Itt vagyunk régi barátok 2

*zsóka49*
Létrehozva: 2006. június 25. 09:58

Megprobálok uj topikot nyitni. Hátha sikerül beszélgetnünk.Várlak benneteket, akik az Ide, ide régi barátokban voltatok,Hátha igy megy

79854 hozzászólás
 1. 2019. szeptember 15. 20:3779854.

  Gittám! Nehéz lenne leírni a részleteket. A lényeg, hogy otthon változatlan a kupi, már januárban elmúlt 1 éve. Nincs nyugtom otthon. Halálfélelem, szorongás a lakásban. Marci nagyon félelmetessé vált. Ezt totyiMarcsi is tudja igazolni. Persze segíteni Ő nem tud. Ez érthető! Az egész lakóközösség menekül, amikor meglátják a Marcit. 


  Még nem tudom hogy lesz -netem az albérletben. Amint tudok, jelentkezem. Nagyon hiányoztok!


  Reggel jön értem az Andris. Ő visz az új szállásomra, Sülysápra. Ahova mesébe illő módon kerülök. Remélem nem kell felébrednem, hogy ez csak álom. Lakbért nem fizetek, csak rezsit. Egyedül egy családi házban. 


  Még az otthonról költözés módja rejtély.


  Amint tudok jelentkezem.


  Puszi mindenkinek, aki erre jár.


  Jó éjszakát, szép álmokat, Rózsás csókokat, bajuszos angyalokat.


   


   

  előzmény:
  dundori (79853)
  2019-09-15  19:05
 2. 2019. szeptember 15. 19:0579853.

  Valahogy nem értem, de nem is fontos, hogy többszöri bejelentkezést visszautasít a rendszer, aztán amikor már feladnám, teszek egy próbát, és azt látom, írhatok Nektek. Na ennél nagyobb bajom sosem legyen.


  Rózsa! Sok-sok hónap eltelt, s semmit sem tudtam felőled. most döbbenten olvasom, mire készülsz. Nem lebeszélni akarlak, hisz semmit sem tudok, valahol örülük, de hogy albérletbe kényszerülsz...., ez meglepett. Olvasom, hogy kórházban vagy, jobbulást, és minden téren, és kívánom, légy résen minden tekintetben.


  Totyi! Kívánok én is minden jót névnapod alkalmából, előbb is megtettem volna, de mint írom, nem nagyon sikeres a beléptetésem. Arról meg nem is beszélve, hogy kb. másfél órája mentek el a vendégeim, a romok eltakarítása még folyik, miközben a mosogatógép már lassan lejár, én magam meg olyan fáradt vagyok, hogy nem biztos, hogy ma még alkalmas vagyok bármilyen tennivalóra is.  Tudjátok, hogy a vendég érkezése előtt ezerrel, majd ha elmentek, tízezerrel, hogy rendbe hozd mindazt, amit ezerrel megtettél.


  Holnap nem tudom, mivel kezdjem a napot. A szőlőt, szilvát le kellene szedni, de hoztak egy nagy láda paradicsomot is, és természetesen a magamé is befőzésre vár, a baj az, hogy egyszerűen nem tudom, hány kezemnek kellene lenni....hány órából álljon nekem egy napom. De most őszintén fogadom, ez volt az utolsó ilyen évem, jelentsen ez bármit is. 

 3. 2019. szeptember 13. 21:4579852.

  Hurrrráááá! Idetaláltam! Remélem elmegy a bejelentkezésem. Az ORFI-ban vagyok, még 16. 10 óráig,  három hete.


  Csak az aulában van wifi, ahol 20 óra után takarodó van. Most az előfizetéses 2 Mbit(?) - ről vagyok jelen. 


  Sok mondandóm lenne, de ahhoz az éjszaka is kevés lenne.


  Marcsinak köszönöm,  hogy bejött segíteni, hogy - ide a topicra-  hazataláljak. Mert otthonom már nincs. Albérletbe költözök. Hosszú........!!!!


  Majd eljön az idő, hogy részletezzem.


  Ígérem, holnap lemegyek az aulába és valamennyit visszaolvasok, hogy képben legyek.


  totyiMarcsi 2x volt nálam. Nagyon köszönöm!


  Szeretettel gondolok rátok, Régi barátok. Hiányoztatok! Remélem hamarosan nyugodt helyet találok és ismét köztetek lehetek.


  Mindenkire őszinte szeretettel gondoltam, amikor születés, vagy névnapja volt. Sajnos nem teljes a létszám a facén. Így volt, hogy csak gondolatban köszöntöttem.


  Most elköszönök. Remélem, totyM. bejött a szerencséd! Mindenkinek kívánom a szerencsés péntek 13.-t!!


  Jóéjszakát, szép álmokat, rózsás csókokat, bajuszos angyalokat.😉

  előzmény:
  totyogoka (79851)
  2019-09-13  12:19
 4. 2019. szeptember 13. 12:1979851.

  Szép napot Mindenkinek!


   


  Nagyon szépen köszönöm a köszöntéseket Mindenkinek. Nem nagyon ünnepelünk, majd vasárnap jönnek a gyerekek de pont olyan nap lesz ez is mint a többi hétvégi. Ágotáéknak új kutyusuk van így most ha jönnek akkor Bambi a központ, mert mindenki nagyon szereti a pihe puha őnagyságát mert olyan mint egy plüss kutya. Még csak 3 hónapos így most ismerkedik az utcai sétákkal az emberekkel és a kutya haverokkal.


  Valika! Köszönöm a köszöntést! Nem irigyellek. Nem csak fizikailag de lekileg is nagy teher ez neked. vajon sikerül majd a rehab után az elhelyezése? vagy ennyire nem kell előre gondolkozni?


  Ibolya! Köszönöm a köszöntést!Persze hogy megértem, hogy munka van és azt el is kell végezni csak vigyázz magadra is.


  Gitta! Jó utat Törökországba! Pihenj! Érezd jól magad!


  Kincsike! Neked is köszönöm a köszöntést!


  További szép napot! Én hamarosan megyek a dokihoz 14.20-ra van időpontom. ( Péntek 13 remélem szerencsét hoz ) 


   

 5. 2019. szeptember 13. 10:2379850.

  Sziasztok szép napot.


  Marcsikám nagyon boldog Névnapot kívánok. Ne haragudj hogy csak most de majdnem minden napom a kórházban töltöm.Tegnap is későn értem haza olyankor már semmihez nincs kedvem Hétfőn szerdán és csütörtökön is bent voltam.Reggel mentem és délután esem haza.

  előzmény:
  totyogoka (79847)
  2019-09-12  06:20
 6. 2019. szeptember 12. 12:3879849.

  Totyi


  Boldog nevnapot kivanok szeretettel.


  Igazad van,hogy sokat dolgozom,de nincs aki megcsinalja,


  Vasarnaap este a fiamek adtak a paradicsomor nekik foztem,a regebbibol kapnak a lqnyomek.


  Ma vettem 5 kg piros kapia paprikat,kesobb megsutom,lehuzom a hejat,beteszem a fagyasztoba,telen jo lesz savanyusagnak.


  Legyen szep napunk.

 7. 2019. szeptember 12. 12:0879848.


  Marcsika !


  Névnapodon  szeretettel  köszöntünk 


 8. 2019. szeptember 12. 06:2079847.

  Szép jó reggelt Mindenkinek!


   


  Kicsit el vagyok havazódva ! De nem olyan nagy baj az ha az embernek feladatai vannak.Tegnap voltam az ORFI.-ban januártól befekszem 3 hétre kezelésekre. A régi kedves doki bácsihoz mentem aki régebben a Kakasszéki rehabomat is rendezte.Majd októberbe megyek hozzá injekcióra aztán januárban meg a kezelésekre. lehetne hamarabb is de azt még én nem akarom hiszen 3 hónapja kaptam az infúzió kúrát.Kicsit el is keserített mert azt mondta lehet húzni az időt a műtéttel de lehet hogy nem lehet elkerülni. Most szorgalmasan tornázokszedem az izomlazítót aztán majd meg látjuk mi lesz.


  Ha már úgyis ott voltam meglátogattam Rózsát is. Jól van , lassan letelik a három hét neki is. Mindenkire szeretettel gondol.


  Valika! Megdöbbenve olvasom a kálváriád a rokonoddal. Nehéz időszak előtt álltok megint. Talán a rehabon segítenek neki elfogadni ezt a helyzetet de lehet hogy nem is fogja fel hogy innentől már semmi sem a régi. Talán sikerül neki megtanítani a tolókocsi használatát a ki be ülést. Azt hiszem Ő már azt nem tanulja meg soha hogy önállóan közlekedjen is vele. Nehéz lesz így az elhelyezése is mert teljes egészében gondozásra szorul a saját otthona meg biztosan nem akadálymentes.


  Ibolya! Sokat dolgozol. Vigyázz az egészségedre.


  Gitta! Az a kis kert rengeteg gyümölccsel zöldséggel hálálja meg a törődést no meg a szakértelmet amivel gondozod. Igazad van kár lenne veszni hagyni a sok termést de gondolj az egészségedre is.


  Kincsike! Most megint jó idő van , lehet menni a Balcsira betakarítani nektek is a maradék termést.


  Mindenkinek kellemes napot kívánok!

 9. 2019. szeptember 9. 19:3979846.

  Valikám! A MI LACINK-ra nagyon sokat gondolok, s ha kezembe kerülnek azok a régi fotók...., lenne mit írjak, mert én nem vagyok egy bográcsozó, de ő megmentette a helyzetet....


  A kompótok elrakásával én magam is úgy vagyok, hogy nálunk nem nagyon fogy, viszont Tibor imádta mind az őszibarack, mind a körte befőtteket. Az utolsó nyáron, ahogy főztem a körte befőttet (januárban halt meg), ott állt mellettem, pucolta a hatalmas Vilmos körtéket, és ha volt még bőségesen szirup, már ment is ki és szedte le a fáról, hordta be és pucolta, rakta a citromos lébe, ahonnan én raktam a szirupba. Az szinte mind megmaradt, már nem fogyasztotta el....


  Végtelenül sajnálom azt, amikor már semmit sem akart enni, néha reggelire cseresznye-meggy lekváros kenyeret kért.  Falatonként adtam a szájába, amit nehezen gyűrt le, nem volt már rendes nyelési reflexe sem. Az utolsó napjaiban is ezt kívánta, de már nem volt, elfogyott. Majd a halála után, a tavaszon, a kamra tisztítása közben találtam még egy üveggel. Azóta is bánt a lelkiismeret, miért nem néztem meg alaposabban a polcokat??? Tudom, ez sem segített volna rajta, sőt, még azt is tudom, hogy akár csak kívánta, de lehet nem is ette volna meg..., nincs már erre válasz, de legalább a lehetőséget megadhattam volna, ha jobban körülnézek a spájzban.


  Ilyenkor, ha eljött az ősz, a betakarítás ideje, mindig megnyugvással vette tudomásul, hogy jöhet bármilyen tél, a tüzifa a kandallóhoz, a krumpli, zöldség, alma el lett raktározva, a fagyasztó sem üres, hisz (ha nem is szerette, de) meghozta a vadhús kompetenciáját minden év végére, az alapvető élelmiszer a kamrában, ami szintén nem volt üres, a cukor, liszt, olaj mindig többszörösen állt, mint amire szükség lett volna. Talán a gyermekkorából hozta magával, mint ahogy én magam is, akkor vagyunk biztonságban, ha nem üres a kamra.


  Ha most látná a kamrámat, nagyon elégedett lenne, bár lekvárok, befőttek nem nagyon vannak. Adél unokám a meggy-málna lekvárt szinte mind elhordta, vagy itt megette, talán egyetlen üveg van még, na meg azok a baracklekvárok, amiket a barátosném készen hozott. De van minden más, lecsó, paradicsomlé, csalamádé, uborka, pfefferoni paprika (amit eddig sosem raktam el, de gondolom, a pizzasütéskor majd igen jól jón), és még nincs vége, ma is leszedtem kb. 5 kg paradicsomot (1 db kb. 30-40 dekás), hatalmas kápia paprikákat, az uborkára meg már nézni sem bírok. Eltettem magamnak egy 40 literes hordóban, már nem tudok többet belerakni, mert nem férne bele a karfiol (már benne az uborka, a káposztával töltött paprika, a teniszlabda méretű dinnye), és még jön majd a be nem érett paradicsomból egy kevéske. Egy 10 literes vödörrel elvitt a lányom, 5 literes vödörben kapott Katica, a bérlőm és még mindig terem, csak terem, minden nap olyanokat főzök, amihez kell a tejfölös-fokhagymás uborkasaláta, hetente kétszer készítek czazzikit (reszelt uborka-kapor-fokhagyma-tejföl-citromlé-só, én mindig teszek hozzá feta sajtot is), még szeretjük, de már egyre unalmasabb.


  A hűvös szoba nekem aranyat ér. Hiába, most esik az eső, de legalább nincs hőség, kánikula. A tavasz és az ősz az én időm. A munka még rengeteg odakint, az alma, szőlő és a szilva még szedésre vár, aztán végképp ki kell takarítani a veteményes kertet, bizony lesz mit felszedni, raktározni. Arról nem is beszélve, hogy a fagyasztómba már nem nagyon fér semmi, pedig még lenne rá igény.


  Na nem kevés, amit ismét leírtam, de ha nem jövök mostanába, akkor tudod, hogy más dolgom van. 


  A hét végén vendégeim jönnek, a következőn meg én utazom, csak abban reménykedem, addigra már nem marad semmi sürgős kinti munkám.

  előzmény:
  precon (79844)
  2019-09-09  08:59
 10. 2019. szeptember 9. 10:5079845.

  Igen,jött is a.munka,takarítás,vásárlás,sutes-fozes.a tegnap a fiaméknál voltunk szuletesbapozni.este adott úgy 10 kg paradicsomot


  Ma kellett volna kifőznöm,de nekifogtam az este 11 re.befejeztem,de ma úgy fáj a derekam,hogy egész nap pihenni fogok.vettem be fajd.csillapitotott.


  Legyen szép hétfőtők.

  előzmény:
  precon (79842)
  2019-09-09  08:48
 11. 2019. szeptember 9. 08:5979844.

  Gittám jó olvasni rólad és mint mindig most sem tudsz pihenni.Látod én az idén nem vettettem és nem is nagyon rakok el semmit.Gyümölcsöket lekvárt azt tettem el de pl-ul paradicsom ivólevet nem azt pedig rengeteget szoktam eltenni.Savanyúságot is csak módjával mert keveset esznek a gyerekek.Még van tavalyról .Szörpöt gyártottam az fogy más nem igazán.Még rengeteg befőttem is van tavalyról hiába apus volt aki egy ültő helyében megevett egy üveg befőttet meg képes volt egy üveg lekvárt is benyakalni.Neki érdemes volt befőzni.Nem szólva a paradicsom ívóléről több mint száz üveggel is elraktam neki.


  Én is nyitott ablaknál alszom és nekem is nyári takaróm van szerencsére nem fázom elalvásnál általában félig vagyok betakaródzva és ha lehűl akkor behúzom a lábaimat addig csak a derekamon van takaró

  előzmény:
  dundori (79836)
  2019-09-05  22:05
 12. 2019. szeptember 9. 08:4979843.

  Nahát ki van meg?hihetetlen hogy eszedbe jutottunk remélem azért néha benézel.

  előzmény:
  megvagyok (79837)
  2019-09-06  10:47
 13. 2019. szeptember 9. 08:4879842.

  Ibolya akkor kipihented magad jöhet a munka

  előzmény:
  Ibolyka43 (79839)
  2019-09-07  05:44
 14. 2019. szeptember 9. 08:4679841.

  Sziasztok.


  Nagy örömömre van hogy kicsit megint felpörgőt a topik.


  Sajnos én nem is tudom hogy hol kezdjem.Nagyon tehetetlennek érzem magam és agyalok azon hogy mit tehettem volna másként?Éjszaka is forog az agyam rosszul alszom .Az unoka testvéremnek térd fölött amputálták a lábát.Ott van a ha én erőszakosabb vagyok és nem hagyom hogy lebeszéljen az orvoshoz vitelhez akkor talán nem vágják le a lábát.De mivel a kórházban is mindig be volt dagadva a lába hittem neki hogy (ugyanúgy nézet ki mint itthon)ezért elhittem neki hogy nincs semmi probléma.Tényleg változó volt és szedet rá gyógyszert a lábdagadására,csak persze egyik kórházban sem foglalkoztak az érszűkületével.Ha én jobban értettem volna a gyógyszerekhez előbb rájöhettem volna hogy értágító gyógyszereket nem kap ami lényeges lett volna.Három kórházban is feküdt és mindenhová oda adtam a leleteket amin feketén fehéren le volt írva hogy nagyon komoly érszűkülete van.Szóval el vagyok keseredve amikor megláttam azt hittem ott ájulok el.A baj még az hogy szerintem fel sem fogta hogy mi is történt vele,mondta nekem hogy nézzem meg hogy még mindig dagadt a lába és fáj neki.(a nemlétező lába)Látszatra tiszta az agya az orvosok szerint hullámzó a tudata,hol mindent ért hol kissé zavaros.Mikor megyek hozzá azzal fogad hogy ügye most haza hozom már elege van a kórházból.Mondja hogy vigyek neki cigit majd kilóg az udvara cigizni hát ebből látszik hogy fogalma sincs hogy nincs mivel kimenni.


  Amit nem tudtam nekem kell kérnem hogy milyen típusú re-habra küldjék amit elsőre nem is értettem.Aztán elmagyarázták de sajna még most sem értem hogy hogy lehet kétféle.Nekem olyant kell kértem ahol megtanítják a tolószékbe kiülni meg egyéb másra és a mentális zavarát is kezelik.Nekem kell majd kérnem minden segédeszközre a kiírást na ezt kapjátok ki maguktól nem adják ,ha én valamit kihagyok azt megvehetem teljes áron.


  Szóval nagyon el vagyok keseredve és fogalmam sincs most mit is tegyek.Még sokk hatás alatt vagyok nem is igazán tudok normálisan gondolkodni.


   


   

  előzmény:
  totyogoka (79840)
  2019-09-07  11:12
 15. 2019. szeptember 7. 11:1279840.

  Szép napot!


   


  Reggel egy kiadós záporra ébredtünk aztán borongós délelőtt következett . Most meg már kezd megint nagyon készülődni az eső. nem mondom, hogy nem esik jól a hűvösebb idő mert jó ez de azért még nem kellene szeptember elején beöltözve járni. Apus szerencsésen megjárta Milánót jól elfáradt de sokat látott sok élménnyel gazdagabban tért haza. Én meg elgondolkozhatok, hogyha nem lennék ennyire betojva a repüléstől akkor mindezt én is élvezhettem volna.


  Már nincs két hét és azért én is átélhetem megint a csodát hiszen Görögországba megyünk. igaz csak egy hét lesz és az is igaz hogy nem szálloda csak apartman lesz de bőven kielégít ha hallgathatom a tenger morajlását  leshetem a napfelkeltét és egy kicsit megint belekóstolhatok a görögök mérhetetlenül nyugodt életébe lazaságukba. Várom már nagyon . persze az már más kérdés hogy izgulok hogyan fogom kibírni a hosszúú utat busszal, de meglátjuk majd mi lesz. 


  Valika! Nagy a csend körülötted. remélem , hogy nincs nagy baj és nem az az oka a hallgatásodnak.


  Megvagyok! Úgy örülök, hogy jöttél! Máskor is nézz be hozzánk. Hogyan is lehetne elfelejteni Téged! 


  Ibolya! Örülök, hogy szerencsésen haza érkeztél. Azért ne vidd túlzásba a munkát! 


  Kincsike! Gondolom, hogy a kicsik oviban vannak így neketek is szabadabbak lettek a napjaitok.


  Sorbet Erzsike???????????


  Rózsa! ???????????? 


  Leva?????????? ( Te is ide találhatnál néha )


  Mazsola Ildi? ?????????


  Picivirág Julika?????????


  Most láttam a facebookon, hogy Kaposvári Évike legkissebb unokája is elkezdte a középiskolát Angliában. Borzasztó gyorsan telnek a napok. 


  Délután jön a mi unokánk is és egy közelben zajló programra a Pozsonyi picknikre mennénk ki ha az idő is olyan lesz .


  Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!

 16. 2019. szeptember 7. 05:4479839.

  Szervusztok


  Az este haza erkeztem,vart a fiam .


  Jo volt,szep volt,csak egy nap esett az eso es huvos volt.


  Itthon var a sok munka,az este mostam,nemsokara vasalok,majd bevasarolok es fozok.,delutan sutok


  Legyen szep hetvegetek.

 17. 2019. szeptember 6. 15:4279838.

  Szia Kedves Druszám!


  Nagyon sokat gondolok, gondoltam Rád az elmúlt időszakban, sőt, már kétszer is elmentem a házad mellett azóta, amióta nem voltál jelen a topicon. Igaz, hogy nem az én kocsimmal, vagyis nem én vezettem oda és vissza, de mindkét alkalommal jó volt látni, hol laksz, hol éled a hétköznapokat.


  Itt az iskola már szinte kihalt, diákoknak nyomuk sincs, néha-néha jön egy busz, aminek az utasait elszállásolják itt a kollégiumban, ilyenkor, főleg így nyár végén valóban sokat gondolok Rád, sokat gondolok arra, vajon Ti vagytok-e a vendégek.  Csak remélem, hogy nem, mert akkor hívtál volna.


  A horvát szomszédok már lassan harmadik éve nem laknak itt, elköltöztek a határon túlra, igaz, csak kb. 10-km-re innen. Azóta a közös kapu zárva van, még csak át sem sétálhatok, hogy közelebbről megnézzem, hátha a kedves topictárs kirándultatja a nyugdíjasokat. Az a szép kis kert azóta elvadult, amióta eladták, szinte minden úgy van, ahogy hagyták. Szomorú látvány, de szerencsére a kertemből nem látni át, a sövényem takarja a "lényeget", az ablakomból pedig ha látom is, csak azt mondom magamban, amit a régi tulajdonos szokott mondani (nem sokat tudott magyarul) -, sajnos.


  Margitom! Puszillak, néha-néha jelentkezz!

  előzmény:
  megvagyok (79837)
  2019-09-06  10:47
 18. 2019. szeptember 6. 10:4779837.

  Sziasztok régi barátok


  lehet már nem is emlékeztek rám. Kicsit visszaolvastam .Boldog vagyok ,hogy megvagytok én is elvagyok.Nagyon jó volt "látni" titeket.Puszika mindenkinek


   

 19. 2019. szeptember 5. 22:0579836.

  Lehet, hogy kicsit világosabban kellett volna fogalmaznom. A lényeg a lényeg. Ahogy írod, nagyon elfoglalt vagyok, kifőzök-befőzök, betakarítok, feldolgozok, szeletelek, fagyasztok...stb. Tegnap lecsót, ma paradicsomlevet raktam el, miközben a ház ablakainak, függönyeinek felét kimostam, megpucoltam, két szoba ragyogóan tiszta már s folytatom is, de: nem voltam/vagyok lelkes, mint régebben voltam. Azt mondták a régiek, a muszáj nagy úr. Ezt most megértem, sőt megérzem a saját bőrömön, hisz egyedül nekem kell megoldanom, erre írtam, teszem a dolgom, aztán majd meglátjuk mire megyek. Lassan, de biztosan haladok, de jövőre már nem igazán szándékozom vetni-aratni. Aztán majd kiderül, mivel mondtam már ezt korábban is.


  Mostanhoz képest van még egy bő hetem, hogy a következő hétvégére ne legyen munkám, vendégeim lesznek (nővérem, gyereke, menye, unokája) jönnek hozzám, majd az azt követő hétvégén én magam utazom Bp-Szigetszentmiklós-Vecsés-Ráckeve a lányommal. Aztán alig több, mint 2 hét után ismét utazom az első szülött unokámmal egy hétre Törökországba. Ez még kicsit képlékeny, mert ő ma utazott el egy hétre, de az út intézése az ő feladata, még nem tudom mikor indul Bp-ről a repülőgép, nem tudom, ott kell-e majd aludnunk előző éjszaka, szóval izgalmas napok várnak rám. Legfőképp azért, mert én itthon szeretek lenni a legjobban, de jó lesz eltölteni, együtt lenni azzal az unokámmal, akit alig 5 éves kora óta csak akkor láthattam, amikor az apjának láthatása volt. Ma már 2.éves egyetemista, gyönyörű szépséges lány (nem az elfogultság, épp a szomszédok áradoztak tegnap, amikor nálam volt), nagyon kedves, szerény, jóságos szívű barátja van, és sokat lehetne  mesélni, de - szóval priviben megírnám, de amint látom, nem lehet. Az már biztos, hogy Bp-ről indulunk, s nagyon idegesít, hogy semmit nem tudok az időpontról, pedig ezt meg kell tervezni oda-vissza. Lehet, hogy 2 éjszakát ott kell aludnunk, de erről nem tudok semmit, pedig ezt is intézni kellene.


  Ma is odakint ért az esti szürkület, épp csak vacsit készítettem magamnak, de már igyekszem a fürdőszobába, majd a lefekvéshez (érdekes, de legjobban aludni szeretek mostanában), mivel reggel jönnek a kis csavajdékok (Nosztro és Maja), és mivel egész nap a kapunál ugatnak, odakint vajmi keveset tudok tőlük csinálni, hogy ne zavarják a szomszédokat (mindkét közvetlen szomszéd nem kutyaszerető). Az egyik már javasolta, hogy hátul a kertben zárjuk őket kennelbe. Pont azok, akiknek a macskájukat évek óta gondozom, ha nyaralni mennek,  pl. most a hétvégétől kezdve egy héten át. Ráadásul az ő macskájuk tojik a veteményesembe rendszeresen, és én szedem utána a piszkát. 


  Jó éjt mindenkinek, jövök egyszercsak.


  Ja! Az éjszakák nyitott ablaknál! Mit mondhatnék erre? Ez az én időm. Senki nem tudja rólam, de takaró mániás vagyok. A paplanom még az ágyneműtartóban, egyelőre a nyári takaróm van használatban, ami valójában tényleg egy nyári takaró, egy vastag frottír, hatalmas, lehet, hogy 2személyes? Valóban hűsít a nagy melegben. De a másik ágyra mindig oda van készítve egy gyapjú pléd, ami pedig igen meleg. Ezért minden este a fürdőköntösömet az ágy végére teszem, és hajnalban - a nyitott ablak miatt - húzom még a nyári takaróm fölé, és igen finom, melegben alszom tovább. Ezt a szokásomat a szanatóriumban sem hagyom el, barátnőm mondja is, hogy ez már tényleg mánia. De semmi gond, neki is viszem a gyapjú plédet, a kispárnát, a köntösével meg azt csinál, amit akar, de ő nem szokott ezzel takarózni. Én a második gerincműtétemnél jöttem rá, milyen jó szolgálatot tesz éjszaka a kórházi ágyon egy meleg köntös, amikor azt érzed, éjjel fázol. Na ekkor szoktam rá.  Bocsi a kitérő miatt.

  előzmény:
  totyogoka (79835)
  2019-09-04  09:27
 20. 2019. szeptember 4. 09:2779835.

  Sziasztok! Szép napot!


   


  Kicsit lehült a levegő de pont annyira hogy most jól esik a szellőztetés . Az éjszaka már igencsak be kellett bújni a takaró alá.De jól esett a nyitott ablaknál való alvás. Jó korán keltem mert Apus ma elrepült Milánóba na nem hosszú időre már este jön is. Inkább csak a repülés élménye hajtja ilyenkor. Korán ment ki a reptérre és csak éjjel valamikor jön meg. Az előbb már integetett a Dóm mellől. Tegnap voltam bent a Rózsánál de nem sokat beszéltünk mert pont akkor jött a vizit és menni kellett neki szurira. Annyit azért elértünk, hogy olvasni már tudja a topikot de a bejelentkezéshez a jelszót elfelejtette. Majd valahol fel van neki írva és megkeresi. Ma én is megyek a reumatológiára majd meglátjuk mit mond. Most viszem vissza még az előző kezelésekről a zárójelentéseket. Szabin volt a dr.nő mostanra van időpontom.


  Ibolya! Nem járok tornára mert egyénire kellene menni az meg nincs csaj csoportos. Nincs gyógytornász. magam csinálom a gyakorlatokat aztán vagy jól vagy se. Nincs aki kikorrigálja.


  Valika! Van -e már valami hír a rokonodról?


  Kincsike! ma alkalmas az időpont a balatonoi munkálatokhoz.


  Gitta! Amikor a szociális területre kerültem dolgozni az akkori főnököm mondott valamit amit egy életre megjegyeztem és sajnos mostanában már magamon is észreveszem . Így szólt idézem? Ha kimégy egy idős ember lakására és nem éppen azt látod amit elképzeltél akkor az nem  azt jelenti hogy nem lenne már igénye a szépre a jóra a nagyobb tisztaságra hanem azt jelenti hogy elszálltak az évek és kevésbé tudja ellátni maga körül a teendőket. Bizony ezt már én is érzem.


  Mindenkinek kellemes napot kívánok kevés munkával!

 21. 2019. szeptember 3. 21:4879834.

  Totyi! Velem kapcsolatban pontosan úgy van minden, ahogy írod. Hozzá jön még egy-két probléma is, de mi is lenne velem, ha nem történnek bajok. Én sem leszek fiatalabb, sőt! A fejem felett összecsapó hullámok a lelkemet még megviselik, de már egyre kevésbé vagyok igényes a mindennapokban, csak próbálkozom. Teszem a dolgom, meglátjuk mire megyek vele. A kisházas meló végeredménye nálam fizetőeszköz bizonyos értelemben, de már hagynám a fenébe, pedig kár lenne, csak már ez sem érdekel nagyon.

 22. 2019. szeptember 3. 12:5279833.

  Szép napot!


   


  Na hogy nekem semmi se jó! Tegnap még hőgutát lehetett kapni ma meg annyira lehült a levegő hogy zokni nélkül fázik a lábam itt bent a lakásban. Jó is lehetne ez a lehülés csak ne ilyen egyik napról a másikra jönne. Egész délelőtt szemerkélt az eső most meg hideg szél fúj.


  Ibolya! Az én unokám is szeret suliba járni, de így hogy 8. osztályba lépett már nem annyira várta. Idén lesz felvételi is és elég nyakatekertek a feladatok. Kicsit be van parázva tőle pedig a jó tanulók körébe tartozik. A derekam sajnos még mindig fájdogál . Most derült ki egy véletlen folytán , hogy az az orvos aki engem is kezelt vidéken ( Kakasszéken) a rehabon most itt van az ORFI.-ban és Rózsának is Ő a kezelő orvosa. Majd elmegyek hozzá mert az Ő által kiírt kezelések többször segítettek már. Egyébként Rózsa Mindenkinek köszöni a köszöntést , ma lehet hogy bemegyek hozzá és ha sikerül akkor megmutatom , hogy a telefonjáról hogy talál ide a topikra. ( Ez érdekes lesz mert én sem vagyok annyira járatos a témában)


  Kincsike! Most nem annyira jó az idő a Balcsihoz de gondolom lesz még szép idő mint ahogyan munka is lesz még a kertben.


  Valika! Kíváncsian várom , hogy mit döntöttek az orvosok a rokonoddal kapcsolatban. Olyan jó lenne már jó híreket hallani. Kívánom, hogy az unokád is minél előbb találjon munkát ahol kamatoztathatja is a tudását és meg is becsülik a munkáját.


  Gitta! Gondolom nálad megy a befőzés meg a savanyúság lecsó eltevés ezerrel. Sőt lassan majd a kisházban is mehet a szörp készítés. 


  Sorbet Erzsike! Gondolom felétek is lehült a levegő de nagyon bízom benne hogy lesz még szép idő!


  Mindenkinek további szép napot és drukkoljatok, hogy sikerüljön Rózsát ide vezetnem!

 23. 2019. szeptember 3. 10:0079832.

  Szervusztok


  Itt is lehult a levego ,20 fok van,delutanra tobbet josolnak.


  Vali


  Sajnalom,ami a rokonoddal tortenik,nagy feladat elott allsz,mig sikerul elhelyezned egy otthonba.


  Totyi


  Hogy van a derekad?nem jarsz gyogytornara?


  E54


  Az unokak vartak az iskola,ovoda kezdest?


  A mienk varta,szeret iskolaba jarni.


  Szep napot kivanok jo egeszseggel.

 24. 2019. szeptember 2. 21:5179831.

  szép   álmokat


  Valika  sajnálom  ami az unoka testvéreddel történik ahogy   írod   zajlik  az élet körülötted .Sok erőt kivánok atovábbi történésekhez .


  Marcsika  én is  égzengésre  ébredtem de vissza aludtam igy  nemmentünk balcsira talán majd holnap.


  Lehült  a levegő ennek ellenére itt  a lakásba  még mindig 30  fok van .


  szeretettel gondoltam  mindannyiotokra    

  előzmény:
  precon (79829)
  2019-09-01  21:55
1 2 3 4 5

Címlap

top