Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Barátság ?

kerekperec8
Létrehozva: 2021. augusztus 4. 11:19

Sziasztok! Kíváncsi lennék független véleményetekre. Régi régi barátomnak és nekem is van autónk, de mindig mindenhova az elmúlt 10 évben az én öreg autómmal megyünk,  én is vezetek, hogy miért alakult ez így ki, nem tudom.


Felvetettem így 10 év után,  hogy nem lenne e neki illendő beleszállni az autó szervězkötségeibe,  mondjuk úgy hogy nem csak a megtett út után fizeti a benzint,  hanem belead többet az amortizáció miatt.


Illetve mindig én vezetek,  enyém a felelősség,  nem ihatok egy kortyot se,  etc...


Havi átlag 400 km-t megyünk. Vérig sértődött,  jól össze is vesztünk. Mi a véleményetek?


 


Gáz dolog ilyet kérni,  vagy gáz az ő hozzáállása?

  1. 2021. augusztus 4. 23:033.

    Szia, félreértetted. A benzin felébe bele szokott szállni. Hova megyünk? Hétköznap Duna partra sétálni,  nyáron nyaralni, most is 1000 km- t elautózgattunk. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_605445 (2)
    2021-08-04  18:53
  2. Torolt_felhasznalo_605445
    Torolt_felhasznalo_605445
    2021. augusztus 4. 18:532.

    Igen, szerintem az gáz, hogy nem ő ajánlotta fel a benzinköltség felének a megfizetését már régesrégen!


    Az amortizáció, az más tészta, de szerintem az is jogos, hogy szeretnéd, ha valamennyire ebbe is beszállna, de ezt kevésbé lehet szerintem "erőltetni". Inkább mondd legközelebb, hogy "szervízben van az autó, most a tieddel megyünk, te vezetsz!" :) És hát egy öreg autónak sok szervíz kell, szóval a hónap felében mehettek a haver autójával...


    Vagy add el az autódat, és mondd a havernak, hogy mostantól 10 évig az ő autójával mentek, és te sem fizetsz egy petákot sem, ahogy ő is tette!


    Amúgy hová kell havi 400 km-t utazni? Mert az nem olyan sok amúgy... (mármint km-ben nem sok, pénzben persze igen)

Címlap

top