Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Nem akarjuk a gyereket

Ludmillabp
Létrehozva: 2016. október 19. 16:45

A férjemnek viszonya volt egy nőcskével. Nem tartott túl sokáig.  Fűt fát ígért és úgy döntöttem megbocsátok neki. Főleg mivel van három kicsi gyerekünk. Erre a csaj benyögte hogy csinált tesztet és olyan hat hetes terhes lehet. A férjem határozottan megmondta neki hogy vetesse el, mert semmiféle felelősséget nem vállal azért a kölyökért. És hogy csak úgy szülje meg ha egyedül vállalja, mert neki három gyereke van, sem több sem kevesebb. 


A lotyó viszont fenyegetőzik hogy majd a tartásdíjat fizethetjük. 


Mit csináljunk? Gondolom abortuszra nem kötelezhetjük de tehet a férjem írásban lemondó nyilatkozatot? Semmiféle formában nem kell nekünk az a gyerek. Nem szeretnénk azt sem, ha a családunk és a barátaink tudnának erről a kis malőrről. 

  1. 2020. október 18. 08:52546.

    Szia, fórumindító, mi van veletek azóta?Szoktál még benézni ide?

  2. 2019. november 28. 12:39545.

    Szia Ludmilla, mi a helyzet veletek azóta?

  3. 2016. december 31. 10:14544.

    Boldogabb új évet mindenkinek,ha jár erre valaki!!!


     


    Ludmilla.mi újság veled azóta,írjál!!!

  4. 2016. november 6. 23:00543.

    Okos ,elore lato   anya aki aldozatot hoz a gyerekekert ,jobban tenne,ha a gyerekeivel az utcara kerulne,biztos neki sem konnyu avval elni,akiben nem bizik,de a gyerekeit nem kuldheti szegenyhazba,vagy igen??

    előzmény:
    asztanaviszta (540)
    2016-11-05  09:29
  5. 2016. november 6. 22:58542.

    Miert nem csereltetted le az oktatot?Fizettel ,vagy nem?

    előzmény:
    ladybird65 (539)
    2016-11-03  18:22
  6. 2016. november 5. 12:32541.

    A vilagot nem tudod megvaltoztatni, de magadat igen. Hat akkor inkabb ne vegyel komolyan nem komoly dolgokat. Vagy ha sert, ami itt folyik, kimeld magadat es ne gyere ide. Vagy ha jossz, el kell viselned a szenvedest, amit az enelce okoz neked. Ez van. Mas nincs. Itt. Vagy megy az arral, vagy elsodor az ar. Vagy kilepsz es esetleg csupan nezegetsz.

    előzmény:
    mazsola7 (523)
    2016-11-01  11:10
  7. 2016. november 5. 09:29540.

    Milyen anya az, aki csak azért megy vissza a férjéhez több évi különélés után, hogy nehogy elvigye a bank a házukat, ami majd a gyerekek öröksége lehet?

    előzmény:
    KN18 (483)
    2016-10-29  13:35
  8. 2016. november 3. 18:22539.

    Igen, ma már más a hozzáállás. De visszaemlékszem, hogy régen telefonunk sem volt, és mikor beteg voltam, még keresnem kellett egy nyüves fülkét, hogy felhívjam a munkahelyet, nem tudok menni.


    Igaz, mindegy volt, mert ha beteg volt az ember, utána úgyis egy darabig "élvezte"  a kollégák utálatát. Mert hát helyettesíteni kellett.


    Nekem az jutott eszembe, mikor jártam vezetni tanulni. És elkéstem, mert a buszmegállóban állva láttam, hogy az emeletes ház ablakában kint ül egy kisgyerek, lábai lógnak le az űrbe. Igaz, nem magasan, egy magasított első emelet vagy fszt. volt, de azért akkor se volt olyan megnyugtató látvány. Kiabáltam fel a kisgyereknek, meg szóltam néhány embernek, hogy menjenek fel, csengessenek be, mert a szülő talán nem is tudja, hogy a gyerek kint ül az ablakban és lezuhanhat. Már nem is emlékszem, hogy konkrétan hogy is oldódott meg a szitu, a lényeg, hogy az oktatómtól jó nagy lecseszést kaptam. Hiába mondtam, hogy miért késtem. Még napokig hallgattam a gúnyolódó megjegyzéseit az esetet illetően. Nyilvánvalóan azért, mert nem hitte el. Ami azért érdekes, mert ő szokott állandó jelleggel késni vagy el se jött én meg vártam rá hiába. Meg az összes többi tanulóért érte mentek a házhoz vagy munkahelyhez felvenni, majd a vezetés végével hazavitték. Az én oktatóm ilyet sose csinált. Szívatott ezerrel, mert jó volt a lelkének.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_613491 (533)
    2016-11-02  10:44
  9. Torolt_felhasznalo_286997
    Torolt_felhasznalo_286997
    2016. november 3. 16:43538.

    Nem csak hogy a gyerektartásból nem lehet megélni, hanem azt a gyereket fel is kell nevelni. Évtizedek.


    Ahol  magasabb összeg van, ott általában sokéves kapcsolatról/házasságról szokott szó lenni, aminek ez lehet a vége. Ahol fontos apának a gyereke(i) még azok után is hogy elváltak.


    Viszont előfordul, hogy apa fizetése váláskor vagy gyt igény beadásakor hirtelen ZÉRÓ örökre. Tehát nincs miből vonni, átmennek munkanélkülibe vagy peren kívül felajánlanak filléreket amit vagy elfogad a nő, vagy vállalja a havi stresszt, jön-e a számlára valami vagy nem.


    Olyat is látott már a világ, hogy tinikorban "gyermek" úgy dönt, apánál akar élni, erre anya kiharcolja ugyanezekkel a módszerekkel, hogy 6 azaz HAT ezer forint gyt-t fizet havonta... Ilyenkor nem a gyerek van a központban, hanem a másik fél sértettsége, aki azt feltételezi, ezzel jól kiszúr a nevelő szülővel.


    És igen, minél több gyereke van egy férfinek, annál "kevesebb" jut egyre, ugyanaz az összeg osztódik egy többfelé.


    Ebben az esetben, a három kontra egy gyerek esetében, ha csak az anyagiakat nézzük,a férj sokkal"jobban jár" ha marad a házasságban, mert egyetlen oldalági gyermekért sokkal kevesebbet kell csengetnie,mint három után plusz anya költségei aki nem dolgozik sok éve, plusz ház egyéb vagyon elosztása. 


    Jó esetben vannak a férjnek más szempontjai is, amit valaki emlitett is, mondjuk a nyugalom, a beteg gyerektől való eltávolodás, esetleg több szex (bár a terhes és frissen szült nők sem üdék és kipihentek még jó ideig, míg a kicsi át nem alussza az éjszakát tegyükfel) vagy a másik oldalon a ragaszkodás a feleséghez, a közös múlt és szeretet.


    Sok szempont van, de tulajdonképpen amit mondani akartam az az, hogy a gyt. egész egyszerűen sok esetben nem is éri meg a macerát. (Ez a "megélhetési szülés" egy egyedülálló nő esetében egy nagy kamu, nemlétezik szerintem.) Pl mikor a "másik nő", anya, ilyen őrjöngő,még ha meg is nyugszik egy idő után,ahogy itt is tette, de simán megmérgezheti annak a negyedik gyereknek az életét, ha mondjuk hazaviszi férj láthatásra... Irta, hogy semmilyen kapcsolatot nem akarnak, de ez JELENLEGI vélemény, bármikor változhat a jövőben, senki nem lát előre...


    Persze ezek elméleti dolgok is a topikban, hisz ludmilla még nem jött vissza hogy akkor most valós-e a terhesség vagy nem. És persze a DNS teszt, hisz egy egyedülállónál benne van a pakliban hogy nem eggyel kavar hanem többel, dehát ezt se tudjuk (van ahol még házasságban is nyomják titokban a DNS tesztet, és hát hallottam már buktáról is meg olyanról is hogy ugyan csalt orrbaszájba de a gyerek PONT a férjé). Erre a topikra kb egy év múlva kéne ránézni ha ludmilla addig irogatna, hogy akkor végül mi lett hogy lett.

  10. Torolt_felhasznalo_613491
    Torolt_felhasznalo_613491
    2016. november 3. 10:22537.

    Tudtam, hogy érteni fogod :) Bár azt is hozzá kell tennem, hogy noha a te hozzászólásodra válaszoltam, elsősorban nem rád gondoltam, vannak nálad sokkal aktívabb három per hármas Sherlock Holmesok is errefelé.


    Azonban azt fenntartom, hogy ez tényleg korosztályi sajátosság, ez a múltban vájkálás. Nekem eszembe sem jutna folyton azt lesni, ki mit mondott régebben, ki mihez szólt hozzá, vagy hogy reagált egy másik témára 2 éve és 4 hónapja. Nem azért, mert annyira jó ember lennék, csak épp belém nincs beépülve zsigerileg a hibakeresés. Találunk-e valami hibát, tévedést vagy akár súlyosabbat a múltjában, amit az orra alá lehet dörgölni... Teljesen fölösleges időpocsékolásnak érzem ezt a fajta tevékenységet. Ráadásul mindenki múltjában találhatnánk, tehát ez már a ne ítélj, hogy ne ítéltess...

    előzmény:
    Amarynda (535)
    2016-11-03  08:05
  11. 2016. november 3. 08:10536.

    a multido nagyon helyes. ez mar csak ilyen lett, azert jonnek/jovunk sokan heti egy ket alkalommal par percre felorara, nem ugy mint regen.


    egyebkent nem kotelezo se jonni, se olvasni, se hozzaszolni.


    en pl. csak annak es arra valaszolok akit jonak talalok erre.


    a tobbit atlepem, virtualis a dolog meg a kepet se kell latni.


    vedd konnyedebben es ha nem tetszik valami lepj at rajta. meg lehet tanulni  eleg konnyen.

    előzmény:
    mazsola7 (523)
    2016-11-01  11:10
  12. 2016. november 3. 08:05535.

    Ez igy van. en a Kadar rendszerben nottem fel es eltem eleg sokaig , 32 evesen jottem el. a gyanakvas ha valamit latok ami feltunik bennem maradt , de megmondom oszinten ez foleg itt a magyarokkal szemben nyilatkozik meg.


    Mas forumon is tag vagyok hosszu ideje es ott a legritkabb esetben jut eszembe "utana nezni" barkinek meg barminek.


    En a sajat rokonaimat ismeroseimet (magyarok) is kaptam hazugsagon szamtalanszor a mai napig is. olyan dolgokban is aminek a vilagon semmi jelentosege nincs.


    es az nlc bovelkedik ilyen forumtarsakban.


    egyebkent en sose titkoltam a koromat se fiatalabb koromban se most. ahogy elveztem huszonevesnek lenni most elvezem hogy 61 vagyok. mindig megtalaltam a pozitiv es jo oldalat annak a kornak amiben elek.


    az hogy a magyar tapasztalataim ilyenek sajnalatos de mar megszoktam nem hiszem hogy valaha is valtozni fog, vagy en fogok valtoztatni ezzel kapcsolatban.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_613491 (525)
    2016-11-01  14:05
  13. 2016. november 2. 23:04534.

    Akkor Nagyanyukad okosabb volt,mert olyant csinalt amihez ertett!


    Igy van ez ,aki nem tudja tanitja,aki nem  ert semmihez[mert a zagyvalekot nem lehet megerteni]az serteget masokat,onkritika 0.Inkabb halas lennel!


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_980663 (532)
    2016-11-02  06:01
  14. Torolt_felhasznalo_613491
    Torolt_felhasznalo_613491
    2016. november 2. 10:44533.

    Az jutott eszembe, hogy ha felhívom a munkahelyem, hogy kések valamennyit, mert egy ember rosszul lett a megállóban, hívtam hozzá mentőt, és megvárom, amíg megérkezik, és erre úgy reagál, hogy abból érezhetem, hogy engem valami retorzió fog a késés miatt érni, ott én egyébként sem szeretnék dolgozni. Mert ha erre így reagál, akkor hogy fog arra, ha én magam betegszem le hirtelen? Nem biztos, hogy egy betegséget be tudok két héttel előtte jelenteni. Ha nem tud különbséget tenni késés és késés között, pusztán csak a késés ténye érdekli, ott egyéb gondok is vannak.

    előzmény:
    Babyface83 (531)
    2016-11-02  02:52
  15. 2016. november 2. 06:01532.


    Kötés-varrás-himzés?
    Nagyanyám gyerekkora


    Miért kell mindenhol veszekedni és közönségeskedni?
    Kedve sincs az embernek oda hozzászólni, ahol kinyitod a szádat.

    előzmény:
    kekelefant (530)
    2016-11-02  00:06
  16. 2016. november 2. 02:52531.

    Ugyan én hivatalosan nem tanultam elsősegély nyújtást, de úgy emberileg számomra nagyon alap dolog, hogy ha látok valakit, aki egyértelműen bajban van, és nincs ott más, aki segíthet, akkor segítséget hívok, és addig nem megyek el onnan, amíg meg nem győződök róla, hogy megérkezett a segítség.


    Egyébként volt már ilyenre példa. Maradtunk ott késő éjszaka az út szélén fekvő eszméletlen embernél, miközben a gyerek a kocsiban aludt (de persze időközben felébredt és igen nyűgös volt), amíg kiért a mentő, és akiről később kiderült, hogy csak túltolta a péntek esti ivászatot, de ezt nem tudhattuk előre, és legközelebb ilyen szituban ugyanezt tennénk.

    előzmény:
    Carpaccio (528)
    2016-11-01  20:34
  17. 2016. november 2. 00:06530.

    Ekkora marhasagot mar reg hallottam,van ebbol tobb is?????En ajanlok az iras helyett amihez nem ertesz,mas foglalkozast,kotes,varras,himzes?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_613491 (525)
    2016-11-01  14:05
  18. 2016. november 1. 22:02529.

    300 m-re van a házunk. A privát csevej szó szerint idézve: "Szia, Eltört a bokám. A buszmegállóban ülök, gyere most". 


    És innen a többit megoldottam magam. 


    Natúr kötekedés, amit csinálsz, és témát nyugodtan le is zárhatjuk. 


    Csak annyit kívánok, hogy hasonló segítőkészséggel találkozz a bajban, mint amit itt előadsz. Ha tanultál elsősegélyt , akkor arról is hallottál, hogy a sérültet nem hagyod ott a bús p...ba a szaksegítség érkezéséig még akkor sem, ha lekésed az 5 percenként járó buszt a piacra menet.

    előzmény:
    Carpaccio (528)
    2016-11-01  20:34
  19. 2016. november 1. 20:34528.

    Bocs, nekem az elsősegély tanfolyamon kimaradt hány perc privát telefon beszélgetés szükséges csonttörés esetén a sérültnek a közvetlen életveszély elhárítására.

    előzmény:
    évi* (507)
    2016-10-30  11:06
  20. 2016. november 1. 16:29527.

    Na, hát pont erre gondoltam. Nem értem azokat a hozzászólókat, akik pénzkereseti forrásnak tartják a nő terhességét. Vicces. A nő kap majd kb. 20 ezer ft-ot. Ebből aztán tényleg lehet dőzsölni egyedülálló anyaként.

    előzmény:
    kavics a homokban (526)
    2016-11-01  14:12
  21. 2016. november 1. 14:12526.

    Látod?  Nem tartozik Rád és nem tartozik én rám sem. De mert egy Fórumon vagyunk, ezért mégis írunk  :)


    Talán észrevetted hogy nagyon csak a leírtakra reagáltam. Ami nincs leírva az csak találgatás, feltételezés, kitaláció, ezért nincs értelme beszélni sem róla.


    Nem gondolod hogy ilyen kapcsolatban  mindkettőjüknek célszerű védekeznie? ?


    Kétlem hogy egy nő aki egy gyerekszülést pénzkereseti forrásnak tekint, éppen egy három gyerekes férfit szúrjon ki magának. A magyar jog szerint a férfi fizetésének az 50 %-át lehet gyerektartással megterhelni.  3 vagy több gyerek esetén ez osztódhat gyerekekként. Ráadásul itt még beteg gyermek is van, neki magasabb százalék jár. Megjegyzem teljesen érthetően és jogosan. Ergo, ha ez a nő valóban terhes, biztos nem a gyerektartáson keresztül  akarja magának biztosítani a gondtalan további életét   :)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (520)
    2016-11-01  09:26
  22. Torolt_felhasznalo_613491
    Torolt_felhasznalo_613491
    2016. november 1. 14:05525.

    Azt figyeltem meg, hogy ahogy egy fórumozó viszonyul a többi fórumozóhoz, főleg a fórumozók "múltjához", abból nagy bizonyossággal meg lehet állapítani a korát, de legalábbis a korosztályát. A múlt, a múlt... A múlt bizony nem enged. Ha egy korszak miliője megérintett valakit, az beleég egy ember idegeibe, zsigereibe, és nem szabadult tőle akkor sem, ha a világ másik végébe menekül. Tulajdonképpen senkinek nem kell hazudnia a koráról. Mert a szavak hazudhatnak, de a tettek sosem hazudnak.

    előzmény:
    Amarynda (517)
    2016-11-01  08:29
  23. 2016. november 1. 13:57524.

    Érdekes módon hol engem támadsz, máshol éppen hogy erősítesz.


    Na nézzük. Először is leszögezném hogy az én felfogásom szerint is mindenki úgy él ahogy akar. Akár házasságban, akár azon kívül. Mindaddig amíg mást nem bánt meg vele. Ebben az esetben az asszonyka szegény igen meglepődött hogy férjének külső kapcsolata van. Nem tartom gerincesnek az olyan embert aki otthon előadja a jó apát és a még jobb férjet, miközben fél éve szeretőt tart. Nem csak a hűtlenségével van bajom, de a felelőtlenségével is.  Hűtlenségével megbántotta azt az asszonyt akit valamikor szeretet és aki talán még most is szereti. Mos, főz, takarít rá, aki ellátja őt és közös gyerekeiket. Ugyanakkor felelőtlen is hiszen ezt úgy teszi hogy nem használ gumit. A váratlan gyerek egy dolog. De guminélküliségével akár nem várt betegségeket is haza szállíthat az asszonyának! S ha egyszer házasságban él, abba bizony beletartozik a hűség is.  De ezt gondolom az együttéléses kapcsolatokról is, kivéve ha korábban nem állapodtak meg nyitott kapcsolatban. Akkor mindenki úgy dug és azzal és annyiszor ahogy akar. De itt a leírtak alapján nem erről szól a fáma.


    Természetesen ha számodra egy együttélésnél nem alap a hűség adása és annak elvárása, annak alapján is alakítod ki a véleményed. Nem baj ez, hiszen nem gondolkozhatunk egyformán. Nincs is ezzel semmi baj.


    Visszatérve a gerinctelenségre. Nem tudhatjuk hogy a férfi és a szeretője között mik történtek. Nem tudjuk ki kinek mit mondott. Én ezért ebbe bele sem megyek hiszen csak feltételezések lennének.  Ha ténynek vesszük viszont a váratlan gyerek érkezését akkor viszont nem tartom a férfi részéről gerinces dolognak kijelenteni hogy őt nem érdekli az a gyerek és nem is fog gondoskodni róla. Azért nem gerinces, mert a nőt nem a ihlet szállta meg, hanem a férfi élvezkedésének az eredménye IS. Tehát felelősséggel tartozik a gyerekkel szemben, akár tetszik neki akár nem.


    S végezetül. Nagyon nem érdekel egyikük magánélete, nemi élete sem . De ha valaki ezt egy fórumba kiírva azt közzé teszi akkor  kíváncsi mások véleményére. Nekem meg ez a véleményem, Neked és másoknak meg más. Ennyi  :)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (518)
    2016-11-01  09:07
  24. 2016. november 1. 11:10523.

    Én,miért?..nem áll szándékomban pályát módosítani...:)


    20 éve egy  m.helyen dolgozom,amúgy se vagyok már én se mai csirke, épp azért írtam...Sok topikba megfordultam, valamit csak olvasok néha,és egyre többe van az amit tapasztaltam...:(


    Elkeserítő,hogy egymás segítése, jó tanácsok helyett,megy a szapulás, beszólogatás..


    Pedig valaha nem volt ez rossz kis oldal...

    előzmény:
    Sissi52 (522)
    2016-11-01  10:38

Címlap

top