Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

6 hónapos baba nem gagyog

Vme
Vme
Létrehozva: 2020. július 20. 14:10

Sziasztok!


Ismertek olyan babát,aki fél éves korában még nem kezdett el sikongatni, gagyarászni, nem játszik a hangjával,feltűnően csendes baba?Mi lehet ennek az oka?

  1. Vme
    Vme
    2020. július 21. 19:165.

    Köszönöm a válaszokat.


    Sír és kacag,ha nevettejük,de én is a gagyogást,örömében sikoltozást hiányolom.


    Fül-orrgégészeten voltunk,minden rendben,hallásvizsgálatra,neurológiára van időpontunk.


    Tudom,hogy le van maradva,visszük is kivizsgálásra,csak érdekelt volna,hogy tudja -e valaki tapasztalatból,hogy ezt a lemaradást milyen probléma/betegség okozhatja,mire számíthatunk,mik a kilátások...

  2. 2020. július 21. 16:574.

    Az a baj hogy a kacagás és a sírás természetes állapot, érzelem. 


    6 hónapos baba már hangokat ad ki ha épp semmi baja, és a szülei beszélnek hozzá. Gőgicsél. Bármilyen hang, esetleg két véletlenszerűen egymás mellé tett betű. Ilyenkor már az anyanyelv betűit gyakorolja, amit sűrűn hall.


    Kicsit késhet, de én nem a védőnőt kérdeném, hanem a gyerekorvostól fül-orr-gégészeti beutalót, ha ott mindent kizártak akkor még tovább menni, neurológus. Ha egy anya aggódik, akkor általában ráérez dolgokra, előbb tudja hogy valami nem stimmel mint az orvos. 


     

    előzmény:
    Dawnton (3)
    2020-07-21  16:45
  3. 2020. július 21. 16:453.

    Ha megnevetteted kacag? Mert az is egy kifejezési mód. Még persze a sírás. Az én fiam nem igazán gagyogott, nem voltak olyan szavai ami esetleg hasonlított volna arra, amire gondol. Ő a legtöbb dolgra sírt. Aztán másfél évesen végre megszólalt és onnantól már nem sírt, hanem mondta amit akart.

    előzmény:
    Vme (2)
    2020-07-20  14:14
  4. Vme
    Vme
    2020. július 20. 14:142.

    Kislányomról van szó,védőnő szerint várjunk még egy kicsit, hátha elkezd gagyogni. Hallásvizsgálatra, fül-orrgégészetre,neurológiára visszük,de addig is érdekelne, hogy találkozott-e már valaki ilyennel és ha igen, mi volt a probléma,hogyan lehetett orvosolni?

Címlap

top