Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Végleges szőrtelenítés

amanda23
Létrehozva: 2008. január 21. 18:50

Végleges szőrtelenítés villanófénnyel...Próbálta valaki? Tényleg hatásos?
A bajuszomat szeretném eltüntetni, mielőtt másnak is feltűnik:-(
  1. 2016. július 29. 17:2056.

    Sziasztok,


    Én november óta járok teljes láb SHR-re. A napokban volt a 8.alkalom és egyben az utolsó.


    Időközben befizettem ugyanis egy bikinivonalas SHR-t is a Váci utcánál. Már a második alkalom után nem kellett bajlódnom a borotvával. Megkérdeztem a hölgyet, hogy lehet ez, mert a lábamon már a 8.alkalmat csináltatom és semmit nem változott a helyzet.


    Kiderült, hogy egy bizonyos szalonból tömegével jönnek el, mert semmit nem ér a kezelés. Én is ide jártam.....

  2. 2014. március 6. 22:2055.

    Sziasztok!

    Nekem a testvérem kozmetikus. Kb. 10 éve kezdte a szőrömet IPL-Villanófénnyel kezelni. A hatékonyság, a fájdalom a gép fajtájától, ill. a kozmetikustól munkájától függ. A megjegyzésem végén írok erről részletesebben.

    Tőlem biztosan nem volt sűrűbb, erősebb, sötétebb, göndörebb szőre senkinek sem. Mint egy makimajomnak. 

    Nagyon sokat kínlódtam a szőrömmel 25 éves korom után, addig nem volt probléma vele. Volt egy háziorvos doktornő, aki elektrolízissel szálanként égette ki a szőrömet. Sajnos nagyon megjártam vele, mert a lábszáraimon egy bő tenyérnyi helyen és a bikinivonal egyik oldalán egy tenyérnyi helyen kezelt. Örök életre nyomot hagyva rajtam. Az égetés kb. 1 cm mélységben zajlott, másfél óráig tartott (én hagyattam abba), közben füstölt a bőröm, a húsom, borzasztó fájdalmas volt. Teljesen leégette a területet, persze fertőtlenítője nem volt otthon. Elküldött a sebészetre, ahol bekentek fertőtlenítővel és közölték, hogy tudom-e, hogy örökre ott marad a nyoma az égetésnek. Zokogva jöttem haza.

    Ez a történet kb. 25 éve történt, de még most is gyomorideget kapok, ha eszembe jut a nő, főleg, ha Miskolc utcáján szembe jön velem. 

    Röviden annyit, hogy 1 évig nem tudtam felszállni a buszra, mert széthasogatta a húsomat a combomnál, fél évig nem tudott beforrni, csak levedzett. Jó hosszú, vastag, sötét, csomós hegek maradtak rajta, mint akit egy kutya megharapdált. Kellemetlen volt, amikor a strandon kérdezgették, hogy mi történt a bikini vonalamnál. Orvosilag igazoltan összeégette a nyirokmirigyemet, jól megnagyobbodott. Kb. 25 éve nem tudok szoknyát felvenni, mert azóta be van dagadva az addig vékony lábam (legalább 50%-kal). Ez fokozatosan alakult ki néhány év alatt. Először az egyik lábam vastagodott meg fokozatosan, majd a másik. Addig rövid szoknyában jártam, utána már soha. Az egész fiatalságomat tönkretette. Hiába reklamáltam neki, amikor megtudtam, hogy az Ázsiai gyógynövényes mélyhámlasztással a hegeket halványítani lehet, hogy fizesse ki a kezelést. Jó borsos ára volt akkoriban Pesten, egy tenyérnyi terület 20 ezer ft + ismétlés 3-szor. De ő ordítva felhívott az udvarias levelemre válaszolta, hogy így kellett a kezelést végezni, mert így van a tankönyvben leírva. Hiába mondtam, hogy látja mi az eredmény, orvosi szakvélemények.... Csak a magáét ordítozta.

    Azóta is dagadt a lábam, de nem formásan, hanem fatuskó  formájúra. Sokszor úgy feszül, hogy majd szét reped a bőröm, nagy fájdalmaim is vannak. A nyirokkeringésem teljesen totálkáros, a mély, sűrű hegektől. Aminek a működése az egészség állapotát meghatározza.

    Majd Pestre mentem, amikor megjelent az első IPL gép. Ez egy felkapott szalon volt. Hát, ez sem volt nagy élmény. A kozmetikus jég akut tett a testemre: has, bikinivonal. Azt hittem jéggé fagyok, és nagyon fájt a hideg érzet. A villantásnál olyan illat volt, mint amikor pörkölik a malacot,borzasztó. És nagyon fájt is. Többet nem is mentem.

    Utána a testvéremmel vetettem egy IPL gépet - nagyon jártas vagyok a kozmetikai és természetgyógyász dolgokban. A CPL NOVALIGHT Villanófény-terápiás gép az IPL gépek III. generációs változata. Hatékonysága akkoriban a legjobb volt, sötét bőrön is lehet kezelést végezni vele, a szöveteket nem égeti,.... A kezelések száma az egyén szőrétől függ. Nekem kb. 3 után már jelentős változás következett be. A szőrszálak vékonyabbak lettek, világosabbak, egyre puhábbak, a gyantázást meg sem éreztem. Előtte a gyantázás borzalmasan fájdalmas volt a szőrzet erőssége miatt. Sok szőr be is nőtt a bőröm alá, tűvel kellett kipiszkálni. Gyantázás után kb. 1 hét múlva már vastag szőrök kezdtek nőni, ami igen szúrt. 

    Utána még következett 2 kezelés, ami már nem annyira látványos, az ezutáni kezelések ismét látványosak. Most a 9. kezelés után vagyok, már alig van rajtam szőr. Igaz, hogy 4-6 hetente kellett volna ismételni a kezelést, mivel a szőr ciklikusan nő. De nálam volt, amikor csak fél év múlva, 1 év múlva mentem, mivel a testvérem sok ezer km-re elutazott. Akinek gyengébb a szőre, annál kevesebb is elég. De akinek nincs annyi pénze - mivel nagyon drága a hatékony gépekkel történő kezelés - annak is nagy segítség, hogy 3 kezelés után jelentős a változás. Nekem fájdalommentes volt, mert a testvérem kb. 1 cm vastagon bekente a kezelendő felületet mindenkinél hideg ultrahanggéllel. Így semmit sem érezni. Persze mások nem így csinálták. A távolság miatt kénytelen voltam Pesten elmenni egy ilyen márkájú gép kezelésére, de ott nem így csinálták, ott fájt és sok helyen kihagyták a szőrt, nekem kellett szólni, hogy a láb- és kézujjakat is csinálja meg. Mivel így kértem a kezelést, ezt fizetem. De ha nem szólok, kimarad. Persze az ár a teljes kezelésért lett volna kifizetve. És területenkénti árat kérjetek, mert a villantásonkénti ár sokkal többre jön ki. A szőrnek kb. 3-5 mm hosszúnak kell lennie. Én utána gyantáztattam, de állítólag csak borotválni kellene a kezelések között. De nekem ez nem volt megfelelő módszer, mert olyan erős volt a szőröm, ha fáztam, vagy kirázott a hideg, olyan érzésem volt, mint ha ezer tűvel szurkáltak volna. Nagyon fájt. Így a gyantázás maradt. Azt ne felejtsétek el, hogy a kezelés, csak az aktív szakaszban lévő szőrszálakra hat, évek múlva az addig alvó fázisban lévő szőrök kinőnek. Ill. hormonzavarnál új szőrök jelenhetnek meg. 

    Sajnálom, hogy 25 éve nem volt még ilyen gép, akkor nem lennék tele maradandó hegekkel... 

     

    Ui.: a gagyi gépeknek, a túl olcsó kezeléseknek nincs hatása.

     

    Remélem tudtam nektek segíteni!

     

  3. 2010. május 22. 20:4054.

    Nikol, neked miért nem jött be a villanófényes? Én most voltam első alkalommal,és nagyon bírnám, ha működne, mivel nem olcsó. Mit gondoltok, hány kezelés után látom, hogy mennyire hatásos? (mielőtt még rámegy az összes spórolt pénzem. )

    Amúgy a fájdalommentes kifejezés sem igaz, azt vettem észre, hogy ahol amúgy is fájdalmasabb a gyantázás, ott a csípő érzés rendesen betámad, ahol meg általában jól bírom, ott alig érzek valamit. 

    Szóval írjatok! csao

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  4. Torolt_felhasznalo_432157
    Torolt_felhasznalo_432157
    2010. március 18. 10:3053.

    Szia!

     

    Én a helyedben, nem nyúlnék hozzá a bajszodhoz. Sajnos én beleestem abba a hibába, hogy el kezdtem gyantáztatni, mert a kozmetikus nő azt mondta, hát le kéne, és ritkább lesz. Hülyeség a gyantázástól erősödik, minden fajta szőr. Ott is nő ahol az előtt nem. És a bajuszgyantától ráncosodik a bőr is. Véglegesen is voltam, szerintem az is pénzkihúzás, jó marketing. A legjobb, ha csak te veszed észre, nem kell bántani, ha még eddig nem nyúltál hozzá.

    előzmény:
    amanda23 (1)
    2008-01-21  18:50
  5. 2010. március 1. 20:5352.

    Sziasztok!

    Sajnos nem vagyok nagyon járatos ebben a témában, ennek ellenére érdekelne a dolog. Milyen gépekkel lehet ezt csinálni? És mi köztüka különbség? Melyik és mitől hatásosabb vmelyik?

    Előre is köszi a segítséget!

    Üdv.R.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  6. 2010. február 27. 08:4451.

    Bocs, akarom mondani ELOS:-)

     

    Szóval Győrben keresek ELOS géppel dolgozó kozmetikust, bőrgyógyászt. Ha tud valaki ilyet, szóljon!

    Köszi!

    előzmény:
    tuliptree.78 (50)
    2010-02-26  20:06
  7. 2010. február 26. 20:0650.

    sziasztok!

    Én Győrben keresek Kalos géppel dolgozó bőrgyógyászt vagy kozmetikust!

    Ha valaki tud ilyet, szóljon! köszi!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  8. 2010. február 15. 14:3849.
    Annyira kedvet kaptam! Mondd már el, hogy hol van ez! Én hajlandó vagyok sokat áldozni rá, de attól kiborulnék ha feleslegesen tenném :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_531293 (48)
    2010-01-29  11:15
  9. Torolt_felhasznalo_531293
    Torolt_felhasznalo_531293
    2010. január 29. 11:1548.

    Sziasztok!

     

    Engem az égiek jó sok és erős szőrrel áldtak meg, sajnos, így én évek óta kerestem a megfelelő eljárást. Annyira elszánt voltam, hogy a combomon (!) tűs módszerrel próbáltam meg eltüntetni a nem kívánt szőröket, aminek eredménye sajnos a mai napig látszik a bőrömön. Egy alkalommal kb. egy 5 cm átmérőjű környi területet tudtak megcsinálni, a fájdalom, valamint az okozott sérülések miatt, de mivel akkor csak arra futotta, így belementem. Azóta sebhelyes a combom. :(

    Aztán felhagytam ezzel, és inkább gyűjtöttem a méreg drága, ámbár hatásos lézeres kezelésre. Ami nekem nagyon hatásos volt. Mondjuk a fájdalon nem volt sokkal kevesebb, mint a tűsnél, de nem okozott sebhelyeket. De egy lövéssel kb. 1 cm átmérőjű területet tudtak kezelni, legalábbis ahova én jártam.

    Sajnos hiába volt hatásos, csak 2x tudtam megengedni magamnak ezt a fajta kezelést, mert anyagilag nem bírtam.

    Ekkor elkeztem keresni a különböző otthoni leghetőségeket, több "álítólag" hatásos krémet kipróbáltam, sőt megvettem a baby liss elektromos gépét, de semmi.

    Majd ráakadtam az IPL technikára, ebből is több szalonban is voltam (mindig kerestem, hogy hol a legolcsóbb). A fájdalom, kb. ugyanaz, mint a lézernél, de egyszerre nagyobb helyen tudnak lőni, kb. 1*4 cm es csíkot csinálnak meg, de az ára az töredéke a lézernek. Testtájanként kb. 4-5 kezelésen vagyok túl (lézerrel együtt) és már csak "néhány szál" boldogít. :)

    Most találtam olyan helyet, ahol, hűtött a gép kezelő feje, így a fájdalom érzet nullára csökken. :) Nagyon boldog vagyok, mert ingyen ki lehetett próbálni, és ez alapján dönteni, ami nagyon szimpi volt nekem. Most jelentkeztem be jövő hétre, remélem már attól a néhány száltól megszabadítanak nemsokára.

    Ja, még annyit mondott a leányzó, hogy jobb, ha inkább kivármo, hogy legyen úgy pénzem, hogy egymás követően meg tudjak csinálni 2-3 kezelést (ennyi már tuti elég, hogy kiírtsák az összes szőrt) mert nagymértékben javítja a hatékonyságot, a rendszeres kezelés. Nekem volt, hogy évek teltek el a két kezelés között.

    Remélem tudtam segíteni, a sorstársaimnak!

    Üdv:

    B

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2010. január 26. 07:4347.

    Szia!

    Pontosan ebben a témában keresgélek napok óta a neten.  Minden érdekelne: már az első kezelés után láttál eredményt? milyet? mennyi nőtt vissza? hány kezelés kell? mennyi szünetet kell tartani?stb.  Nekem is arcra kellene és ugyebár itt az ember gyereke azért óvatosabb.  Ha nem titkos hol szerezted be a krémet? Küldök privit is.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
    2010-01-24  17:22
  11. 2009. szeptember 18. 17:4746.
    sziasztok! szeretnék tanácsot kérni, melyik végleges szőrtelenítő gép és módszer jelenleg a legjobb és leghatásosabb? Van erről tapasztalat, hogy vajon tényleg égleges-e az eredmény vagy esetleg 5-8 év múlva ugyanúgy visszanőnek a szőrszálak?rnAzért kérdezem, mert mindenképpen rászánom magam egy ilyen kezeléssorozatra, de szeretnék tanácsot kérni ár-érték arány miatt is, megéri-e, melyik éri meg, esetleg hol...rnMindenképpen a teljes intim testtájat szeretném kezeltetni, mert gyantázás utána bikinivonalam, egész területen és persze beljebb is olyan iszonyú dudoros, vörös, hosszasan megmaradó szőrbenövéseket produkál, hogy az látványra borzalmas, körömvirágkrém...stb...alig segít de nem akarok ezzel foglalkozni, tűnjön el minden és legyen le a gond, szeretnék mindig szép sima és vörös folt és vörös dudor-mentes testet...rnKérlek, segítsetek tanácsaitokkal, most van itt a téli időszak, ennyit tudok, hogy ilyenkor érdemes kezeltetni magunkat.rnKöszönöm!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. Torolt_felhasznalo_833917
    Torolt_felhasznalo_833917
    2009. szeptember 6. 15:3045.
    Szia! Végül te kipróbáltad az epilart? Ha igen, akkor mik voltak a tapasztalatok? Még valaki használta?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_201834 (38)
    2009-04-03  22:25
  13. 2009. július 12. 10:4844.

    Sziasztok!

     

    Tolna megyében tudtok olyan orvost, kozmit, aki ELOS géppel szőrtelenít? Már próbáltam a gogliba is keresni, de nem találtam.

     

    Előre is köszi!

     

    Katus

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  14. 2009. július 9. 19:5343.

    Sziasztok Lányok!

     

    Mióta utóljára írtam, újabb ELOS kezeléseken vagyok túl és továbbra is csak a legjobbakat tudom mondani. A részletekről lent olvashattok, nem vagyok egyszerű eset, mégis a 4. kezelésen már gondolkodtam, elmenjek-e, mert olyan minimális maradt, ami maradt, az is vékony és szőke, egyszóval nem látszik, nem érezhető. A dokim weblapja www.kadardr.hu itt szerintem minden kérdésetekre megtaláljátok a válszt. Ha mégsem, írjatok nyugodtan!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_809245 (40)
    2009-07-05  14:23
  15. Torolt_felhasznalo_448298
    Torolt_felhasznalo_448298
    2009. július 7. 12:1942.

    én hónaljon voltam 3 alkalommal, az nannolight gép volt,  kezelés után kihullott, de végül nem igazán ritkult meg tőle, és gyengébbek sem lettek a szőrszálak, bár lehet, ha visszamegyek többször, akkor hatásos, csak valahogy elmaradt.

    meg pajeszterületet kezeltettem, azon már voltam vagy 8-szor, de még mindig van, bár sokkal kevesebb és nem olyan sötét, de idegesít, hogy nem bírtuk kiírtani teljesen. ez vmi más gép volt, nem tudom a nevét.

    engem a spectra quattro gép érdekelne. kinéztem egy szalont, ahol lehet üdülési csekkel fizetni, de nincs róla semmi vélemény, a gépről sem nagyon, így nem merek belevágni. bár elvileg a gép leírásában az van, hogy erősebb a fény vagymi, mint a többiben. csak egy vélemény volt, hogy valaki többektől hallotta, hogy ezzel több kezelés szükséges. szóval nem tudom mitől függ, mennyire hatásos egy gép, ha nem az erősség. mert minden szalonban szerintük a legmodernebb, legújabb fejlesztésű hiperszuper gép van. így elég nehéz dönteni.

    persze, ha sok pénzem lenne, nem gondolkodnék, hova megyek, akkor mennék lézerre, de így nagyon meg kell gondolnom. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  16. 2009. július 5. 16:0041.
    Mindezek engem is nagyon érdekelnének
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_809245 (40)
    2009-07-05  14:23
  17. Torolt_felhasznalo_809245
    Torolt_felhasznalo_809245
    2009. július 5. 14:2340.

    Sziasztok!

     

     

    Aki már túl van egy-egy lézeres szőrtelenítési eljáráson :), azt kérném hogy írja meg nekem privátba vagy itt a kzösbe, hogy helyileg hol volt, mennyiért vállalták és persze milyen eredménnyel. Most szeretnék belevágni, de hamár kiadok egy csomó pénzt, akkor igazán jó eredményt szeretnék elérni. Előre is köszönöm, ha megírnátok a címeket.

     

    Üdv, karát

     

    előzmény:
    wanda2 (39)
    2009-06-10  18:02
  18. 2009. június 10. 18:0239.

    Szia!

     

    Úgy látom, hogy 36000Ft az epilar krém. Azt szeretném kérdezni, hogy ez kezelésnyi krém? És menniy kezelés kellett neked az eredményhez? Pl: lábszáron?

     

    Előre is köszi a választ!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
    2009-03-24  15:44
  19. Torolt_felhasznalo_201834
    Torolt_felhasznalo_201834
    2009. Április 3. 22:2538.
    Az Epilar krém bevált még valakinek? esetleg valami mellékhatás nem jött ki azóta?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
    2009-03-24  15:44
  20. Torolt_felhasznalo_321459
    Torolt_felhasznalo_321459
    2009. március 23. 09:3037.

    Sziasztok!

    Tudna nekem vki véleményt mundani a Kalo nevű krémről? Vki olyan, aki már használta.Köszi

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  21. 2009. március 22. 15:4736.

    azt hiszem akkor mi nem egy dokihoz járunk . Az enyém a második és a harmadik kezelés között már 2 és fél hónap szünetet javasolt. Bár ez lehet, hogy egyéni adottságokon is múlik?

    A 3. kezelés után én fél év szünetet tartok, ez lehetne kevesebb is, de pont jön a nyár és talán pont szeptemberben tudnék nyaralni is.

    Engem egyébként nem is annyira a szőrszálaim zavartak, mint a szőrtöszőgyulladás, ami a sok gyantázástól egyre csak rosszabbodott évről évre. Ezen a nyáron én is végre csinosan járhatok, nem csak hosszúnadrágban .

    Egyégként a te dokid is hasonló árakon dolgozik, mint amit én írtam? (vagy lehet, hogy mégis egy helyre járunk :))

    előzmény:
    Kisjuro (35)
    2009-03-21  10:36
  22. 2009. március 21. 10:3635.

    Rashi, minden elismerésem, amibe belevágtál...

     

    Az első és a második alkalom között 1 hónap telt el, a harmadikra is 1 hónap után megyek majd, utána pedig ahogy nő.

     

    Valószínűleg a nyár kimarad, mert nap nem nagyon érheti a kezelt területet.

     

    Egyébként én is boldog lennék már ennyivel, ami eddig sikerült, de ha már egyszer elkezdtem, jó lenne befejezni és végre igazi nőnek érezhetném magam!

     

    előzmény:
    rashi (32)
    2009-03-17  16:52
  23. 2009. március 18. 15:0934.
    Az intim az 30, a térdig láb az 50 és a hónalj az 20 ezer/ alkalom. De mivel ezt mind egyszerre kértem, így volt 10 ezer ft kedvezmény. A 6 kezelés, amire szükségem lesz az elhúzódik, szóval megoszlanak a kiadások, sőt lehet még lassabban ütemezni, ha valaki csak azt engedheti meg magának.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_458767 (33)
    2009-03-18  08:20
  24. Torolt_felhasznalo_458767
    Torolt_felhasznalo_458767
    2009. március 18. 08:2033.
    Hú, ennyi helyen kezeltettél?! Ez árban mégis mennyi alkalmanként???
    előzmény:
    rashi (32)
    2009-03-17  16:52

Címlap

top