Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Gofri kérdés
2011-02-01 16:321.
Torolt_felhasznalo_663429
Létrehozva: 2011. február 1. 16:32
Sziasztok!
Kezdő háziasszonyként sikerült elszúrnom a gofrit. :)
A recept a következő volt:
14 dkg olvasztott vaj 20 dkg kristálycukor 2 cs vaníliás cukor4 ek. rum 4 tojás40 dkg liszt 1 cs sütőporcsipet só0,5 dl tej
A gofrisütőt forróra melegítettem sütés előtt, kiolajoztam a rácsokat, de mégis leragadt, és a teteje benne maradt a sütőben. (3 in 1 sütőm van)
Ötlet? Mit ronthattam el?
Sziasztok,az az érzésem,hogy a gofrisütővel van valami gond.Pontosan 1.5 perc után kigyúl a zöd égő.Hiába tartom még időn túl,nem nő meg a tészta és nem éri a felső lapot,igy mindig sületlen marad,pedig legalább 10 receptet kipróbáltam már.SilverCrest Lidl-os a sütőm.
Juhéjj, de örülök!!!!
A röhej, hogy ez a recept egy gofris szakácskönyv első oldalán van. Én marha, először kipróbáltam vagy 5-öt az extrábbak közül (van vagy 30 féle a könyvben), aztán egyszer csak mérgemben gondoltam, hogy kipróbálom ezt a "vacak vizeset". Na tessék :D.
Sziasztok!
Imádom a gofrit! Bár én sütni nem szoktam, mert sajnos kerekesszékkel nem tudom kivitelezni, de anyukámmal nem rég sajtosat alkottunk. Most majd túrósat szeretném kipróbálni, vagy a burgonyásat. Szerintem az édes finomság után igazi felüdülés ez a sós fajta, és egy kis tejföllel vagy reszelt sajttal igazi különlegesség. Receptet a mindmegette.hu-n találtam, nézzetek körül ti is!
Üdv: Szofril
Sziasztok!
haptyú:Kipróbáltam a recepted,és nagyon szuper finom lett!!!
Amilyen egyszerű a recept,olyan finom!!Régóta kerestem ezt a roppanósat, a tejesek nekem is megplöttyedtek
Köszi
Gofri Banya módra, egyszerű és finom!
40 dkg.liszt,
1cs, sütőpor.
3 tojás,
12dkg. margarin,
1cs, vaniliás cukor
12 dkg cukor,
csipet só,
fél liter tej.
1 egész citromnak reszelt héja.
A lisztet elkeverem a sütöporral, a tojás sárgáját elkeverem habosra a cukorral+ vajjal.Majd belekeverem a sütőporos lisztet, egy csipet sót.
Majd a citromhéjat, lassan hozzáadom és a tejet, és simára keverem. (robotgéppel a legkönyebb).
Majd a tojás fehérjét habosra felverem és lassan belekeverem a masszába. Sűrű palacsinta tésztát kapok, ami illatozik a citromhéjtól.
Előmelegített gofrisütőben kisütöm . Nem kell sem olajozni, sem vajazni a gofrisűtöt, felesleges. Nem ragad bele. 4 percig kell sütni, ez lemért idő!!
Jóétvágyat kívánok hozzá.
márkát nem írtam, csak annyit: 3 in 1
de ez a goffri, aminek a receptjét leírtam, beleragadt, pedig évek óta sütöm a normál goffrisütőben gond nélkül
látod, én nem választom szét a tojásokat, egybe összerakom az összes hozzávalót - egyedül az olvasztott vajat teszem hozzá akkor, amikor a többit összekevertem...így is jónak kell lennie
de majd szépen kipróbálja az ajánlott recepteket és eldönti, melyik jön be neki
Szia!
Én nem kezdő háziasszonyként is elszúrtam először:)))
Lehet, h. nagyon hülye vagyok, de én először beletettem a tésztába az egész tojásokat. Utána jöttem rá, h. a fehérjét külön kell felverni. Lehet, h. Te jól csináltad, de gondoltam, azért leírom, hátha Nálad is ez volt a baj.
ne add fel, senki nem született szuperszakácsnak
a századik után már úgy megy, mint a ...... karikacsapás
még annyit: ajándékba kaptunk ilyen 3 in 1 sütőt - hadd ne mondjak most nagyon csúnyát rá...azon filózok, kivel kéne kicseszni és megajándékozni vele...
nem is olyan néha igaz a mondás, hogy ami sok mindenre jó, az semmire se jó...
no akkor még egy recept:)
40 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 5 dl tej, 3 tojás, 12 dkg olvasztott vaj, csipet só
az élesztőt megfuttatod a tejben egy pici cukorral és az egészet összekevered - kb. 20-30 percet pihen meleg helyen (kb. a duplájára kel) és már sütheted is (amikor összekevered, sűrűbb palacsintatészta-állagú a massza)
a sütőt pedig csak az első előtt kell vékonyan átkenni, a többihez elég az a zsiradék, ami a masszában van
ezt még sose "sikerült" elrontani
Hú, jó sokan írtatok.
A recept valóban ez, a tésztához tettem még pici olajat, bízva abban, hogy nem ragad le. Sajna mind leragadt, de talán az első a legkevésbé.
A sütő teflonos, és forró, mielőtt elkezdeném sütni.
Én is hasonlót szoktam, nagyon finom, ropogós, nem löttyed össze.
25 dkg liszt
2,5 dl víz
10 dkg margarin, vagy vaj, vagy ennek megfelelő olaj
5-6 dkg cukor
1 vaníliás cukor
fél sütőpor
1 tojás (nem kell külön felverni)
Ez egy angyon egyszerű recept, alig kell hozzá valami, és nekem mindig jól sikerül. Előtte bénáztam mindenféle extra tejes-tejszínes-mittudomén recepttel.
Én is világ életemben tejjel, margarinnal készítettem míg rá nem találtam a ropogós gofri receptre. Simán vízzel kell készíteni és az eredmény egy kívül ropogós finom gofri. Amikor tettem hozzá tejet egyből leragadt, olyan "szottyos" állagú lett.
2 tojás (fehérje külön felverve més a végén hozzá adva)
1/2 kg liszt
1csomag sütőpor
csipet só
5 evőkanál cukor
2 vaníliás cukor
2dl olaj
7dl langyos víz.
1 citrom reszelt héja vagy két evőkanál citromlé.
Az első alá szoktam csak tenni egy kis zsiradékot, a többi alá nem. A sütési ideje 4 perc de ha ragad még akkor tovább kell sütni.
szia!
tökegyszerű receptem van, nem olajozom sose a sütőt, nem ragad és finom:
fél kg liszt
fél liter tej
3 ek. krist. cukor
1 cs. vaníliás cukor
3 egész tojás
egy kockarama(25 dkg)
csipet só
csipet sütőpor
mindent bele egy tálba, összekeverem, és már süthetem is.kb 6-7 perc az első adag sülési ideje, a többié 5-6 perc.
Én a tésztájába vaj helyett olajat szoktam önteni, de talán többet, mint a 14 dg vaj.
Sütőport nem, egy késhegynyi szódabikarbónát szoktam, vagy két marék szezánmagot és annyi reszelt almát amennyit csak felvesz a tésztája, hogy még bele tudd merni a sütőbe.
Talán a cukrot nem kéne előre beletenni, vagy ez sok is. Én barnacukrot és mézet teszek bele, de az alma csodás izt ad neki, nem is látszik már amikor megsült, csak a jó izt érezni.
A többi igy talán jó, elég forró a sütő amikor beleöntöd a tésztát ?
Nem szabad rögtön emelgetni és lehet, hogy az első talán lesül, de a többinek nem szabadna.
Kenőtollal, ecsettel szoktam mindkét felét megkenni olajjal a sütőnek, de az enyém teflonos, gondolom a tiéd is.
A szezánmag is nagyon finom aromát ad neki, nem beszélve a nagyon egészséges, felszivódó kalciumról ami van benne.
Eredményes sütögetést kivánok !
Mind beleragadt, vagy csak az első?
Nekem az első mindig ottmarad, utána viszont mind tökéletes (philips cucina 3in1-em van) Ne kérdezd miért, de így van.
Ja, és én az első palacsintát is szétszakítom mindig. :)))))
http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=32220907
S zia!
Én ezta receptet szoktam készíteni, még soha semmi gond nem volt vele, és nagyon finom!