Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Válás kontra újrakezdés

kata82
Létrehozva: 2013. március 25. 11:47

Kedves Fórumozók.

 

Nem kérek megerősítést, vagy felmentést, stb. Csak szeretnék olyanokkal beszélgetni, akik újrakezdték a házasságukat, és sikerült, valóban működött.

A story röviden. A férjemmel 11 éve ismerjük egymást 8 éve vagyunk házasok, és van két gyönyörűséges gyerekünk, egy lány, egy fiú :-)

Eddig happy.

A férjem kb 5 éve megcsalt...állítólag egyszeri alkalom volt, rájött, mennyire szeret, de végig tagadott, hiába éreztem, tudtam... Nemrégiben vallotta be.

Én kb azóta érzem, hogy egyre boldogtalanabb vagyok mellette. "áldott jó ember", ahogy szokták mondani: nem iszik, nem ver, nem szerencsejátékozik, még csak nem is veszekszik, hazaadja a fizuját, de érzelmileg analfabéta. Egyszerűen képtelen az érzelmei kimutatására.

Tavaly nyáron találkoztam egy férfival, aki ráébresztett, hogy lehet másként is élni, mindent elsöprő szexkapcsolat lett belőle. Én nem is vágytam ennél többre, boldog voltam. De ő belém szeretett, és türelmesen, de végülis csak "megszerzett", beleszerettem.. Bár a gyerekeim miatt nem akartam komolyabbra fordítani a viszonyt, szakítottunk.. Azt mondtam neki, hogy a saját boldogságomat nem helyezhetem a gyerekeimé elé-- nekik pedig apára van szükségük.

 

Majd beledöglöttem, aztán még annyit kért adjak esélyt arra, hogy megtapasztaljam, a gyerekek mennyire elfogadják őt (mivel ő is elfogadja őket). Az én két visszahúzódó, szégyenlős gyerekem, 10 perc !!!! után a nyakában csüngött. Azóta eltelt 5 hónap, imádják. 

 

Szakítottunk a férjemmel, először nagyon küzdött visszaszerezni, mostanában kicsit már lenyugodott, mindenben segít, a gyerekekkel sokkal közelibb kapcsolata van, mint annak előtte. Bizton állíthatom, hogy jobb apává vált, szoktunk jókat beszélgetni (jobbakat, mint amíg együtt éltünk). Azt mondja elfogadta, hogy már mással akarok élni, de őneki egyenlőre nem kell senki, mert nagyon szeret. 

Mi azóta az "új" férfival élünk együtt, mint egy család. Viszont sokszor hiányzik a férjem, eszembe jut, hogy ő mit csinálna, ő, hogyan tenne adott helyzetben. Örömmel látom, milyen jól elfogadták a gyerekek ezt az új helyzetet.

Már eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne ha...újrakezdenénk, de hamar el is vetem, mert úgy gondolom, nem lenne jobb semmi,  csak ideig-óráig. 

A szakítás előtt egy évig küzdöttem, hogy változtassunk, de nem ment, egyszerűen süket fülekre találtam...mindenre bólogatott a férjem, persze, minden úgy van Drágám, legyen ahogy akarod, csak neki ne kelljen foglalkoznia semmivel, még csak gondolati szinten sem. Vannak-voltak anyagi gondjaink, ezeket is mindig rámhagyta-- mondván ő megbízik bennem, hogy én majd tuti jól megoldom--, de nekem nem egy bólogató kutyára van/volt szükségem, hanem egy valódi FÉRFIRA, aki ha gyenge vagyok, felhúz, ha elszállnék, visszaránt a földre. 

 

Igazából minden tökéletes az új párommal, de mindig ott motoszkál. a fejemben, hogy mi van, ha mégis működne a férjemmel?: A gyerekek szempontjából biztosan jobb lenne, ha teljes családban nőnének fel, és nem kellene egyetlen este sem nélkülözniük az apjukat. Másrészt viszont megéri-e, hogy a "gyerekek miatt" újra megpróbáljuk, aztán még nagyobb pofára esés lesz a vége?!

 

Tapasztaltabb "kollégák", segítsetek :-)

 

Köszönöm.

Kata

 

  1. 2019. október 17. 11:3363.

    Hátha erről ertesîtest kapsz hogy îrtam.....

    előzmény:
    kata82 (58)
    2013-03-29  11:05
  2. 2019. október 17. 11:3262.

    Kedves Kata! 


    Most találtam rá erre a fórumra. Szeretnem megkérdezni mi lett veled? Végul hogy döntöttél. Érintett vagyok egy hasonlo témában és érdekelne a tapasztalatod.


    Köszönöm Hanna

  3. 2013. Április 5. 15:1461.

    Ez a házasélet rákfenéje. Nem hiszek abban, hogy egyetlen ember minden szempontból megfelelő tud lenni a számunkra, illetve nagyon kivételes esetek előfordulhatnak, vagy talán a toleranciaszint magasabban van.

    Ez a tipródás olyan, mint amikor a kisgyerek az oviban, aki felkapott egy labdát ami tetszett neki, azán meglátott egy másikat, ami szintén tetszett, de ugye az elsőt ahhoz le kellett tennie. Most ott áll, hogy a másiknak szebb volt a színe, ez viszont nagyobb... csak nehogy oda kerülj, hogy a sarokban egy  gyerek egy mégszebb labdával játszik és mi lenne, ha az lenne a tiéd?:) Döntsd el mit akarsz, mert a labdák játékszerek, de az emberek már nem.

    előzmény:
    kata82 (1)
    2013-03-25  11:47
  4. 2013. március 29. 11:1360.

    En ezt nem igy latom.Sajnos nem egy alkalommal foglalkozik vele a tv hogy idos szuloket ravesznek hogy meg eletukben adjak nekik a hazukat stb. aztan szepen kirakjak oket az elso adando alkalommal.

     

    Ne felejtsd el egy felnott ember mar nem ugyanaz mint kiskoraban, gyakran befolysolja a partnere is stb. stb. 

     

    Vannak csaladok ahol sosem volt felhotlen a viszony a szulok es a gyerekek kozott. Alkoholizmus, testverfeltekenyseg , anyagi gondok es meg sorolhatnank.

     

     

    Az szulo a felnott gyereke tetteiert nem felel. Ha igy lenne akkor nem lennenek olyan emberek akik normalis csaladi hatterbol erkezve bunozok , gyilkosok vagy csak egyszeruen hideg emberek lesznek. A neveles csak reszben hatarozza meg hogy mi lesz egy felnott emberbol.

    előzmény:
    kata82 (53)
    2013-03-29  10:56
  5. 2013. március 29. 11:0959.

    Azert mentem hozza mert buta es hiu voltam. az illeto olyan valaki volt aki cserelgette a baratnoit es en kozoltem vele hogy nincs potya, velem nem lehet csak ugy hosszu tavon osszefekudni.

     

    Ha nem vesz el akkor nincs sex.  Hat elvett. Csak eppen nem volt benne koszonet. Ebbol a szempontbol voltam en a hibas.

     

    Ennyi volt a hibam, hogy nem szerelembol hanem hiusagbol hazasodtam vele ossze. 

    előzmény:
    kata82 (55)
    2013-03-29  10:59
  6. 2013. március 29. 11:0558.

    Ezzel tisztában vagyok, de az új párom más személyiség...Nem söpör semmit a szőnyeg alá, ő mindent igyekszik kimondani, megbeszélni, ha nem tetszik. Ez nagyon új számomra, mert mint írtam a férjem, mindent magába zárt, sosem tudtam, hogy éppen mi bántja, egyszerűen kerülte a konfliktust. Mindenben igazam volt, ha én jeleztem gondot, mondta, hogy persze úgy lesz....igazam van...aztán minden ment tovább.

    Az anyja, és a nevelése, mintaadása nyilván sokat tett ebbe, mert ő is így élte a házasságát, hogy mosolygott a férje mellett, mintha minden tökéletes lenne, aztán dugdosták egymás elöl a pénzt, és mindenkivel kibeszélték a kapcsolatukat, csak egymással nem. Sajnos azt éreztem, hogy én egyedül nem tudok csodát tenni ebben a házasságban.

    Igen...valamilyen szinten szeretem a férjemet, és ő ígérget fűt-fát, hogy minden más lesz, de attól tartok, amit itt többen is írtatok, hogy néhány hónapig majd jó lesz, aztán pedig újra az lesz, mint előtte.

    előzmény:
    Barátnő (51)
    2013-03-27  14:25
  7. 2013. március 29. 11:0157.
    Leültem. Kb. 1 évig próbálkoztam, mindenre azt mondta, persze drágám, legyen úgy ahogy Te akarod, aztán nem történt semmi. Mit lehet ezek után még tenni? Amikor azt érzed, hogy "én vagyok a hülye?" vagy most mivan???
    előzmény:
    irenehavas (46)
    2013-03-25  17:09
  8. 2013. március 29. 11:0056.
    1 évig próbáltuk rendbe hozni, a szakítás előtt!!!!!!!!!!!!!, Sőt 4 évvel ezelőtt már párterápiával is próbálkoztunk, akkor úgy tűnt jó lesz, de újra belekényelmesedtünk a biztonságos kapcsolatunkba.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_772882 (43)
    2013-03-25  15:17
  9. 2013. március 29. 10:5955.

    Miért mentél hozzá egy ilyen emberhez???? valami csak megfogott benne?

    Remélem azért le tudtad vonni azóta a tanulságot, hogy TE miben hibáztál ebben a kapcsolatban, mert ugye két ember tudja elrontani az adott kapcsolatot.

    előzmény:
    Amarynda (40)
    2013-03-25  14:10
  10. 2013. március 29. 10:5754.
    Igazad lehet. Azt érzem, hogy nem tudom átadni magam az új kapcsolatnak, nem tudok benne megbízni, pedig tényleg nem tett semmi olyat, amivel erre okot adnai. Nyilván a bizonytalanság okozza ezt.
    előzmény:
    saschamora (39)
    2013-03-25  14:03
  11. 2013. március 29. 10:5653.

    Ha egy gyermek(felnőtt) ilyet tesz, abban nagyon nagy szerepe van a szülőnek!!!!!!!!!!

    Ez is tapasztalat, hallottam, láttam már hasonlót a környezetemben. Pont az ilyen esetekre is megoldás a feltétel nélküli szeretet és elfogadás. Mert ha egy gyereket mindenáron irányítani akarok, kordában tartani, olyan szinten, hogy tökéletesen elnyomom a személyiségét, és éreztetem vele, hogy csak akkor szeretlek, ha olyan vagy, amilyennek én akarlak, természetes következmény, hogy ki fog törni, van aki így, van aki pedig úgy, hogy a szülője ellen fordul.

     

    előzmény:
    Amarynda (38)
    2013-03-25  14:03
  12. 2013. március 27. 14:5052.

    A hűséggel kapcsolatban: Te mit vársz egy olyan pasitól (a jelenlegi párod) aki egy házas nővel kefél? 

     

    Egyébként személyes véleményem: Nincs hűséges pasi, csak amíg szerelmes. Ezért nem akadnék ki a férjem hűtlenségén, ellenben ha szerelmes lenne másba, komolyan aggódni kezdenék.  

     

    Most őszintén: Hiszel az örök szerelemben? Én nem. De a lényeg, hogy a házastársak jól együtt tudjanak működni. Írtad, hogy a férjeddel nem tudtatok együttműködni a hétköznapok szintjén, ez volt a probléma. Hát próbáld meg az új pasival, hátha nagyobb szerencséd lesz vele. Sok sikert! 

    előzmény:
    kata82 (1)
    2013-03-25  11:47
  13. 2013. március 27. 14:2551.
    Lehet, hogy ez a "csöbörből vödörbe" szindróma? Nem voltam még a helyzetedben, de ismerek olyat, aki hasonló helyzetben mint te elvált és összeházasodott az új pasival, közös gyerekük is van azóta és azt mondta, hogy a második házassága sem jobb mint az első, csak az elején megvolt az izgalom meg a szerelem. Aztán jöttek a szürke hétköznapok...
    előzmény:
    kata82 (23)
    2013-03-25  12:42
  14. 2013. március 27. 02:4750.

    "Amikor megtudtam, hogy újra találkozik, azzal, akivel annak idején megcsalt"

    Ez a no ult nyugodtan es vart a ferjedre 5 evet?

    előzmény:
    kata82 (31)
    2013-03-25  12:56
  15. 2013. március 26. 07:2049.

    Csak azt vedd figyelembe, hogy te mit akarsz!

     

    Ahogy irtad, a gyerekek jol elvannak most is. Sokkal rosszabb lenne, ha ide-oda hurcolasznad oket, apa, uj pasi, apa, aztan ha nem mukodik a viszony, egy masik pasi.

     

    Ha szereted a mostani parodat, akkor maradj vele.

     

    A ferjed jobb embernek es apanak tunik, mert nem eltek egyutt es nem kell elviselned a rigolyait. Ha ujra osszejonnetek, par hetig talan minden szep es jo lenne, aztan ujra visszaternetek oda, ahol voltatok, akkor meg azt sajnalnad, hogy otthagytad.

     

    Csalad (tesok, szulok) velemenyet meg nem kell figyelembe venni, mert nem mindig a legjobb szandek vezerli oket, hiaba csalad. Az a lenyeg, hogy azt valaszd, akivel te boldog vagy es akkor a gyerekeknek is jo lesz.

    előzmény:
    kata82 (1)
    2013-03-25  11:47
  16. 2013. március 25. 19:5548.
    VAlamit nagyon félreolvastál :))) fuss neki megint.
    előzmény:
    irenehavas (46)
    2013-03-25  17:09
  17. Torolt_felhasznalo_339032
    Torolt_felhasznalo_339032
    2013. március 25. 17:1547.

    "hetekre fel toltotsz miko a ferjed el viszi a gyerekeket,  akkor csald meg az uj pasidat a ferjeddel. es hatha akkor tisztan latsz."

    Mondjuk a logikat nem ertem a hattereben, de nem is kell nekem mindent erteni!

    előzmény:
    irenehavas (46)
    2013-03-25  17:09
  18. 2013. március 25. 17:0946.

    szia, irod , hogy hetekre fel toltotsz miko a ferjed el viszi a gyerekeket,  akkor csald meg az uj pasidat a ferjeddel. es hatha akkor tisztan latsz.

    egyebkent ez egy nehez ugy lehet.  en bizti le ultem volna ferjemmel meg beszelni mindent,  aze 11 ev az mas.

    te bele ugrottal egy uj kapcsolatba 2 gyerekkel. sok sok sikert neked.

    előzmény:
    kata82 (36)
    2013-03-25  13:19
  19. 2013. március 25. 16:4045.

    Néhány éve én is voltam hasonló helyzetben, ugyanennyi éves házasként, szintén 2 gyermekkel csalt meg a férjem, igaz nekem nem volt más kapcsolatom. Mindkét részről rendben volt a kapcsolatunk, kivéve, hogy kevés volt a szex, de ami volt, az jó volt. Neki ez hiányzott. Majdnem elváltunk, de még időben képesek voltunk leülni megbeszélni a dolgainkat, vágyainkat, elvárásainkat egymással szemben, úgy, ahogy azelőtt ezt sohasem tudtuk megtenni.Nagyon nehezen tudtam újra megbízni benne, de ma már mondhatom, hogy érdemes volt megpróbálni újrakezdeni.Az a fontos, hogy magadba nézz először, megadod-e neki azokat, amit elvárna tőled ill. amire neked is szükséged van tőle.Ha ezekre képes vagy, visszafele is működni fog, én ezt tapasztaltam.Miután ezeket tisztáztad magaddal, döntsd el, kit választasz.De gondolj arra, hogy egy sokéves házasság mellett/után mindig másnak, jobbnak tűnik egy viszonyleg rövid idejű kapcsolat.

    Sok sikert és kitartást kívánok!

    előzmény:
    kata82 (1)
    2013-03-25  11:47
  20. 2013. március 25. 15:2644.

    Én visszamentem, újrakezdtem a férjemmel. Gyökeres változásokra ne számíts, ami szar volt, az is marad. 

    Úgy tűnik egyik sem az igazi, legyél azzal akinek a jó tulajdonságai fontosabbak számodra. Szerencse, hogy a gyerekek szeretik " az új fiút ".

    Szerintem ha visszamész, nagyon fog Ő hiányozni Neked. Én így vagyok.

    előzmény:
    kata82 (1)
    2013-03-25  11:47
  21. Torolt_felhasznalo_772882
    Torolt_felhasznalo_772882
    2013. március 25. 15:1743.

    Szerintem a ti kapcsolatotokat a férjeddel rendbe lehett még tenni ! de csak addig amig ő nem talál valaki mást ! és remélhetöleg mindketten tanultatok az egészből és jobb lenne ezután a kapcsolat mert mindketen érezni fogjátok azt hogy elveszithetitek a másikat .

     

    Az új kapcsolat szerintem elöbb -utobb rájön arra hogy miért nevelje a más gyerekét és a legkisebb hulám völgynél , és az lesz , keres valaki mst .És akkor fogod megérezni hogy milyen két szék között a padlora csücsülni ...Ne legyen igazam drukolok neked ...de én nagyon igy gondolom...

     

    előzmény:
    kata82 (1)
    2013-03-25  11:47
  22. 2013. március 25. 14:5042.

    szerintem ugrálj nyugodtan egyik kapcsolatból a másikba, most hiányzik egy kicsit az exférjed, akkor vissza hozzá, aztán majd megint a mostani pasidat fogod kívánni akkor vissza. a gyerekeket is nyugodtan rángasd ide-oda. 

     

     

  23. 2013. március 25. 14:3541.

    Nemcsak a 2 véglet lehetséges, szeretem vagy gyűlölöm.

     

    El tudom képzelni, attól függetlenül, hogy megromlott a viszony, még képesek a felek normális érzelmeket táplálni az ex iránt.

    Mert valamiért csak hozzáment, valamiért csak gyereket szült/csinált neki stb.

    Féltékeny lehet azért, mert sajnálja, hogy neki nem sikerült, ami a következőnek, pedig szerette volna. Pl.

     

    Az ő esetükben egy érzelmi satnyulás lépett fel a kapcsolatban, ami a ti. szerint helyrehozhatatlan, hisz kemény döntést hozott.

    Ettől még bánthatja maga a sikertelenség, a kudarc. És bánthatja a másik nő, hisz neki megy, amiért ő sokat küzdött.

     

    Remélem valamelyest érthető voltam.

    előzmény:
    Amarynda (40)
    2013-03-25  14:10
  24. 2013. március 25. 14:1040.

    hat ha mar nem szeret valakit az ember akkor nem mindegy?

     

    En gyuloltem az ex ferjemet rohadtul nem erdekelt hogy mar a hazassagunk alatt felcsinalt egy not.

     

    Tulajdonkeppen sajnaltam a szerencsetlent mert nem tudta mibe keveredett. 3 gyerek jopar torott csont rendorsegi botrany utan es egy keserves valas utan mar tudta, dehat akkor mar keso volt.

    előzmény:
    cabron (35)
    2013-03-25  13:18

Címlap

top