Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

A szelektiv taplalkozas

sulwyett
Létrehozva: 2016. május 21. 09:40

A szelektív táplálkozás nem összekeverendő a 90 napos szétválasztó diétával. Az elv természetesen ugyanaz: egyszerre egyféle táplálék kerüljön a gyomorba, hogy a sav-lúg egyensúly fennmaradjon. Ezzel a módszerrel nagyon jól lehet fogyni. A szelektív táplálkozás során olyan ételeket fogyasztunk, melyek laktatóbbak és kevesebb kalóriát tartalmaznak. Beindul az anyagcsere, így a felesleges zsírok is hamarabb lebomlanak. 


 


A sav-lúg egyensúly fenntartása


 


Minden ember az anyagcseréje során különböző módon emészti meg a bevitt tápanyagokat. Vannak élelmiszerek, melyek savakat, mások pedig lúgokat képeznek. Az emberi test csak 20%-ig áll savas elemekből, és 80%-ig lúgosokból. Ezért ajánlatos, hogy étkezéseink során is 80 %-ig lúgképző és 20%-ig savképző ételeket fogyasszunk.


 


 


 


Savképzők: felvágott, hal, hús, tojás, sajt, búzaliszt, kávé, alkohol (ezek erősen savképző élelmiszerek)


 


                  tejszín, túró, teljes-kiőrlésű gabona, mogyoró (ezeket gyengén savképzők)


 


Lúgképzők: tej, aszalt gyümölcs, friss gyümölcsök, zöldségek, burgonya, saláta


 


 


 


Az elválasztás alapja az, hogy mind a fehérje csoportba, mind a szénhidrát csoportba tartozó élelmiszereket, csak a semleges élelmiszerekkel fogyasszuk. 


 


1. Szénhidrát-csoport


 


Gabonafélék (rozs, zab, árpa, kukorica, rizs)


 


Néhány zöldség, gyümölcs: Burgonya, banán, datolya, füge, mazsola és más aszalványok


 


Teljeskiőrlésű termékek: teljeskiőrlésű kenyér, zsemle, liszt, gabona


 


 


 


2. Semleges csoport


 


Zöldség és saláta: saláta, káposztafélék, hagymafélék, brokkoli, karfiol, uborka, karalábé, répa, tök, paprika, retek, cékla, spárga, spenót, nyers paradicsom


 


Gombák


 


Tejtermékek: tejföl, tejszín, 45%-nál zsírosabb sajt


 


Magvak: dió, mogyoró, napraforgó-tökmag


 


Zsírok


 


 


 


3. Fehérje-csoport


 


Minden húsféle kivéve a sertéshús


 


Halak


 


Tejtermékek: natur joghurt, sovány túró, vaj


 


Tofu


 


 


 


A váltás napja


 


Mielőtt elkezdenénk a szelektív életmódot, fontos, hogy testünk anyagcseréje megfelelő módon felélénküljön és felgyorsuljon. Ideális megoldás egy tiszta gyümölcs vagy zöldség nap.


 


 Gyümölcsnap: leglább 2,5 l folyadékot fogyasszunk a nap folyamán


 


Ezen a napon csak friss gyümölcsöket fogyasszunk korlátlan mennyiségben 15 óráig. 17 óra után 2 banánt lehet fogyasztani.


 


Zöldség nap: legalább 2,5 l folyadékot fogyasszunk a nap folyamán


 


Zöldség napon kizárólag szezonális zöldségeket fogyasszunk.


 


 

  1. 2016. július 30. 20:434.

    Fehérje,lugos kémhatású.


    Fene a gusztusod,de illene tudnod,ha ez a táplálékod.  Hányós szmájli!

    előzmény:
    Nikita 666 (3)
    2016-07-30  19:47
  2. 2016. július 30. 19:473.

    A spermium melyik kategóriába tartozik?

    előzmény:
    sulwyett (1)
    2016-05-21  09:40
  3. 2016. július 28. 13:012.

    bla bla bla gondolod kivancsi valaki erre?


     

Címlap

top