Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Nagyik

anutyi
Létrehozva: 2006. március 29. 10:20
Mi nagyik már erre is ráérünk.Kivéve ha az unokák nincsennek nálunk.Főzzünk és süssünk finomat husvétra.Irjatok jó recepteket. ÜDV.Mindenkinek
  1. 2022. július 6. 21:3332462.

    Szia otthol meg 6- dika van.


     Kereslet benneteket , de nem találtak.  Ketten vagyunk a Facebookon a  lányommal  “Marta Bottyan” néven neki nincs fénykép feltéve.


    Ide képeket már rég nem lehet képet feltenni, Én a Facebookon a Messenger használom azt csak mi olvassuk. A gyerekekkel is így beszélgetünk, mert itt a mobil nem működik 


    nagyon szeretném ha itt is össze futnan😘😘

    előzmény:
    Hida (32461)
    2022-07-06  02:05
  2. 2022. július 6. 02:0532461.

    Még itt vagyok. Ha sikerül, a Facebook és meg hívhatnálak én is, akkor onnan ismersz fel, hogy a képek között ott találod a szép virágfa képet, amit valamikor te postoltál. 
    Közös ismerősünk első időben nem igen lesz ott. Ha neki problémái vannak teljesen visszahúzódik. De ha már kezd leveleket írni, igaz nagyon szűkszavúan, akkor már a javulás útján van. Nem hinném, hogy még egyszer megengedi, hogy beoltsák.


    Kiváncsi lennék ha felismernéd. Ő a diplomája alapján már külföldön érettségizett, s ott folytatta a tanulmányait is. Vele együtt érettségiztek mások is akik rögtön hozzátok ki utaztak. Címet küldtek, de elkallódott. Te nem voltál egész biztos közöttük. 
    Az iskolai versenyen te a kis kolleganöddel nagyon sikeresek voltatok, ezért maradt meg az emlékezetében. Ő még kisiskolás lehetett. Egy biztos, nem torna verseny volt😀


    Most megpróbálom küldeni….🕊😀

    előzmény:
    martabottyan (32460)
    2022-07-06  01:23
  3. 2022. július 6. 01:2332460.

    Szia örülnek nagyon ha ott tudnánk tartani továbbra is a levelezést .


    En már örülök ha pár sor is át megy,tegnapbekelket mennem Gulgonga 35-45 cm mely vizeken kellet keresztül mennem a kicsi kocsimal, és itt nallam alig esik, a kiontot folyók miat van a sok víz .


     Nagyon várlak. 

    előzmény:
    Hida (32458)
    2022-07-06  01:12
  4. 2022. július 6. 01:2332459.

    Szia örülnek nagyon ha ott tudnánk tartani továbbra is a levelezést .


    En már örülök ha pár sor is át megy,tegnapbekelket mennem Gulgonga 35-45 cm mely vizeken kellet keresztül mennem a kicsi kocsimal, és itt nallam alig esik, a kiontot folyók miat van a sok víz .


     Nagyon várlak. 

    előzmény:
    Hida (32458)
    2022-07-06  01:12
  5. 2022. július 6. 01:1232458.

    Szia Márta, hosszú levelet írtam. Elszállt.


    Most csak annyit, hogy köszönöm a meghívást a Facebookra.


    Egyben köszönöm mindnyájatoknak, hogy néha ide látogathattam.


    kivánok minden itteni topiktársnak további egészséget és boldogságot. 


    Hida

  6. 2022. július 5. 05:5932457.

    Szia Hilda .


    Remelem ez meg átmegy , hisz meg csak 5- dike van.


    Szeretnem tovább b/ tartan8 veled a kapcsolatot.  A Facebookon  vagy. MESENGEREN   Ezen a néven meg találhatsz 


     Én is kaptam esőt, de mégsem közelíti a környékemet. Sajnos meg a viztankjaim sem teltek meg, de ennek is örülök, mos5bis szemerkél, de minden állat kint van. Nincs hideg, de meleg se, olyan 10 fok körül lehet, így bent kotogetek, hisz kint nem tudo’semmit csinálni .


    Nagyon szép napokat és éveket kívánok neked és mindenkinek aki meg ide be tud lépni. 


    Vigyazatok nagyon magatokra és egymásra , sok szerencsét az életbe 


     

    előzmény:
    Hida (32456)
    2022-07-04  04:25
  7. 2022. július 4. 04:2532456.

    Szia Márta, a tegnap éjszaka amikor olvastam a leveled, szinte el nevettem magam. Én kint ültem az erkélyen a jó levegő miatt, s mivel fáztam még a bundás kabátot is felvettem. Mindössze egy fokkal volt melegebb mint nálad, 9 fok. De jó lett volna még vagy 10 fok hozzá. 😀 Szombaton jöttem vissza Magyarországról, s minket itt elért a hideg front. Nem, nem lakom a hegytetőn. Kb. 600 m magasan van a városunk. De semmi baj, nyár van újra kimelegszik.


    Nagyon  édesek lehetnek a kiskacsák. Ha róluk hallok, akkor mindég az a kép van előttem amikor a szomszéd toronyblokk negyedik emeleti teraszáról a kacsa mama a nem rég kikelt kis kacsákat egyenként dobta le a járda kövezetére, majd leszállt közéjük és irány a közeli folyó. Nem mind élte túl. Mind ezt az iroda ablakból néztük, s át telefonáltunk a kollégáknak a negyedik emeletre. Csakugyan üres volt a kis fészek teljesen.


    A következő évben résen voltak. Amikor a kacsamama készülődött a helyváltoztatáshoz, gyorsan összeszedték egy kézi kosárba a kis kacsákat, s le vitték oda ahova a mama ledobta volna őket. Rögtön oda is repült, s jó volt nézni ahogy a folyó felé pipiskélve billegve távoztak el. Most már teljes számba. Ott jött a másik tortúra ugyanis a pici kacsák féltek a víztől.😀


    Most abba kell hagyjam. Kis viharfelhő közeleg. A meteorológiának küldök egy jelentést. Ez nem valami különös dolog. Bár ki megteheti aki akarja.


    Látom, hogy a kiskertedet mostmár fentről is meglocsolták😀


    Kívánok egy szép elégedet napot.


     

  8. 2022. július 1. 21:1132455.

    Szia  Hilda. Irok mig lehet, a kepeket mar nem lehet fel tenni, hiaba teszem fel nem mutatjak.


    Orulok hogy jol vagy es voltal kirandulni is. Hallam hogy ilyen meleg es vanak otthol es nallatok sincs eso. 
    Nallam minden valtozatlan, jelenkezem pillsnstba Vegre csepp reg az eso es csak 8 fokig megy fel a meleg, igy bevagyunk szorulva es tuzelek, a kiscsirkekhez jott 4 pick kacsa is.


     Remelem, hogy valoba  minden ki felgyogyulmes elvezikma nyarat  es a sok friss gyumlcsotves zoldsegeket.


    En itt bent tevekenykedek  ma hozza kezdek tesztat gyurni, hisz kint nem lehet  csinalni most semmit es. Tojas on meg rengeteg van.


    Nagyon szep hetveget es jo pihenest kivanok  mindenkinek aki meg ide benez mig lehet

    előzmény:
    Hida (32454)
    2022-07-01  02:20
  9. 2022. július 1. 02:2032454.

    Szia Márta, örülök, hogy itt voltál, de főleg annak, hogy jól vagy, s a gyermekeid is ott vannak ha a kis szabad idejük engedi. Aranyosak lehetnek a kiscsibék is, a kedves pipiskélő hangjukkal.


    És a tavasz jönni fog biztos mint mindég, s nagy öröm mindenkinek ha a kis csapat végre kimehet a szabadba.


    Jó hírt hozok. A betegek akikről írtam mind meggyógyultak, s ugyan csak elfoglaltak. Az iskolai kollegádtól is kaptam egy humoros, nagy, saját maga által kinyomtatott képet. Ez már jó jel. Biztos út a javulás felé. 
    Igaz én akartam írni neki, de közben elutaztam, s a tegnap amikor haza értem már várt a levele. Nagyon örülök, hogy újra jobban van.


    A kirándulás alkalmával te rád is gondoltam. Ugyan is Esztergomban szembe találtam magam Battyán János szobrával. Majd megpróbálom a képet feltenni később.

  10. 2022. június 30. 22:1932453.

    Sziasztok hat ugynez ki ez a forum is bezarodik elottem, ez volt az utolso forum ahol meg tudtam to latok valamit  igaz ritkan, de meg is voltatok.


    isment lezarult egy eletfoyamat az eletembol es elvesztek sok volt kedves baratot. Egy Szoval egyedul maradtam😭


    Tovabbi szep es Boldog elegem kivank nektek es nagyon Vigyazatok egymasra!😘😘

    előzmény:
    NLCafé (32452)
    2022-06-30  15:06
  11. 2022. június 30. 15:0632452.

    Kedves Tagok!


    Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagy része áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges.


    2022. július 6-tól nem lehet már belépni a Fórumra, új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok olvasásra.


    Ha szeretnétek egymással a kapcsolatot tartani, kérjük, hogy júl. 6-ig cseréljetek elérhetőséget!


    Köszönjük régi Fórumozóink hűségét, a számtalan hozzászólást, beszélgetést!
    Sok boldogságot, jó egészséget kívánunk Nektek!


     

  12. 2022. június 21. 23:3932451.

    Sziasztok , lassan eltelt az első hónap a tálból, eddig elég tűrhető volt, és jol elfoglaltak magamat is. Itt voltak a gyerekek felváltva , így üzemelt a konyhaművészet is és sokmindent el is végeztünk amit egyedül nem bírtam. Tegnap meg a 7 hónapos kiskutya át is ivartalanitattuk. S@jnos ma már ismert egyedül maradtam az allatkaimal.


    jelen pillanatban itt hátul a lakásba van 8 db pici csirke a kotloval és a hétvégén kelnek a kiskacsa is. Tehát  nem fogokunatkozni el bajlódik velük , míg megint tudnak jönni a gyerekek, és remélve hamar jön a tavasz és lehet rendesen kint is dolgoztatni . Sajnos eső ide megint nem jött , ha így folytatódik elfogta viszem , tegnap meg nyitottuk a harmadik bízta komát is.


    Latom otthon tombol a nyár , élvezetek, de vigyázzatok is magatokra nagyon! Nagyon szén pihenő  nyaralást és jó lubickol ászt kívánok nektek a standokon 

    előzmény:
    Hida (32450)
    2022-06-03  05:47
  13. 2022. június 3. 05:4732450.

    Tovább folytatom Márta. Sajnos amit tovább írtam elszállt. Biztos vissza lehetne hozni valahonnan, de most már nincs időm keresgélni.


    Egy kolléganőm aki vagy két éve a Balti tenger partjára költözött ( biciklizett, úszott) megbetegedett hirtelen kétoldali tüdőgyulladásba. Vagy két napja irt SMS-t, hogy már kint van a kórházból, s elég jól érzi magát.


    A legjobb kolléganőm, barátnőm, hirtelen a konyhába összeesett főzés közben. Szerencsére otthon volt a férje, s a mentő is azonnal jött. A kórházba megállapították, hogy az agyában nagyon sok apró vérrögök voltak. Kb. egy hétig volt kórházba. Pár órával ez előtt irt, hogy már otthon van és jól van.


    Mi mindnyájan be vagyunk oltva. Nem lett megállapítva, hogy ezek a hirtelen fellépő betegségek az oltástól jöttek volna.


    Van jó hír is. Örülnünk kell annak amink van. MI MÉG VAGYUNK!!!!!😀

  14. 2022. június 3. 04:4832449.

    Szia Márta, örülök, hogy olvashatom soraidat és jól vagy. Igen látom, hogy most nálatok megérkezett a “tél”, de most már esni fog az eső is. Biztos felfrissül a szép kerted.


    Itt nyár van. Nagyon szeretem a nyarat. Délután fog jönni egy kis égzengés is, de hát az ezzel jár.


    Sajnos nálam nincsenek olyan jó hírek. Földid nem jelentkezett. Azt jelenti, hogy beteg. Nem tudom, hogy mennyire szorul segítségre. Egyedül él. Írni fogok neki. Nem szeretnék tolakodó lenni.


    Egyik kollegám aki elég jó sportoló is volt már évtizedekkel ez előtt kiköltözött a Kanári szigetekre. A tenger volt a mindene. Kajakozó volt. Egy kolléganőm most mondta, hogy haza jött betegen, s egy éve tüdőrákban halt meg.

  15. 2022. június 1. 21:1632448.

    Sziasztok megjött hozzánk a tel, és amint látom hozzatok meg a nyár , élvezetek jól és bisztonsagba a nyarat szép üdülési és pihenési időszakot nektek.

  16. 2022. május 16. 21:4632447.

    Sziasztok, lassan  es bisztonsagosan ballag a nyar  feletek, beleptetek a Tavasz utolso heteibe. 
    Elvezetek a szep tavaszt minden gyonyorusegevel

    előzmény:
    martabottyan (32446)
    2022-04-25  21:46
  17. 2022. Április 25. 21:4632446.

    Szia Hida, koszonom a beszamolodat, sajnalom a foldimet is es a baratnodet is, borzalmas ez a virus, szerintem ebbol. Nem lehet rendesen kigyogyulni senkinek, erzem msgamrol.


    szerencses vagyok, hogy jo es rendes  szomszedom van, Ha bajba vagyok mindjart itt van, koztem es koztuk kitakaritottam az erdot, hogynlathasak a mozgast nallam, Ha nem latnak mat itt vanak.


    A gyerekek is itt voltak az unnepek alat, igy nem voltam egyedul, mozgalmas dolgos Husvetunk volt. El van keszitet a kertbe is teli vetes es varom az esot, mert nagyon , minden fele esik csak itt nem.


    Meg egyelore az osz eleg  jo,  meg nem kel tuzelnem se.


    Nagyon szep estet es uj hetet kivanok neked es a betegeknek meg Mi elobbi fel gyogyulast 

    előzmény:
    Hida (32445)
    2022-04-25  00:34
  18. 2022. Április 25. 00:3432445.

    Márta, őszintén sajnálom, hogy ennyire megbetegedtél. Hála a JóIstennek túl vagy rajta.


    A kinti jó levegő is biztos segített benne, mert ez az egész betegség okozó egyáltalán nem vicces.


    Nagyon kedves, rendes gyermekeid vannak, hogy segítenek ha bajban vagy. Sokat tudok akik ezt nem tennék meg.


    Kívánok kellemes őszi napokat, s azt, hogy úgy heverd ki ezt a betegséget, hogy újból te legyél az aki  a gyermekeinek segít.

  19. 2022. Április 25. 00:2232444.

    Szia


    Márti az ismerösünk húsvétkor felhivott. Azóta amióta nem jelentkezett kórházban volt. Többször operálták. Most engedték ki, de nincs sok kilátás, hogy újra egészséges legyen. Én mégis remélem, hogy lassan meggyógyul. Talán elkeseredésében látja így a helyzetét. Még nincs 75 éves. Nem tudom, hogy az oltás következtében betegedett ilyen nagyon meg, vagy más egyébb okozta ezt a katasztrófát. Nagyon röviden beszélt. Azt mondta, hogy a héten még vissza hív, de nem hívott.


    Egy régebbi szomszédasszonyom aki háromszor volt be oltva ( ő is idős) húsvétkor felhívott, hogy nagyon megbetegedett COVID-ban. Sok ideig a kórházba volt, most jött ki. Sajnos olyan állapotban van, hogy az elitt helyen álló magánházából be kell menjen a menházba.

  20. 2022. Április 20. 22:2532443.

    Sziasztok , de jo hogy te is ide talaltak Sheriff- 2 vagy 3  mindegy hogy jottem be .  Olyan jo volna fel lenditeni isment a topikot.


    Nagyon szep estet vagy napot kinek mi van, nallam reggel van es hideg oszi nap(

    előzmény:
    Sheriff-3 (32442)
    2022-04-20  03:33
  21. 2022. Április 20. 03:3332442.

    Csoda hogy egyáltalán be tudtál lépni ennyi idő után. Pl. én nem tudtam a Sheriff kettővel, azért kellett újat csinálni, ezt a hármat.


    Üdvözletem mindenki másnak is.

    előzmény:
    Banya44 (32440)
    2022-04-18  23:32
  22. 2022. Április 20. 01:1332441.

    Sziasztok . Szia Banya 44, or Rommel latlak itt. En. 8 oraval elorebb vagyok as otthoniaktol, tehat en most vagyok ebren. Szivesen iron habent vagyok a lakasba, de ha am idoengedi akor kint dolgozom. Ma bent vagyok a gyerekek most mentekel, esrakom render a hazmat es Java a mega a most gep is. 
    Nagyon step allmokat vagy nepotism kivanok mindotoknek az unnepek utanra  is

  23. 2022. Április 18. 23:3232440.

    Sziasztok Nagyik!


    8 éve lettem nagyi, de nem léptem be az nlc be nagyon régen. 


    Már biztosan alszik mindenki. 


    Jóéjszakŕt!

  24. 2022. Április 18. 10:3232439.

    Sziasztok.


    Hida en is nagyon beteg voltam a 3. vakcina utan  tobbmint 2 hetig, megfogadtam ha eletbe maradok nem veszem fel a 4. vakcinat. Most itt vanak a gyerekek felvaltva.


    Tovabbi szep unnepeket mindotoknek es elvezetek a szep tavaszi.

    előzmény:
    Hida (32438)
    2022-04-17  19:02

Címlap

top