Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
A szelektiv taplalkozas
A szelektív táplálkozás nem összekeverendő a 90 napos szétválasztó diétával. Az elv természetesen ugyanaz: egyszerre egyféle táplálék kerüljön a gyomorba, hogy a sav-lúg egyensúly fennmaradjon. Ezzel a módszerrel nagyon jól lehet fogyni. A szelektív táplálkozás során olyan ételeket fogyasztunk, melyek laktatóbbak és kevesebb kalóriát tartalmaznak. Beindul az anyagcsere, így a felesleges zsírok is hamarabb lebomlanak.
A sav-lúg egyensúly fenntartása
Minden ember az anyagcseréje során különböző módon emészti meg a bevitt tápanyagokat. Vannak élelmiszerek, melyek savakat, mások pedig lúgokat képeznek. Az emberi test csak 20%-ig áll savas elemekből, és 80%-ig lúgosokból. Ezért ajánlatos, hogy étkezéseink során is 80 %-ig lúgképző és 20%-ig savképző ételeket fogyasszunk.
Savképzők: felvágott, hal, hús, tojás, sajt, búzaliszt, kávé, alkohol (ezek erősen savképző élelmiszerek)
tejszín, túró, teljes-kiőrlésű gabona, mogyoró (ezeket gyengén savképzők)
Lúgképzők: tej, aszalt gyümölcs, friss gyümölcsök, zöldségek, burgonya, saláta
Az elválasztás alapja az, hogy mind a fehérje csoportba, mind a szénhidrát csoportba tartozó élelmiszereket, csak a semleges élelmiszerekkel fogyasszuk.
1. Szénhidrát-csoport
Gabonafélék (rozs, zab, árpa, kukorica, rizs)
Néhány zöldség, gyümölcs: Burgonya, banán, datolya, füge, mazsola és más aszalványok
Teljeskiőrlésű termékek: teljeskiőrlésű kenyér, zsemle, liszt, gabona
2. Semleges csoport
Zöldség és saláta: saláta, káposztafélék, hagymafélék, brokkoli, karfiol, uborka, karalábé, répa, tök, paprika, retek, cékla, spárga, spenót, nyers paradicsom
Gombák
Tejtermékek: tejföl, tejszín, 45%-nál zsírosabb sajt
Magvak: dió, mogyoró, napraforgó-tökmag
Zsírok
3. Fehérje-csoport
Minden húsféle kivéve a sertéshús
Halak
Tejtermékek: natur joghurt, sovány túró, vaj
Tofu
A váltás napja
Mielőtt elkezdenénk a szelektív életmódot, fontos, hogy testünk anyagcseréje megfelelő módon felélénküljön és felgyorsuljon. Ideális megoldás egy tiszta gyümölcs vagy zöldség nap.
Gyümölcsnap: leglább 2,5 l folyadékot fogyasszunk a nap folyamán
Ezen a napon csak friss gyümölcsöket fogyasszunk korlátlan mennyiségben 15 óráig. 17 óra után 2 banánt lehet fogyasztani.
Zöldség nap: legalább 2,5 l folyadékot fogyasszunk a nap folyamán
Zöldség napon kizárólag szezonális zöldségeket fogyasszunk.
Fehérje,lugos kémhatású.
Fene a gusztusod,de illene tudnod,ha ez a táplálékod. Hányós szmájli!
A spermium melyik kategóriába tartozik?
bla bla bla gondolod kivancsi valaki erre?