Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Veszprémi babások

merizsu
Létrehozva: 2006. február 17. 14:56

Sziasztok!

Gondoltam hátha beszélgetne valaki velem a környékről.Nekem egy 7 hónapos kislányom van.  

Most kezdek egy szociálpedagógusi fősulit.

Zsuzska

  1. 2021. május 9. 17:1323672.

    Köszönöm szépen az építőjellegű hozzászólást!
    Most átsiklom a rám és a családom potenciális helyzetére vonatkozó kommenteket, mert egyrészt nincs igazad, másrészt ki a fenét érdekelne, ha az lenne.

    Na de a lényegre reagálva, hiszen emiatt írtam a kommentet:

    Ez egy kicsit pesszimista hozzáállás, de őszintén szólva félek, hogy igazad lehet. És igazából lehetséges, hogy az a jobb opció, ha most nyomorgunk egy kicsit, mintha a következő 10-20 évben kellene, folyamatosan...
    Úgyhogy köszönöm, ez tényleg érdekes meglátás volt, és el is tudom képzelni, hogy, ha nem is ennyire brutális, de valami hasonlóan kizsákmányoló megtörténik a nemt túl távoli jövőben.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_605445 (23671)
    2021-05-08  18:35
  2. Torolt_felhasznalo_605445
    Torolt_felhasznalo_605445
    2021. május 8. 18:3523671.

    Azt meghiszem, hogy csapda, és nem is egy hiba van benne! Először is kizárólag a te dolgod (te helyzeted, te felelősséged) lenne, hogy eladósítod magadat, bár ahogy nézem, te ezt a hitelt nem fogod felvenni, mert csak egy vacak kormánycsicska vagy, aki kap valami szar fizut azért, hogy meggyőződése ellenére reklámozza ezt a szart. A másik hiba az, hogy sokan felveszik az Orbánék hiteleit, anélkül, hogy biztosak lehetnének benne, hogy teljesíteni tudják a feltételeket. Merthogy a párok ötöde meddő, tehát esélyük sincs teljesíteni a három gyereket, de még egyet sem, maximum ki tudja hány lombik után, ami szintén nem lesz nekik két fillér. A párok fele pedig elválik, szóval mielőtt bárki is felveszi ezt a pénzt, azt is ki kéne találnia, hogy válás esetén hogyan fogja a családja orrocskáját a szartenger felett tartani. De ha egyik probléma sem jönne be, itt van még az a temérdek kínai hitel, amit most vesz fel szépen a kormány, a magyarok nevében - mit gondolsz, ha Magyarország véletlenül nem tudná fizetni a kínai hiteleket, akkor kiknek az adósságából lehetne megfinanszírozni mégiscsak a visszafizetést? Na, elárulom: a magyar családokéból, azoknak kéne jól megemelni a kamatokat, hiába van most fixálva, majd jól megmagyarázzák, hogy vészhelyzet van, szóval muszáj, és aztán aki nem tudja fizetni a megemelt összeget, az mehet világgá családostul, mit számít majd akkor, hogy neked három vagy négy van, viheted mindet, ha nem akarod rabszolgának adni! További szép álmodozást!

    előzmény:
    Stax4Life (23670)
    2021-05-08  13:16
  3. 2021. május 8. 13:1623670.

    Sziasztok Veszprémi babavárók!
    Mi párommal éppen a második gyermekünket várjuk, csak ő dolgozik, én itthon vagyok a lányunkkal.
    Ez az év nem volt túlságosan jó nekünk se érzelmileg, se anyagilag, úgyhogy a kicsi érkezését előkészíteni elég nyögvenyelősen megy.
    A mindennapos költségek fedezése végett arra gondoltunk, hogy babaváró hitelt veszünk fel.
    Ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy neketek mik a tapasztalataitok vele?
    Megéri? Nehéz igényelni? Mennyit érdemes felvenni, ha csak az egyikőnk dolgozik?
    Lehet egyáltalán úgy kérni, hogy csak az egyikünk dolgozik?
    Kicsit félek, hogy ez is ilyen "csapda", mint anno a devizahitel volt, de még nem látom, hogy mi a hiba...
    Előre is köszi a segítséget!

  4. 2015. január 30. 09:3223669.

    Van itt még valaki?

  5. 2013. március 7. 09:3823668.

    Na, én is itt vagyok végre valahára! Egy kis nyugalom.... Most megint belecsöppentem egy sürgős párkapcsolat-helyrehozásba, azért nem jöttem napokig. Deeee úgy néz ki, rendeződött a helyzet. Olyan jó érzés, mikor aztán hallom vissza, h megfogadtam a tanácsodat, és szuper minden azóta. :)

    Na, meg a csibéim is kelnek. Most valahogy a hátam közepére sem, dehát ez nem kívánságműsor.... Édesek... Ugyan van két fura köztük, de Emma szerint nem a külső számít, hanem a belső szépség. Naja, majdnem hanyatt estem, mikor ezt mondta. Nemhiába, az én lányom!

     

    Szóval meggyógyult mindenki. Ennek örülök. Talán nálunk is. Hétvégére rendesen köhögött mindenki. Már megint Mátéval az élen. Vettem nekik olyan lándzsás utifüvet, ami éjszakára való. Na, attól tényleg jól aludtak. 

     

    Ilyen olcsó, és ilyen jó uszoda? Az nem semmi! Én is úgy elmennék már valami ilyesmi helyre. De Andrist ismerve majd nyáron, ha jó idő lesz. 

     

    Húsvét? Úristen... Én még nem is gondoltam rá. Pedig tényleg mindjárt itt van. Lányok megint elkezdték, hogy biciklit szeretnének. De biciklizni sem tudnak... Mondjuk ha nem kapnak bicajt, akkor sosem tanulják meg. Hááát, azt hiszem, ezügyben kell majd körülnéznem. 

     

    Örülök, hogy így tetszik az oldal! Komolyan! Ha feldobom vele a napjaidat, akkor pláne!

     

    Nagyon nagyon fű alatt súgom csak meg, lehet, hogy lesz tavasszal munkahelyem. Hááát, nem egy álommunka, de kezdetnek megtenné. Benzinkút. Annyiból örülnék neki nagyon, hogy nem kell minden nap dolgozni. Viszonylag sokat tudok itthon lenni, az éjszakás műszakot meg ki lehet pihenni, amíg a gyerekek iskolában vannak. Lenne egy kis pénz az én oldalamról is, és végre kiszabadulnék itthonról. Nagyon örülnék neki, de nem merem magam beleélni, nehogy aztán ne legyen belőle semmi. 

    előzmény:
    melcsi911 (23667)
    2013-03-04  15:34
  6. 2013. március 4. 15:3423667.

    Itt vagyoook! Mindenki egészséges,elvonult,tanulni ,dolgozni stb.... Csodaszép napos időre ébredtünk ma mi is,(gondolom ti is otthon),és ettől még jobb a kedve az embernek. Ma bementem a városba,anyósom megbízott a feladattal,hogy az unokáknak bevásároljak,közben én is megvettem a keresztgyerekeknek az ajándékokat,na meg a nagyszülőknek,szóval 1-2 apróság kivátelével megvan minden Húsvétra ,juppiii!!! 

     

    Egyébként valószínüleg az is jó hatással van rám,hogy mindig elolvasom,amiket arra az oldalra írsz,úgyhogy így is köszönöm.   

     

    Tegnap annyira jól volt már Ádi,hogy reggel alig bírtunk velük. Na fogtuk őket,be a kocsiba és elmentünk az uszodába. Még nem voltunk ott,de vmi eszméletlen jó volt. Van kicsiknek ilyen pancsoló,nagyoknak rendes úszómedenve,meg 2 másik medence játszani csúzdával,jakuzzival stb... 4 órát voltunk a vízben,kiáztunk rendesen,de ennyire jól rég éreztük magunkat. Annyit csúzdáztam Ádival,hogy a bikinim szépen megkopott. 

    És nem hiszed,hogy mennyiért. A pénztárnál azt hittem,hogy a nő nem számolt vmit... 11 euró volt,szekrénnyel együtt.... Szerintem ez még otthoni viszonylatban is semmi...

     

    Ti hogy vagytok? Emma milyen gyógyszert szed? Annyira édes volt amit írtál a face-re!   

     

     Jajj,nem felejtettem ám el a krémet,csak indulnom kell a srácokért... Jókor jut eszembe írni nekem is,mikor sietek...

    előzmény:
    dudó (23666)
    2013-02-28  10:48
  7. 2013. február 28. 10:4823666.

    Jaj, szegény, szegény, szegény Ádi!!!! Akkor még mindig küldöm neki a gyógypuszikat!

     

    Jaja, a létra már megvan! Úgy mutatta nekem Andris a múltkor, hogy valami műsorban volt. Na, ott mentek vele, elment egy helyijárat busz mellett az autó, hát magasságra ugyanakkora volt. Szerintem nem tudnék vele közlekedni. De azért tetszik!

     

    Jöhet a citromkrém! Úgyis kéne anya szülinapjára valami tortát összeütni, akkor lehet ez lesz, ha nektek ennyire ízlett!

     

     

    előzmény:
    melcsi911 (23665)
    2013-02-28  09:10
  8. 2013. február 28. 09:1023665.

    Nem voltunk a versenyen. Sírt szegénykém,hogy nem volt ott,de vasárnap délutánra már nagyon rosszul volt,jobb,hogy nem mentünk el....

     

    Nem frissítettem az oldalt,lassan talán már egy éve... Vhogy nem érzek rá késztetést. De neked majd beírom a citromtorta krémjét,nagggyon tuti,kellemes,és nem vajas. A srácoknak is nagyon ízlett.  

     

    Na,létra megvan már az új kocsidhoz?   Basszus,azzal hogy lehet közlekedni?! Nem semmi egy méret.

     

    Ádi még itthon van,nagyon lassan gyógyul,ennyire betegnek még sosem láttam.  Remélem hétfőre rendbe jön...

     

     

    előzmény:
    dudó (23664)
    2013-02-27  10:12
  9. 2013. február 27. 10:1223664.

    Gyorsan meg is néztem, ki ez az ember. Még nem hallottam róla. De tetszik!!!! Engem is érdekelne!

     

    Olyan jót nevettem!!!! Méghogy nem hallanád meg akkor sem, ha kiabálnának! Szerintem akkor nagyon ordítottak, amikor eszedbe jutott, hogy a Járatlan utat elhozd nekem. Hisz az egészet az indította el. Úúúúgyhogy! Igenis hallod!

     

    Szóval a két nagy gyerek elment vásárolni? Én nem engedtem volna el apával egyedül. De tudod mit? Legalább mindketten jól érezték magukat! 

     

    A versennyel mi van? Most akkor azon voltatok? 

     

    Jobbulást most akkor Ádinak. Annak örülök, hogy Benji jobban van. 

     

    Az oldaladat mostanában nem frissítetted receptekkel? El ne feledkezz ám róla!

    előzmény:
    melcsi911 (23663)
    2013-02-27  09:23
  10. 2013. február 27. 09:2323663.

    Szia Kata!!!

     

    Pörgős napjaink voltak.... Benji nagyon lebetegedett,de szombaton sikerült a bulit Ádinak megtartani,Benji is jól érezte magát,de nagyon elfáradt.Annyira,hogy buli után már az ügyeletes dokihoz mentünk...Tudunk élni na!  Ádi nagyon boldog volt,édesek voltak a gyerekek ,sok ajándékot kapott,meg pénzt is.. Mi megbeszéltük vele,hogy azt a pénzt kiegészítjük és a játékboltban akkor bevásárolhat. Na én bolond,kire bíztam ezt a feladatot???? Apukára. Szóval két 8 évest engedtem el egyedül a játékboltba. Basszus még karácsonykor se volt ennyi minden,mint ahogy ezek hazajöttek!!!! Nem tudtam,hogy sírjak vagy nevessek!!!!   

     

    Na a szombat rendben lement,hát vasárnap arra keltünk,hogy Ádi is beteg....Hétfőn már őt is vittem dokihoz,kiírták egész hétre. Magas láz,köhögés,fáradtság stb.....  De legalább Benji rendben van már,tegnap már vittem suliba.

     

    NEm tudom milyen tanfolyamra kellene rákeresned,de addig ne kezdj bele tényleg semmibe,amíg nem érzed,hogy az lenne az igazi megoldás...

    Szóvsl vkitől jó tippeket kapsz???!!! Akárki vagy mi is az,akkor csak hallgass rá.

     

    Na nekem aztán jöhetnének ezek a javaslatok,még kiabálhatnának is,akkor se hallanám meg,süket vagyok rá.... 

     

    Viszont amire egyszer szívesen elmennék az  Menis Yousry 3 napos tréninge. Huh,nagyon érdekel.Nemsokára megjelenik magyarul is a könyve,azt mindenképp megveszem.

     

     

     

    előzmény:
    dudó (23662)
    2013-02-21  09:39
  11. 2013. február 21. 09:3923662.

    Jaaaaj, jobbulást Benjinek!!!! Hát naghyon szorítok, h szombatra rendbejöjjön!

     

    Az biztos, hogy neked nagy mázlid van a forddal. Legalábbis amik itt vannak, hogy pár tízezer km után milyen gondok jönnek elő.... De igazából erre azt mondom, hogy talán már mindegyik másrkánál ez van, hisz csak olyan alkatrészt éri meg gyártani bele, ami nem bír sokat. Különben miből maradna fent az autóipar?

     

    Hol tartjátok a szülinapot?

     

    Köszi, ha tetszik! Sokszor legszívesebben nagydobra verném, de igazán meg nem merem ajánlgatni senkinek, mert inkább inkognitóban maradnék. Tényleg annyi vár ért már, fogalmazhatunk úgy is, ez a falu nem érett arra, hogy megértsék a segíteni akaró szándékot. Sokszor Andris sem, de egyre inkább elfogadja. Aminek persze nagyon örülök. 

     

    Hát az a helyzet, hogy nézegettem már ilyen tanfolyamokat, de mind olyan...nem tudom, nem húz a szívem. Valószínjűleg inkább ilyen ezoterikus irányba mennék. De az Igazival még nem találkoztam össze. Ilyen természetgyógyász, vagy ilyesmi tanfolyam kéne, abba belefér a lélekápolás is. Persze még sokat kell tanulnom az egészhez, mert nem vagyok biztos abban, hogy az emberismeret-megérzések-nyitottság elég ahhoz, hogy valamit nagyban csináljak. De tetszik, és jól érzem magam benn. Valahogy amióta ezekben a "körökben" mozgok, érzem, hogy mi az értelme az életemnek. 

     

    (És, hogy egy kicsit dicsekedjek, nagyon úgy néz ki, hogy egy dologban már sikert értem el, mert hugomék párkacsolata úgy tűnik, kezd a helyes vágányra állni... a nagyobbiké, ahol a két gyerek van. ) De igazából nem is nekem köszönhető, hanem vmi olyan segítségnek, ami küldi nekem a gondolatokat, tanácsokat. Fura az egész, mert amikor hugommal beszélek telefonon, az nem én vagyok. Leteszem a telefont, és nem tudnám elmondani, miket tanácsoltam neki, mikről beszélgettünk. Tehát én vagyok, de nem én vagyok. ....Na, jól megkevertem.

    előzmény:
    melcsi911 (23661)
    2013-02-21  08:26
  12. 2013. február 21. 08:2623661.

    Apának már kutya baja,ma reggelre Benji lett lázas és köhög,úgyhogy marad velem itthon... Remélem szombatra rendbejön,mert Ádi szülinapi buliját mindenképp meg kell tartani....Szerencsére most nem itthon lesz....

     

    Hát igen,apa kocsiját lecseréljük,nem nem ford lesz,bár nekem kimondottan a forddal semmi bajom. Igaz kicsit ütött kopott már a kocsim,de egyik se az én hibám és szerencsére motorikusan,soha nem volt vele baj,és remélem nem is lesz,jó kis kocsi,működjön még jó sokáig. Amit viszont soha többé az az Opel... Az mit szivatott minket....

     

    Tetszik az oldalad Kata,nekem nagyon bejön.Írj csak rá,én elolvasom az tuti...

    Lehet,hogy neked a pszichológia felé kellene elindulnod jobban,van hozzá érzéked,és érdeklődésed..... 

     

    Hamar elviszem Ádit,ha tudok akkor még jövök... 

    előzmény:
    dudó (23660)
    2013-02-20  09:31
  13. 2013. február 20. 09:3123660.

    Húú, hát akkor tényleg elég eseménydús volt az elmúlt két hetetek. Jóval rosszal egyaránt. :( Apát ennyire kifektette valami? Az nagyon nem jó. Ugye akkor most már kutyabaja?

     

    Ezen a képen jót mosolyogtam. Emlékszem rá. Tényleg repül az idő. Nagyon nagyok már. Épp az előbb ijedtem meg. Zsuzsunak egy csomó osztálytársa fent van fb-on. És hát olyan dolgokat tesznek ki, hogy hú meg haaaa. Hála égnek Zsuzsu szerint hülyeség a fb. (egyenlőre) De igaz, ami igaz, nagyon félek az eljövendő dolgoktól. Persze, sok múlik a nevelésen, de tudom jól, h már csak egy-két év, és az lesz jobb, amit a barátok, osztálytársak mondanak, nem az, amit én. Úgyhogy kiélvezek minden percet, és már most igyekszem barátnőként viszonyulni, hogy lássa, később is számíthat rám.

     

    Szóval autócsere? Csak ne fordot vegyetek! Látom magam előtt, ahogy elmesélem Andrisnak, hogy lecseréltétek az autót egy fordra. Mennyire forgatná a szemeit, hogy majd megbánják.

     

    Húú, nagyon jó lenne a családi találkozás. Úgy szeretném végre Lacit is megismerni.

     

    Verseny??? Hát anya, jobb lesz, ha előtte veszel be egy kis nyugtatót.

     

    Nálunk egyébként minden rendben. Azon kívül, hogy egy kis betegség kerülget. Ilyen torokfájós, de remélem, hamar leküzdöm. Meg tegnap megijedtem, mert baromi nagyot estem. Kiszálltam az iskola előtt az autóból, és ilyenkor mindig rohanok segíteni a lányoknak, nehogy elessenek. Hát annyira figyeltem rájuk, hogy én meg elcsúsztam. Nem lett volna gond, csak az autóba baromira bevertem a fejem. Jobbanmondva lehet, hogy az volt a jó, hogy abba. Az aszfalt biztos keményebb lett volna. Hát utána szédelegtem rendesen, meg estére fájt a fejem. De aztán elmúlt, pedig már majdnem azon voltam, h baleseti. De aztán meggyőztem magam, hogy max hülyébb leszek, nagy bajom nem lehet.

     

    Hááát, nem tudom, Máté minek öltözik, remélem, csak simán kisöltönyös úriembernek, nem kalóznak. Egyre durvább szövegei vannak, csak sajnos nem vagyok sokat olyankor fb közelben. Eszméletlen kifejezéseket használ. Olyan felnőtteset. És tudja mit jelent, úgyhogy hihetetlen az egész. Sokszor csodálkozok, sokszor meg fekszek a röhögéstől. 

     

    Küldtem neked fb-on egy oldalajánlást. Nem szoktam ilyet, meg nem is azért tettem, hogy like-old, csak gondoltam majd fűzök hozzá egy megjegyzést. Szóval már mondtam, h sok minden változik bennem folyamatosan, meg sok emberrel beszélgetek, akiknek segítségre van szükségük. (Jó, mi, tavaly még te hoztál nekem könyvet, mert én szorultam egy kis segítségre). Szóval gyűlik bennem sokminden, és kezd kialakulni annak a lehetősége, hogy belekezdek egy könyvbe. Tényleg azt látom, hogy a környezetemben mindenki ugyanattól a problémától szenved, és nem képesek kilábalni belőle. Szóval a gondolatokat gyűjtögetem, és ami napokon keresztül foglalkoztat, vagy épp valaki feltett egy kérdést és megfogalmazódik bennem a válasz, azokat oda gyűjtöm. Tehát azt az oldalt én csinálom, vagy megosztok szívhez szóló dolgokat, vagy a gondolataimat írom le. Így legalább nem terhelem ezekkel a saját privát adatlapomat, és mivel csak a közeliek tudják ezt, így nem érnek olyan vádak, hogy azért írok ilyeneket, mert válságban vagyunk Andrissal. 

    Na, jó kis regényt írtam neked.

    előzmény:
    melcsi911 (23659)
    2013-02-20  09:07
  14. 2013. február 20. 09:0723659.

    Szia Kata

     

    Esküvő????!!!! Huh,ez tök izgiiii!!!!!! Csajok várják már? Koszorúslányok lesznek? És Máté mit is választ majd a kölcsönzőben? Kalózruhát???!!!   Annyira nevettem,mikor írtad! 

     

    Jah,jelmezekre visszatérve,nagyon aranyos volt mindegyik csemetéd Kata,de Zsuzsun elvoltam ájulva! Kész nagylány,csodaszép!!!! Apuka lassan állhat az ajtóba elhessegetni a fiúkat! Persze Máté segédletével!!!   

    Néztem a képeket,és az a kép villant be,mikor még az Emmával voltál terhes,és így összebújtok Zsuzsuval egy kanapén. Atya ég,de régen volt!

     

    Főzés? Hát akkor nem csodálom,hogy tele a tudat,de lehet ez most egy ilyen időszak,legalábbis erre fogom... Nálunk most az van,hogy ha a leves az egyiknek tuti befutó,akkor a másik nem eszik belőle,a második fogással szintén ez van... De úgy vagyok vele,hogy majd csak jobb lesz.... vagy nem.. 

     

    Apa nálunk most majdnem 2 hétig beteg volt,szörnyűűűűűű,srácoknak múlthéten szünet volt,meg mindegyiket szülinapi buliba vittem,a hétvégén Ádié lesz ,vasárnap megint megyünk judoversenyre,alig várom. Apa már előre mondta,hogy ne akarjak megint felmenni a tatamira segíteni Ádinak,mint tavaly... Majd még meglátom...

     

    Kellett azóta dokihoz visszamenni? Sok mellélhatása van a gyógyszernek?Hogy vagy egyébként?

    Örülök,hogy van egy kis melód otthon,és még jól is érzed magad tőle!

     

    Nálunk egyébként zajlik az élet,hol anyu hív,hogy beteg,hol apósom,hááát nem tudom... Egyre rosszabb mindegyik,asszem most kezdjük észrevenni rajtuk,hogy nagyon a 60 körül van mindegyik....

     

    Nyaralónknak nemsokára nekiesnek a szakik. Szigetelés lesz most egyenlőre,meg belső munkák,(ajtócsere,lépcső stb) ,a többit a nyárra meglátjuk... Remélem az idei nyáron ott is tudunk családosan találkozni! 

     

    Képzeld lehet veszünk autót... Laciét eladjuk,ha tudjuk,majd elmesélem,hogy mi van vele....NEEEEEM,nem jöttek belénk,működik,más probléma adódott .....  

     

    előzmény:
    dudó (23658)
    2013-02-08  08:46
  15. 2013. február 8. 08:4623658.

    A képekkel kapcsolatban egy kis türelmet kérek. Ma még meglesz Emmáé is, és akkor egyben mindent felteszek. A mai torta végül egy körtetorta lesz. Ehhez szinte minden volt itthon, és legalább akkor ezeket az anyagokat használom el, nem kell újakat venni.

     

    Főzés? Hát mostanában bajban vagyok. Gyerekek mindent unnak, az egészséges dolgokat meg ugye nem szeretik. Tegnap tészta volt. Kinek milyen. Mákos, túrós, diós, üres. Aki ahogy szereti. Ma szerintem csak gyorsan hasábburit kapnak, mert majd a farsangon úgyis teleeszik magukat. Tegnapelőtt paradicsomlevest csináltam, amihez hozzá sem nyúlt senki, meg zöldséges bulgurt. Na, ezt apára rásóztam ebédnek elvitte magával. Előtte meg lecsós csirkemáj volt. Ez utóbbiakba persze a gyerekek bele sem nyaltak. Szuóval tele a tudatom a főzéssel!!!!!!

     

    Nagyon szépek a fiúk, néztem a képet fb-on.

     

    Szóval Ádis zerelmes? Az igen!!!! És ennyire szívén viseli, hogy ajándék v-napra? Tökjó!!!!!!

     

    Képzeld, hugomék összeházasodnak!!!!! A kisebbik, ahol nincs még gyerek. Vasárnap szóba került, és elkezdtem őket szekálni, hogy ha mindig arra várnak, hogy mikor lesznek jók a körülmények, akkor az életben nem fognak összeházasodni. Közöltem velük, hogy egyszerűen csak nézzenek ki egy időpontot. De azt hittem, hogy egyik fülükön be, másikon ki. Erre hívnak rá három napra, hogy akkor készüljünk, mert augusztus3-án esküvő. El vagyok ájulva!!!! Annyira örülök neki, és olyan büszke vagyok rájuk!!!!

     

    Közben meg dolgozom ám kicsit!! Méghozzá itthon. Anyáéknak nagyon sok a munkájuk az ügyvédi irodában, és hozza haza nekem a munkát, hogy segítsek be. Tökjó! Egyrészt feldobja napomat, hogy nem az állandó megszokott, másrészt fontosnak érzem magam, harmadrészt lesz némi gyakorlatom, negyedrészt pedig fizetnek érte. Szóval annyira örülök ennek is!!!! Viszont azt már látom belőle, hogy ha lesz munkahelyem, nagyon össze kell kapnom magama, mert eddig amennyire ráérősen csináltam mindent, hát izé..... még így is lefáraszt nagyon, hogy itthon csinálom. Mondjuk a gyógyszer mellékhatása a fáradékonyság. Úgyhogy igyekszem arra fogni, hogy az miatt van. 

    előzmény:
    melcsi911 (23657)
    2013-02-06  09:59
  16. 2013. február 6. 09:5923657.

    Na csak ideérek én is.....

     

    Köszönöm szépen a köszöntést! 

     

    Nálunk most apa beteg... Vasárnap már szarul volt,mondtam neki,hogy ne menjen,aha ja,azért csak erőltette,erre tegnap este már alig ért haza. Ma itthon van,remélem jobban lesz....

     

    Szóval újra szőke,akkor jöhetnek a képek a face-re,vagy majd egybe a Máté farsangjával?!

     

    Citromtorta? Eddig vajkrémeset csináltam,de már unom,most arra gondoltam,hogy mascarpone-val készítem el,vagy ilyen joghurttorta lesz,vagy citromos sajtorta.... de majd adok recit....

     

    Pénteken megyek fodrászhoz én is! Vágatok! 

     

    Jajjj fülig szerelmes a fiam!! Annyira édes! Jövőhéten Valentin nap,de  szünet lesz,így már a héten ajándékoz. Írt ma reggel levelet,rajz már az iskolában van,azt mondja még vmit kéne adni neki. Mondtam neki,hogy akkor várja meg a mai napot,veszünk vmi kis ajándékot a kislánynak. Hát olyan boldog volt,átölelt,majdnem sírt,hogy ő mennyire köszöni,hogy veszünk ajándékot.   

     

     

    Már tudom mi az az elipszis tréner,mi csak fárasztónak hívtuk régen az egyik ismerőssel,mikor jártunk fitness terembe...De tényleg nagyon szuper!  

     

    Gyerekek jól vannak? Nem vagytok betegek? Nálunk itt sokan betegek,szerencsére a srácok még nem kapták el... 

     

    Mit főzöl? Nálunk ma rakott karfiol lesz,tegnap meg sajtos pulykamell volt ,holnap meg vmi tészta lesz.... 

    előzmény:
    dudó (23656)
    2013-01-31  15:03
  17. 2013. január 31. 15:0323656.

    Nah, szóval. A képek megvannak a tortáról is, jelmezekről is. Most már ugye Mátééról is, mertghogy az övé is megvolt tegnap. Nagyon király lett az övé. Vasúti forgalomirányítónak öltözött, és csináltak szomszédasszonyommal egy hatalmas Thomast. Majd mutatom. Fel kéne tötenem a képeket. Igyekszem.

     

    Anubis? Ez most az, amelyiket az én lányaim is nézik? A nickelodeonon megy az anubis háza. Arról beszélünk? Vagy ez teljesen más anubisz? 

     

    Közben ideért Andris is, és azt üzeni, hogy " Icsten élteccsen sokáig! " És mindenképpen küldjem el neked a torta képét.

     

    Ma voltam fodrászkodni. Nagggyon tetszik a hajam! Fura újra szőkének lenni, de tetszik. Máté fél napig nem nézett rám, azt mondta, ez nem az ő anyukája. A lányok vigyorogtak. Emma azt mondta, azért ilyen színű a hajad, mert nekem is olyan? 

     

    Szerintem vágasd is! Annyira jól áll az a rövid!

     

    A citromtorta ötletét lehet, hogy ellopnám. Van jó recepted? Én imádom a citromost, és ha nem is a farsangra, de lehet, hogy csak úgy magunknak megcsinálnám. 

     

    Lehet, hogy más néven hallottál már erről az ellipszis trénerről. Mindenesetre sztem nagyon jó. 

    előzmény:
    dudó (23655)
    2013-01-31  14:54
  18. 2013. január 31. 14:5423655.
    Vagyis tegnapelőtt. Hát ekkora hülye vagyok. Azzal is most szembesültem, hogy ma már 31 van, hogy elküldtem az előző hsz-t. Hát ez kész.
    előzmény:
    dudó (23654)
    2013-01-31  14:52
  19. 2013. január 31. 14:5223654.

    Francba, francba, francba!!!! Annyira készültem, h ne felejtselek el megköszönteni, hogy csa nem léptem be tegnap fb-re! Húúú, de mérges vagyok!!! A hülye fejem! Legyen a mentségem annyi, hogy apa itthon van táppénzen, és nem igazán jövök a gép közelébe, és azt sem tudom, milyen nap van.

     

    Szóval nagyon boldog szülinapot kívánok!

     

    előzmény:
    melcsi911 (23653)
    2013-01-30  10:23
  20. 2013. január 30. 10:2323653.

    Na hogy állunk a tortákkal?

     

    Nálam Ádi adta le a rendelést,hogy milyen torta legyen... Citromos,és itt van egy kedvenc műsoruk az Anubis,olyan diszítés kell rá...Majd rágyúrok a témára... Most itthon fogunk "csak" tortázni,nem nálunk lesz a szülinap megtartva,elmegyünk a játsazóházba ,10 gyerekkel... Juppppiii!  

     

    Drága Dédi!   Észre sem veszi majd,hogy szőke vagy?! 

     

    Fodrászhoz már nekem is kéne mennem,festeni kéne leginkább,csak most azt nézem,hogy újra vágassam,vagy mi legyen... 

     

    Na megkeresem  gugliba mi az az elipszis tréner,mert még nekem nem mutatkozott be...

     

    Szerencsére még nálunk is kitart apa,több kardioedzést tart inkább,mint súlyzózást,mert mondtam neki,hogy a súlyoktól nem lesz kisebb a hasa....

     

     

    Most komolyan mondom kicsit tele a tudatom...nem értem az egészet... tavaly az egyik unokatesóm(32) ment el,tegnap a másik(36).

      

    előzmény:
    dudó (23651)
    2013-01-25  11:02
  21. 2013. január 25. 11:0323652.
    Ja, és ez most diótorta lesz.
    előzmény:
    dudó (23651)
    2013-01-25  11:02
  22. 2013. január 25. 11:0223651.

    Mindenképp elmesélem majd, hogy mi lesz a végkifejlet.

     

    Harmadikos torta készül. Eddig jónak tűnik, most talán sikerült összeszerkesztenem a házilag barkácsolt habzsákomat is, úgyhogy talán jó lesz. Kihűl a krém, aztán kenem, és fényképezem. A jelmezt tegnap összeraktuk, a fotó arról már kész van, úgyhogy majd a tortával együtt megy fel fb-ra. Sztem nagyon jól néz ki Zsuzsu Kleopátrának. Bár így szembesülve, nem tudnám elképzelni fekete hajjal.

     

    Aztán lassan én is eljutok végre fodrászhoz. Jaj, már nagyon várom, már igencsak bukósisak fejem van.

     

    Szóval Benji így reagált? Végülis van esze! Ha azt mondja, mégsem akarja levágatni, lehet, elkezdted volna rábeszélni. Így meg elkerülve a lelkizést, mindenki békén hagyta. Rafkós pici Benji.

     

    Szóval nekem adod vőnek? Ennek igazán örülök!

     

    Dédi beszólt tegnap. Szakdtam a röhögéstől. Azt mondja, mikor festetted be a hajad? Néztem rá hülyén, mondom mi van? Hát mióta ilyen baran? Mondom neki, dédi, kb fél éve, mióta nem festetetm, és az eredeeti színe van. Időben tűnik fel neki. Majd ha mondjuk elmegyek jövő héten visszafestetni, majd egy fél év múlva biztos feltűnik neki, hogy szőke vagyok.

     

    Hát, elhoztuk anyáéktól a szobabiciklit, azt szigorúan tekerjük mindketten. Sőt, néha még a gyerekek. is. Aztán Rubint Rékának a tíz, illetve húszperceseit csináljuk, mert arra van idő. Minden nap másra gyúrunk rá egy kicsit. Illetve, hugomék vettek egy ellipszis trénert (a rohadék, nekem már évek óta fáj rá a fogam), és így sűrűbben látogatom őket, mert rohadt jó! Na, az aztán tényleg átmozgat rendesen. Aztán majd ha megjön a jó idő, akkor tervezem, hogy újra nekiállok futni. Viszont szigorúan csak valakivel, mert nem akarok többet úgy menni, hogy attól félek, mikor állja utam egy róka. Biztos lesz jelentkező, aki szívesen jön velem. 

    előzmény:
    melcsi911 (23650)
    2013-01-24  13:17
  23. 2013. január 24. 13:1723650.

    Hát akkor csak hajrá pozitív hozzáállás!  Remélem,hogy tényleg minden rendben lesz a kúra után! Azért majd írd meg.

     

    2 torta? akkor már a Máté osztályába is he!!!!  

     

    Tegnap elvittem a srácokat fodrászhoz,azért tettem fel a képet a face-re,(tiéd lehet vőnek egyébként!!), és azt hittem,hogy nem is az én gyerekemet vittel el. Benji beült a székbe,voltunk is már fodrásznál,azt mondja,hogy csak kicsit,mondom ok,megbeszéltem a fodrászcsajjal. Ő is aranyos volt,kedves stb.... Hát anyám,egyszercsak a Benji elkezdett hisztizni,sikítani,meg mint aki nem normális. Pedig nem történt semmi!!! De hogy őt hagyják békén,ez rossz stb..... hirtelen szóhoz sem jutottam. Hazajöttünk,és mint akinek semmi baja...Kérdeztem,hogy mi volt,fájt vagy mi? Azt mondja nem,csak nem akarta...Na,erre varrjak gombot....

     

    Tornázol? és mire? mit?  Én most november óta itthon is tornázok,futás helyett ,és nekem is bejön. Jillian Michels programja alapján,és nagyon csípem.... 

     

    Na mert a karácsonyi képeken szerintem nagyon szuperül néztél ki!!! 

    előzmény:
    dudó (23649)
    2013-01-23  09:13
  24. 2013. január 23. 09:1323649.

    Oh, ilyen szülinapi ajándékot én is elt udnék képzelni! Csak legyen, aki fizeti. Bár most pénzügyekbe nagyon nem is akarok gondolkozni.

     

    Igen, segítettél a tortával! Úgyhogy össze is tudom kapni magam, meglesz az. Majd megint kapsz arról is képet. Remélem, jól is fog sikerülni. Közben a szülőin Emmáéra is ígértem egyet, ugyanolyat meg nem akarok. 

    Hát ez a farsang úgy van, h az alsó tagozatosoknak külön. Merthogy nagy hely nincs, és ugye azt akarják, h minden gyerek élvezze. Így az évfolyamonként van. Majd felsőben lesz együtt. Az ovi meg ugye teljesen külön. 

    Húúú, ezt elképzeltem. Benji mint rendőr, elkapja a bátyját, mint a nagy maffiózót. Végülis Ádi akkor jó szakmát választana, csak azon kéne agyalnod nyugdíjas éveidben, h ne legyen túl sok ellensége.

     

    Na, szóval ez a p3 ez a határeset. Tavaly nem vettem komolyan, mert amikor voltam, volt egy fertőzésem. És amiatt is lehet ilyen az eredmény. Szóval akkor kikúráltam magam, és vissza nem mentemm,, merthát ugye van ez a hülye gondolkodási módom, hogy velem nem történhet meg a rossz. Szóval teljesen nyugisan mentem most. Fertőzés nincs, és mivel a többi dologban csupa jó hírt kaptam ( akár negyedik gyerek is lehetne, mert annyira jól helyreállt a méhem), meg sem fordult a fejemben, hogy a rákszűrés rossz lehet. Egy hét múlva hívott az asszisztens, hogy sajnos megint p3. Ami azt jelenti, hogy akkor egy gyógyszeres kúrát megint meg kell csinálni, és utána szigorúan kontroll. Ha azután is ez lesz az eredmény, akkor kell belőle mintát venni, merthogy ez arra utalhat, hogy vannak rákos szövetek. A kivett mintát szanaszét szabdalják, amiből kiderül az is, ha vannak rákos szövetek, hogy kivették-e mindet. Ha igen, akkor az éves kontroll mellett másra nincs szükség. Ha viszont többet találnak, mint szeretnék, akkor még egy műtét, ahol eltávolítják ...hát általában a méhet úgy, hogy a petefészek és a petevezeték marad. De ez már tényleg nagyon a végső megoldás. Én ott tartok, hogy a gyógyszerek után, meg a gyógynövényes kezelés után tuti, hogy nem lesz szükség mintavételre, mert helyre fog jönni. Ugye-ugye a pozitív hozzáállás.

     

    Megyek, főzök, aztán takarítás. És szigorú torna minden nap. Ja, igen. Annyit híztam, ami a karácsonyi képeken látszik. De az sajnos pont elég ahhoz, hogy egy pár ruha ne jöjjön rám. Azért nem olyan feltűnő, mert amikor már nagyon csúnya voltam, nem tettem fel képeket. Mármint nyár végén, amikor 58 voltam. Na, az nem volt szép. 

    előzmény:
    melcsi911 (23648)
    2013-01-22  15:02

Címlap

top