gazdikról sem feledkezünk meg!

     

    13 órától- Mentőkutya bemutató

     ÉLETJEL MENTŐKUTYÁS KUTATÓEGYSÉG (Szolnok)

     

    A FeliCa-Vet állatorvosi rendelő segítségével választ kaphatnak látogatóink a kérdéseikre.

     

    Információ: info@idosallatok.hu">info@idosallatok.hu vagy Skobrák Terézia 06 20 2222-780

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2008. január 24. 20:1812.
    Céltalanul?Embereknek sem mindig adatik meg a szaporodás lehetősége,attól még élhetnek teljesértékű életet(nemes célokkal)
    De a tárgyra térve:ha a kutyusnak van "kedve" és rátermettsége,szerintem simán gyárthat utódokat,de az előzőkhöz csatlakozva én is úgy gondolom,hogy nem pótolható.Egyébként meg nem is feltétlenül öreg,első kutyám 17 évig élt,az utolsó évben már főleg csak szunyókált,meg evett,de tízévesen még simán lopott,verekedett,rosszalkodott.Fia,Vince(aki totál más karakter)most 14 és még stramm,élénk,vitális,simán lefutja a 9 éves Lucát.(szintén kutya)Na,a lényeg,hogy ha van kedv meg partner,akkor hajrá,és sok boldogságot
    előzmény:
    moraki77 (8)
    2008-01-24  18:41
  11. 2008. január 24. 19:5511.
    Csak ahhoz a részéhez szólok hozzá, hogy van-e jelentősége a kiskutyák szempontjából, hogy hány éves az apjuk. Hát nincs. Nem leszenk betegek attól vagy valami. Ha annyira öreg, akkor legfeljebb csökken a termékenyítőképessége, üresen marad a szuka.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_665036 (7)
    2008-01-24  18:41
  12. 2008. január 24. 19:1110.

    Szia!

    Szerintem  ha  egy  fajtatiszta  tibeti terrierről  beszélsz, akit  rendszeresen lát a doki is és  egészséges, valamint megfelel a fajtája  standard-nak,  miért ne  fedeztethetnél  vele egyszer? Keresd meg azt a tibeti terrier  "lányt" akinek  a gazdija  fedeztetne a te kutyusoddal és  fedezz kiskutyáért. Hamarosan  itt  tavasz  és elkezdődi a tüzelési  időszak.  Persze, hogy a kölyökben  nem  őt  kapod  majd  vissza, de  hasonlítani azért ha  csak a külsejében  is, biztosan  fog rá  valamennyire.  Vagy a természetében is  hasonlíthat. Ez tuti, látom  nap mint nap  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  13. Torolt_felhasznalo_839481
    Torolt_felhasznalo_839481
    2008. január 24. 18:519.

    Ne akarj kiskutyákat.

    Az én kutyám hosszú betegség után tavaly szept.3.-án halt meg. Van 3 gyereke akik most 4 évesek. Amikor meglátogatom őket nem az apjuk jut eszembe róluk, pedig külsőleg hasolitanak nagyon.

    Inkább mindig a disznóságai jutnak eszembe amikor elment étterembe vacsizni, vagy kiszabadította a pajtását úgy, hogy hanyatt esett a szomszéd fotellal együtt stb.

    De nem pótolnák a gyerekei sem. 

    előzmény:
    moraki77 (1)
    2008-01-24  18:26
  14. 2008. január 24. 18:418.
    Igen, tudom, hogy nem lesz ugyanaz, de olyan kis tökéletes, hogy nem lenne igazság, hogy csak úgy céltalanul élte le az életét...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_174076 (4)
    2008-01-24  18:33
  15. Torolt_felhasznalo_665036
    Torolt_felhasznalo_665036
    2008. január 24. 18:417.
    Amúgy én, ha a helyedben lennék, nem akarnék kiskutyákat tőle. Mert tényleg lehet valamilyen bajuk, apunak van valami rejtett betegsége, mit tudom én, mégiscsak idősebb. És valóban nem ugyanaz a kutya lesz (itt említeném meg, hogy magam is elcsodálkoztam noname eme értelmes írásán). Én, ha esetleg a drága elpusztul, beruháznék egy másikra, esetleg még az is lehet, hogy más fajtára. Én, mint laikus a témában úgy gondolom, hogy nem szerencsés idős kutyától kiskutya. De cáfoljatok nyugodtan hozzáértők
    előzmény:
    moraki77 (6)
    2008-01-24  18:37
  16. 2008. január 24. 18:376.

    Kösziköszi!!!! Akkor van esély! Az enyém nem beteges, két hete volt dokinál fogtisztogatni, és azt mondta, hogy szerinte egészségileg bírná. Na igen....  ez egy nagyon tibeti terrier 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_665036 (2)
    2008-01-24  18:31
  17. 2008. január 24. 18:365.
    Én úgy tudom, hogy csak a szukáknál baj, ha idősek. Hisz az embereknél is úgy van, hogy 60-70 éves pasik simán képesek még gyereket csinálni. A kutyák miért ne lennének képesek? Egyébként az enyém is pont 10 éves, és nekem is nagy szívfájdalmam, hogy sosem akadt neki feleség.
    előzmény:
    moraki77 (1)
    2008-01-24  18:26
  18. Torolt_felhasznalo_174076
    Torolt_felhasznalo_174076
    2008. január 24. 18:334.

    ez nem igaz, még idősebbnek is lehet!

    de az új kutya nem ugyanaz lesz, azt ugye tudod...lehet,hogy egyáltalán nem is fog rá hasonlítani!

    előzmény:
    moraki77 (1)
    2008-01-24  18:26
  19. Torolt_felhasznalo_665036
    Torolt_felhasznalo_665036
    2008. január 24. 18:323.
    ja, csak 15. bocsi
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_665036 (2)
    2008-01-24  18:31
  20. Torolt_felhasznalo_665036
    Torolt_felhasznalo_665036
    2008. január 24. 18:312.
    enyém 16 éves (az egyik), 3 éve még csinált életképes kiskutyákat azért veszélyes, mert ilyenkor már ált. betegek. mellesleg "csak úgy" szerintem egyébként se kellene fedeztetni. csak vizsgálatokkal stb.
    előzmény:
    moraki77 (1)
    2008-01-24  18:26

Címlap

top